Havi archívum

Feb 28

Képviselő-testületi ülés 2012.03.01.

Meghívó

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 2012. március 1-én (csütörtök) 16 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) rendkívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Akadály a síneken
Feb 28

Akadály a síneken

A Magyar Államvasutak értesíti tisztelt utasait, hogy 2012. március 3-án 0.00 órától 2012. március 9-én 24.00 óráig a Kelenföld - Budapest-Déli állomások közötti pályafelújítási munkák miatt a 4855 számú, Biatorbágyról 15.41-kor Budapest-Déli pályaudvarra induló vonat módosított menetrend szerint közlekedik. Az esetlegesen kellemetlenségekért a MÁV Zrt. az az utasok szíves elnézését és megértését kéri.

Kép
Rajzpályázat gyermekeknek
Feb 27

Rajzolj a vízről!

A Biatorbágyi Vízművek idén is meghirdeti víz világnapi gyermekrajz pályázatát. A verseny idei jelmondata: „A világ egyik fele szomjazik, hogy a másik jóllakhasson!” A pályaműveket március 22-éig, a víz világnapjáig lehet leadni az óvodákban és az iskolákban. Az ünnepélyes eredményhirdetés, az immár szokásos rövid vetélkedővel, március 31-én, szombaton 14.00 órakor a Közösségi Házban lesz. A legjobb rajzokból április 2–15-éig a Faluház kiállítást rendez.

Kép
Bölények a Vadasparkba
Feb 24

Bölények a Vadasparkba

Az európai bölények megmentése a célja annak a programnak, amely segítségével idén tavasszal három egyedből álló bölénycsalád költözhet a Budakeszi Vadasparkba. A kihalás veszélyével fenyegetett faj fogadását közel egy éves előkészítő munka előzte meg. Az állatok elhelyezésének és további boldog életének érdekében a Vadaspark adománygyűjtést, és 2012. március 3-án jótékonysági estet szervez. Bölényre Fel! 

Kép
Hét országra szóló túra
Feb 23

Hét országra szóló túra

Március elején 7000 km-es „Eurázsiai történelmi lovas túrára” indul az Eurázsiai Összefogásért Alapítvány kis csapata, köztük a biatorbágyi Chemez Farkas néprajzkutatóval. A hét országon áthaladó expedíció végcélja Irán. A több mint öt hónapig tartó, embert és lovat próbáló túrát a csapat három tagja lóháton, hagyományőrző viseletben teszi meg.

Kép
Farsangtemetés
Feb 22

Farsangtemetés

Ezúton tudatjuk a részt nem vevőkkel, hogy 2012. február 18-án, szombaton, hosszúra nyúlt vigalom után „Oszkár” a Biatorbágyi Sváb bál farsangi alakja végleg kimúlatta magát, és tekenőnek esett. Sajnálhatja, aki nem látta! A farsangi szezon végső búcsúztatására 2012. február 21-én húshagyó kedden került sor. A keresztény egyházi naptár szerint hamvazószerdán (idén február 22.) kezdődik a nagyböjt, amely a vasárnapokat nem számolva negyven napig, húsvétig (április 8-9.) tart.

Feb 21

Oktatási Bizottság 2012.02.22.

Meghívó

Biatorbágy Város Képviselő-testületének Oktatási Bizottsága 2012. február 22-én (szerda) 15.00 órai kezdettel rendkívüli ülést tart a Városházán a 102-es tanácsteremben, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Felhívás Pest megyei gyermekbábosok versenyére
Feb 20

Felhívás Pest megyei gyermekbábosok versenyére

A Faluház és Karikó János Könyvtár valamint a Prospero Alapítvány Pest megyei bábcsoportok jelentkezését várja egy regionális előválogatóra, amely Biatorbágyon kerül megrendezésre 2012. május 13-án a XV. Koós Iván Gyermekbábos Találkozó keretein belül.

Kép
Judo verseny Nagytarcsán
Feb 20

Judo verseny Nagytarcsán

Mindhárom biatorbágyi versenyző dobogón végzett  a február 19.- i, Közép-Magyarorzsági Régiós Diák Versenyen. Ilyés Levente az összevont korosztály (2002-2003- as születésűek) -30 kilósai között indult, egyedüli fiatalabbként, de így is 2. helyen végzett, a döntőt is csak hajszállal elveszítve.Gáll Orion simán verve minden ellenfelét arany, míg Hullé Bence bronzérmet szerzett.

Feb 17

Képviselő-testületi ülés 2012.02.23.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. február 23-án (csütörtökön), 15 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Kép
Új köntösben Körkép
Feb 16

Új köntösben Körkép

Megújult a városi újság! A tartalmában változatlanul sok, rövid, érthető, figyelemfelkeltő, „színes-szagos” hírrel, beszámolóval, információval és fotóval megjelenő lap új formát öltött. Változott a címlap, a rovatokat különböző, meleg tónusú színek jelzik, új elemként mostantól lehetőség van hirdetések megjelentetésére.

Kép
Svábbál és Farsangtemetés
Feb 14

Svábbál meghívó

A Biatorbágyi Általános Iskola Német Nemzetiségi Tagozata, Biatorbágy Város Német Nemzetiségi Önkormányzata, valamint a Turwaller Stammtisch Egyesület szeretettel meghívja Önt és kedves Családját a 2012. február 18-án 17-24 óráig megrendezésre kerülő Svábbál – Farsangtemetés rendezvényre a Faluházba.

Kép
Kitelepítési emlékmű
Feb 14

Megemlékezés a kitelepítésről

Biatorbágy Város Német Nemzetiségi Önkormányzata és a Turwaller Stammtisch Egyesület tisztelettel meghívja Önt és Kedves Családját a németajkú lakosság kitelepítésének 66. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő megemlékezésre és koszorúzásra, amelyet 2012. február 25-én 15 órától tart a Faluház színháztermében, illetve a Kitelepítési Emléktáblánál.

Feb 10

Oktatási Bizottság 2012.02.13.

Meghívó

Biatorbágy Város Képviselő-testületének Oktatási Bizottsága 2012. február 13-án (hétfőn) 15.00 órai kezdettel ülést tart a Városházán a 102-es tanácsteremben, melyre tisztelettel meghívom. 

Feb 10

Egészségügyi és Szociális Bizottság 2012.02.13.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Egészségügyi és Szociális Bizottsága 2012. február 13. napján, hétfőn 14:00 órai kezdettel ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Pályázat csatornafektetési munkára
Feb 10

Pályázat csatornafektetési munkára

A Biatorbágyi Vízművek Kft. helyszíni konzultálási lehetőséget biztosít 2012. február 15-én, délelőtt 10 órakor Biatorbágy, Fő utca 2. szám, azaz a Viadukt előtt a Biatorbágy, Fő utca szennyvízcsatorna-fektetési munka elvégzésére kiírt pályázata kapcsán.

Kép
Követhető hótolók
Feb 7

Autók akadályozzák a hóeltakarítást

Tekintettel az elmúlt napokban lehullott hó mennyiségére, felkérjük a közúti sávban parkoló gépjárművek tulajdonosait, hogy gépkocsijukat ingatlanon belül helyezzék el, mert azok akadályozzák a hóeltakarítási munkákat.

Kép
Korcsolyázási lehetőség a Szelíd-tavon
Feb 3

Vastagszik a jég a tavon!

Az időjárás előrejelzés alapján a biai 3-as számú halastavon vélhetően a 2012. február 4 és 5-re eső hétvégéjére korcsolyázásra alkalmas lesz a jég. Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az esetleges balesetért minden korcsolyázó (jéghasználó) saját maga viseli a felelősséget! A Biatorbágyi Jegespengék Egyesület az aktuális jégállapotról folyamatosan beszámol.