Havi archívum

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Aug 31

Új szabályok az állattartásban

A kormány augusztus 1-jétől jelentősen szigorított az állattartásra vonatkozó szabályon, többek között meghatározták a kutyák minimális férőhelyét és kikötésükre alkalmas láncuk hosszát is. 2013. január 1-jétől 4 hónapnál idősebb kutya csak transzponderrel (egyedi azonosítóval) tarható.

Aug 31

Oktatási Bizottság 2012.09.03.

Meghívó

Biatorbágy Város Képviselő-testületének Oktatási Bizottsága 2012. szeptember 3-án, hétfőn, 14:00 órai kezdettel rendkívüli ülést tart a Városháza a 112-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Aug 31

Egészségügyi és Szociális Bizottság 2012.09.03.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Egészségügyi és Szociális Bizottsága 2012. szeptember 3. napján, hétfőn 14:00 órai kezdettel ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Hőségriadó
Aug 24

Meghosszabított hőségriadó

Dr. Paller Judit megbízott országos tisztifőorvos asszony korábban az ország egész területére vonatkozóan 2012. 08. 24-én (pénteken) 24.00 óráig kiadott II. fokú hőségriasztást 2012. 08. 26-án (vasárnap) 24 óráig meghosszabbítja.

Kép
Tűzgyújtási tilalom!
Aug 23

Tűzgyújtási tilalom!

A Vidékfejlesztési Minisztérium 2012. augusztus 22-től általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el az ország teljes területén lévő erdőkre, valamint az erdők határától számított kétszáz méteren belüli területre. A szabályokat megszegők akár 3 millió forint tűzvédelmi bírsággal is sújthatók.

Kép
Környezetvédelmi díj pályázat
Aug 22

Környezetvédelmi díj pályázat

Pest Megye Önkormányzata nagyra becsüli a megye lakossága, valamint közösségei által az épített és természetes környezet állapotának megóvásáért, jobbításáért és fejlesztéséért tett erőfeszítéseket, ezért e területen elért kiemelkedő teljesítmények elismerésére 2008. évtől Pest Megye Környezetvédelméért Díj elnevezéssel kitüntető díjat alapított.

Kép
Hőségriadó
Aug 22

Hőségriadó

Dr. Paller Judit megbízott országos tisztifőorvos asszony az Országos Környezetegészségügyi Intézet szakmai ajánlását figyelembe véve az ország egész területére vonatkozóan 2012. 08. 21-én (kedden) 12.00 órától 2012. 08. 24-én (pénteken) 24.00 óráig II. fokú hőségriasztást adott ki.

Kép
tuzijatek.jpg
Aug 21

Városi kitüntetések

Augusztus 20-án a Szent István-napi ünnepségen adta át Tarjáni István polgármester a „Biatorbágyért” kitüntetést a városunk határain túl is jól ismert húsüzemet üzemeltető Czimer családnak és a „Biatorbágy Városért Életműdíjat” Tóthné Gyarmati Magdolna tanárnőnek. (További részletekért kattintson a hír címére!)

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Aug 17

Útlezárások

2012. augusztus 23-án délelőtt az Iharos csapadékvíz elvezetési munkálatai miatt teljes útzár lesz a Turista út építkezés által érintett szakaszán. Az elkerülő útvonal a helyszínen lesz jelezve.

2012. augusztus 23-án délután a Barackvirág utcát zárják le teljes szélességében útjavítási munkák miatt.

Aug 17

Képviselő-testületi ülés 2012.08.23.

Meghívó

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 2012. augusztus 23-án (csütörtökön) 16.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) rendkívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
szt_istvan_tv_spot_kep.jpg
Aug 15

Szent István-nap

Ünnepeljünk együtt Augusztus 20-­án a Faluházban! A programból: „Biatorbágyért” kitüntetés és „Biatorbágy Városért Életműdíj” átadás. Kenyérszentelés, borcsapolás.

Kép
viaduktse
Aug 15

Újra és újra: Hajrá VIDOK!

Kezdődik a 2012-2013-as labdarúgó Bajnokág az NB III. Duna csoportjában. A biatorbágyi Viadukt-Tópark csapata is újra a versengés résztvevője lesz.

Első őszi meccsünket Rákospalotán játszzuk szombaton. Az iharosi sportpályán, azaz itthon a második fordulóban, augusztus 26-án 17.30-kor lép pályára a csapat a régi nagy rivális Diósdi TC–Select  elleni mérkőzésen.

Kép
Ko-Szig nemzetközi amatőr fekvenyomó verseny
Aug 9

Nem lustálkodnak a fekvenyomók

Fehérvári Lászlónak szívügye a fekvenyomás. Az erőemelés sokszoros magyar bajnoka évek óta szervezője és rendezője a biatorbágyi amatőr fekvenyomó kupának, amelyet idén Ko-Szig nemzetközi amatőr fekvenyomó versenyként tartanak meg augusztus 25-én 11.00 órától a Faluházban.

Kép
Építményadó-fizetési ellenőrzés
Aug 8

Építményadó-fizetési ellenőrzés

Az önkormányzat polgármesteri hivatalának adóhatósága megkezdte az építményadó-bevallási kötelezettségek teljesítésének ellenőrzését. Biatorbágyon 1992 óta kell adót fizetni a lakás és a nem lakás céljára szolgáló épület, épületrészek után.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Aug 7

Új „címerezési” rend!

A „Biatorbágy” névhasználat szabályairól, valamint Biatorbágy Város címeréről, zászlajáról és azok használatáról alkotott 11/2012.(IV.27.) önkormányzati rendelet értelmében a Biatorbágy név, címer és zászlóhasználatára kiadott eddigi engedélyek hatályukat vesztették. Biatorbágy neve, címere és zászlaja a város hivatalának, önkormányzatának és intézményeinek jogán túl csak ismételt engedélyezési eljárás után használható. A jogosulatlan felhasználás igazgatási bírságot vonhat maga után.

Kép
Schnaider Miklós
Aug 7

Elhunyt Schnaider Miklós

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy hosszas betegség után 2012. augusztus 2-án, életének 69.évében elhunyt Schnaider Miklós. Végső búcsúztatása 2012. augusztus 17-én délután 16.00 órakor a Biai Katolikus temetőben lesz. 17.00 órától a Biai Szent Anna templomban engesztelő misét tartanak az elhunyt lelki üdvéért.

Kép
Iharosi forrás
Aug 6

Iharosi forrásvízvizsgálat

Az önkormányzat kérésére a Fővárosi Vízművek vízminőségi és környezetvédelmi laboratóriumában tesztelték az iharosi Madár­forrás vizét. A mérési jegyzőkönyvekből megállapítható, hogy a forrás vize egyetlen jellemzőben, az algák és a természetes baktériumok számában eltér a határértéktől. A víz tehát biztonsággal csak forralás után fogyasztható.

Kép
Szelídgesztenye-gubacsdarázs (Dryocosmus kuriphilus)
Aug 6

Védekezés a szelídgesztenye-gubacsdarázs ellen

Északi szomszédunknál már megjelentek az első szelídgesztenye-gubacsdarazsak, amelyek potenciálisan nagy veszélyt jelentő nem őshonos károsítók. A szlovák növény-egészségügyi hatóság értesítésére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tájékoztatóban hívja fel a magyar lakosság figyelmét a gubacsdarázs elterjedésének megelőzésére.

Kép
Máltára fel!
Aug 6

Máltára fel!

Biatorbágyi főiskolások, egyetemisták! Ha érdekel egy, a környezetvédelemmel kapcsolatos, az Európai Unió által kezdeményezett és támogatott projekt, csatlakozz Biatorbágy Város Önkormányzat részvételével 2012. november 9-18. között Máltán megtartandó Democracy Projekt csapatához.