Havi archívum

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Oct 31

Biatorbágy a vállalkozókért, a vállalkozók Biatorbágyért

"A válságból a felépülés felé: fókuszban a kis- és közepes vállalkozások" címmel szervezi első rendezvényét a Vállalkozók Klubja a Faluházba. Előadó Dr. Cséfalvay Zoltán a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára.

Kép
Helyben vehető buszbérlet
Oct 30

Helyben vehető buszbérlet

2012. november 1-jétől Biatorbágyon a Nagy utca 30. szám alatti ANTIKVÁR boltban keddtől péntekig, 8-17 óráig, szombatonként 8-16 óráig helyben is megvehetők VOLÁN bérletei.

Kép
A Szentháromság-téri biai országzászló
Oct 29

Szégyen és Gyalázat!

2012. október 26-ának éjjelén, a három nappal korábban, az október 23-ai, 1956-os megemlékezésre újraépített, felavatott, megáldott és megszentelt biai országzászlóról, ismeretlen tettesek ellopták a lobogót.

Kép
Tarjáni István - polgármester
Oct 28

Polgármesteri évértékelő

Tarjáni István polgármester 2012. október 26-i évértékelője megnézhető az Önkormányzati TV archívumában. Visszatekintőjében a polgármester az elmúlt egy önkormányzati esztendő legfontosabb biatorbágyi történéseiből idézett fel néhány fontosabb eseményt, és beszámolt a saját és az önkormányzat képviselő-testületének munkájáról.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Oct 26

Meghosszabbított hétfői és pénteki ügyfélfogadás

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk önöket, hogy a polgármesteri hivatal az általános munkarendtől eltérően az október 22-ei és november 2-ai pihenőnapok miatt megváltozott munkaidőben várja ügyfeleit. A szombati munkanapok helyett a hivatal meghosszabbított hétfői és pénteki ügyfélfogadást tart az alábbiak szerint.

Kép
Tarjáni István - polgármester
Oct 25

Tarjáni István évértékelő beszéde

Október 26-án, pénteken este 6 órától látható az Önkormányzati TV-ben Tarjáni István polgármester évértékelő beszéde. Immár az önkormányzati ciklus első felén túl, ideje számot vetni az „új korszak” eddigi tevékenységével. Mi teljesülhetett és mi vár még megvalósításra az ígéretekből. Merre tart a város, és milyen esélyek vannak a problémák feloldására? Milyen elvárásoknak kell megfelelni?

Kép
otvenhatkep.jpg
Oct 20

56 éve volt ötvenhat

Emlékezzünk együtt az 1956-os forradalom 56. évfordulóján. Fél ötkor a Szentháromság téren, majd hat órától a Faluházban várja a városi program mellett döntőket Biatorbágy Önkormányzata. A helyi felvonulás fél hatkor indul az újjáavatott biai országzászlótól a városközpontba.

Oct 19

Képviselő-testületi ülés 2012.10.25.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. október 25-én (csütörtökön), 15 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Oct 16

Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjpályázat 2013.

Biatorbágy Város Önkormányzata csatlakozott a 2013. évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz. FONTOS VÁLTOZÁS! Az ösztöndíjra jogosult tanulók mostantól csak elektronikus regisztrációt követően nyújthatják be pályázatukat.

Kép
Kinövi, vagy nem növi ki
Oct 15

„Kinövi, vagy nem növi ki…”

A Biatorbágyi Családsegítő Központ és Gyermekjóléti Szolgálat „Szülővé válás” programsorozatának következő előadása 2012. október 16-án este fél 6-tól lesz a Faluházban. Ez alkalommal a gyermekek korai fejlesztésével foglalkozó Dr. Vass Miklós Alapítvány szakembere Dudás Eszter azoknak nyújt segítséget, akik kisgyermekük átlagtól eltérő fejlődését észlelve keresnek fejlesztő lehetőségeket.

Oct 12

Oktatási Bizottság 2012.10.15.

Meghívó

Biatorbágy Város Képviselő-testületének Oktatási Bizottsága 2012. október 15-én, hétfőn, 15:00 órai kezdettel ülést tart a Városháza a 112-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Oct 12

Egészségügyi és Szociális Bizottság 2012.10.15.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Egészségügyi és Szociális Bizottsága 2012. október 15. napján, hétfőn 14:00 órai kezdettel ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
ELMŰ
Oct 12

Áramszünet lesz az Iharosban

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Hálózati Kft. előzetes tájékoztatása alapján 2012. október 17-én reggel 8 órától délután 14 óráig hálózati munkák végzése miatt az elektromos energiaszolgáltatás szünetel Biatorbágy Iharos településrészén. A munkálatok elvégzését követően a hálózatot előzetes értesítés nélkül visszakapcsolják.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Oct 12

Közlemény környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (1134 Budapest, Váci út 45.) kérelmére, az M1 autópálya M1-M7 elválási csomópont és Tatai csomópont közötti szakaszának 2 x 3 sávra történő bővítésének környezeti hatásvizsgálati eljárása tárgyában, a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet alapján, a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 2012. szeptember 15-én eljárást indított.

Kép
Biatorbágyi Körkép októberi száma
Oct 11

Körképben Biatorbágy

Megjelent a Biatorbágyi Körkép októberi száma. A lap írásaiból többek között tájékozódhatnak a hulladékszállítási díjak változásának okairól, beszélgetést olvashatnak a Faluház régi-új igazgatójával, megtudhatják milyen eredmények születtek a 15. jubileumi lovas játékokon, a kistérségi főzőversenyen, vagy a székely-napi labdarugó kupán.

Kép
Autópálya
Oct 9

Semmi felhajtás!

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. Biatorbágy térségében, ill. a Sasfészek-tó pihenőnél az M1-es autópályán útjavítási munkálatok végez. A karbantartás ideje alatt forgalomelterelésre kell számítani. A munkálatok várhatóan november 5-ig tartanak!

Oct 5

Képviselő-testületi ülés 2012.10.11

Meghívó

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 2012. október 11-én (csütörtökön) 16.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) rendkívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Oct 4

Ma délután zárva tart a hivatal

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Polgármesteri Hivatal 2012. október 4-én 13 órától (csütörtökön) zárva tart.

Megértésüket köszönjük!

 

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Oct 3

Tájékoztató a szemétdíj változásról

Jelentősen növekedtek a szemétszállítás díjai. Enyhe vigasz, hogy ebben az évben térségi viszonylatban még ezzel az emeléssel sem mondható drágának a Biatorbágyon fizetendő összeg. A törvényi szabályozás 2012-ben 5,42 (nettó) Ft/literben maximálta a szilárd hulladék elszállításának árát. 2011-ben (egészen 2012. április 30-áig) ez az összeg Biatorbágyon 1,99 (nettó) Ft/liter volt. 2012. egészére vetítve pedig 2,55 (nettó) Ft/literre változik.

Kép
Czuczor Gergely - Fogarasi János: A magyar nyelv szótára
Oct 2

Czuczor-Fogarasi konferencia

150 éves az első tudományos magyar értelmező szótár, amelyet Czuczor Gergely és Fogarasi János készített a Magyar Tudományos Akadémia megbízásából 1862 és 1874 között. Az első kötet megjelenésének 150 éves évfordulója tiszteletére 2012. október 6-7-én nemzetközi nyelvészeti konferenciát rendeznek Budaörsön a Jókai Mór Művelődési Központban.