Havi archívum

Nov 30

Képviselő-testületi ülés 2012.12.06.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. december 6-án (csütörtökön), 15 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Nov 30

Oktatási Bizottság 2012.12.03.

Meghívó

Biatorbágy Város Képviselő-testületének Oktatási Bizottsága 2012. december 3-án, hétfőn, 15:00 órai kezdettel rendkívüli ülést tart a Városháza tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Nov 30

Egészségügyi és Szociális Bizottság 2012.12.06.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Egészségügyi és Szociális Bizottsága 2012. december 6. napján 14:30 órai kezdettel rendkívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Biatorbágy a vállalkozókért, a vállalkozók Biatorbágyért
Nov 30

Biatorbágy a vállalkozókért, a vállalkozók Biatorbágyért

A Vállalkozók Klubja következő fórumán az idén „Biatorbágyért” kitüntetésben részesült Czimer húsüzem mutatja be tradicionális vállalkozását. A rendezvény nyitott, mindenkit szeretettel vár a Vállalkozók Klubja, amelynek fővédnöke Tarjáni István polgármester, szakmai koordinátora Dr. Csath Magdolna közgazdász, egyetemi tanár.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Nov 30

Ünnepi munkarend

Tájékoztatjuk önöket, hogy a polgármesteri hivatal az általános munkarendtől eltérően a december 24-ei és december 31-ei pihenőnapok miatt megváltozott munkaidőben várja ügyfeleit. A szombati munkanapok helyett a hivatal meghosszabbított hétfői és pénteki ügyfélfogadást tart az alábbiak szerint.

Kép
Magyar Kémény Kft.
Nov 29

Kötelező kéményseprés

November 25-én kezdte meg a Magyar Kémény Kft. Biatorbágy házainál az előírt kötelező kéményvizsgálatokat. Városunkban a kémények állapotának felmérése 2012. november 25-től december 20-ig tart.

Nov 23

Oktatási Bizottság 2012.11.26.

Meghívó

Biatorbágy Város Képviselő-testületének Oktatási Bizottsága 2012. november 26-án, hétfőn, 15.00 órai kezdettel ülést tart a Városháza a 112-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Nov 23

Egészségügyi és Szociális Bizottság 2012.11.26.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Egészségügyi és Szociális Bizottsága 2012. november 26. napján, hétfőn 14:00 órai kezdettel ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
fotoklub.jpg
Nov 17

Fotótárlat a Faluházban

„Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent, nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt kis ország, messzeringó gyerekkorom világa. Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága s remélem, testem is majd e földbe süpped el.” Radnóti Miklós „Nem tudhatom” című versével nyitotta meg november 17-én Horváth Imre a Biatorbágyi Fotóklub vezetője azt a kiállítást, amely Biatorbágy első országos fotópályázatának 83 alkotását tárja a látogatók elé a Faluházban.

Kép
szenczi.jpg
Nov 17

Nem mindennapi, mindennapi élet

Szenczy Sándor baptista lelkipásztor, misszionárius volt Biatorbágy vendége a november 17-i Faluházi Könyvnapon. Hazánk egyik legnagyobb professzionális segélyszervezetének, a baptista szeretetszolgálatnak és missziónak a vezetője Szádváriné Kiss Mária meghívására érkezett városunkba. A meghívás apropóját a Harmat kiadónál nemrég megjelent életrajzi interjú kötet adta. A tiszteletes című könyv lapjain Ferenczi Andrea beszélget Szenczy Sándorral, faggatja őt múltjáról, „bekattanásáról”, azaz az élet természetes rendszerébe illeszkedéséről, Isten iránti elhivatottságáról, mindennapi, de valójában igencsak különleges, nem mindennapi életéről!

Kép
csicsergo.jpg
Nov 16

Hatvan évről „csicsereg” az óvoda

1952-ben, hatvan éve nyílt meg Bia napjainkban is működő legöregebb óvodája a „Bajcsy”. A Biatorbágyi Benedek Elek Óvoda részeként ma Csicsergőnek nevezett Bajcsy Zsilinszky utcai tagóvoda vezetőnője Puska Zoltánné (Kati), ez alkalomra születésnapi kiállítást és megemlékezést szervezett. Kérte, hogy aki tud, segítsen tárgyakkal, dokumentumokkal, fényképekkel vagy akár érdekes történetekkel. November 16-án, a nagy napon, az egykori és mai óvodások, szülők, óvónők, munkatársak, fenntartók, segítők és meghívottak közösen osztozhattak a találkozás örömében és lehettek részesei az emlékezés történelmi pillanatának.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Nov 16

Karácsonyi fotópályázat

Biatorbágy Város Önkormányzata egy biatorbágyi fotós felvételével szeretné a minden évben szokásos karácsonyi üdvözletét elküldeni. Ezért a kép kiválasztására pályázatot ír ki. A pályázaton minden biatorbágyi lakos korlátozás nélkül részt vehet. A nyertes fotó készítője 10.000 Ft értékű könyvutalványt kap, valamint neve olvasható lesz a képeslapon.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Nov 14

Védekezés a rágcsálók ellen

Biatorbágy Város Polgármesteri Hivatala tájékoztatja a lakosságot, hogy 2012. november 16-án 12-órától, a Füzes-patak partján (a Viadukthoz közel, a Szabadság út Iharos út kereszteződésétől az Iharos felé) lévő közterületen, a rágcsálók elleni védekezés céljából patkányetető ládákat helyeznek el.

Kép
Vadászati tevékenység
Nov 14

Kirándulók figyelem! Apróvad vadászat!

Az Iharos vadásztársaság tájékoztatása alapján értesítjük a lakosságot, hogy 2012. november 24-én, december 1-jén, 15-én és 29-én Biatorbágy közigazgatási területén fácán és nyúl vadászat, 2013. január 5-én, 19-én, valamint február 2-án, 16-án és 23-án fácán vadászat lesz. A vadászok minden alkalommal reggel 8 órakor a Viaduktnál található benzinkútnál gyülekeznek. A vadászatvezető ekkor dönt a vadászat konkrét helyszínéről.

Nov 14

Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottság 2012.11.15.

Meghívó

Biatorbágy Város Képviselő-testületének Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottsága 2012. november 15-én, csütörtökön 14:00 órai kezdettel rendkívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

 

Kép
Elismert segélyezők
Nov 13

Elismert segélyezők

Világszerte november 12-én ünneplik a Szociális Munka Napját. A társadalom megbecsülésének jeleként hazánkban 2000 óta mondanak köszönetet azoknak a szakembereknek, akik az elesettek, kirekesztettek, támogatásra és segítségre szorulók érdekében felelősségteljesen, áldozatkészen és nagy szakmai alázattal végzik munkájukat.

Kép
Nemzeti nyelvnap a Biatorbágyi Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Általános Iskolában
Nov 13

Nemzeti nyelvnap

A Magyar Országgyűlés tavaly egyhangú szavazással nyilvánította november 13-át a magyar nyelv napjává. 1844-ben e napon fogadták el a magyar nyelvet hivatalossá tevő törvényt. Erre a jeles napra elmékeztek a Biatorbágyi Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Általános Iskola tanulói.

Nov 12

Képviselő-testületi ülés 2012.11.15.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. november 15-én (csütörtökön), 15 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) munkaterven kívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

 

Kép
Novemberi Körkép
Nov 9

Novemberi Körkép

Néhány téma a városi újság aktuális számából: Helyreállították a 2006-ban elbontott országzászlót Bián. Ismét lesz gyermekbábos szakkör, interjú Néder Norberttel és Tóth Krisztával. Biatorbágyon avart égetni tilos, ám idén is lesz zöldhulladék szállítás. Csipelni kell a kutyákat. Nem korlátozható a haszonállat tartás. Jól járhatunk a járásokkal. Az újság elektronikus formában innen letölthető.

Kép
Ingyenes zöldhulladék szállítás, égetni tilos!
Nov 9

Ingyenes zöldhulladék szállítás, égetni tilos!

Az őszi zöldhulladékot idén november 17-én és december 1-jén, szombati napokon szállítja el az önkormányzat által megbízott vállalkozó. Kérjük, hogy a gyűjtőzsákokat – bármilyen lehet – ezeken a napokon reggel 8 óráig tegyék az ingatlanok elé. A hatályos rendelkezések alapján akár 100 ezer forintos bírság is kiszabható az avarégetőkre.