Havi archívum

Feb 22

Képviselő-testületi ülés 2013.02.28.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. február 28-án (csütörtökön), 15 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Feb 22

Képviselő-testületi ülés 2013.02.25.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. február 25-én (hétfőn), 18 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) rendkívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Kitelepítési emlékmű
Feb 22

Kitelepítési megemlékezés

Biatorbágy Város Német Nemzetiségi Önkormányzata és a Turwaller Stammtisch Egyesület tisztelettel meghívja Önt és Kedves Családját a németajkú lakosság kiűzésének  67. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő megemlékezésre és koszorúzásra, melyet 2013. február 24-én, vasárnap 15 órától tart a Faluház Színháztermében, illetve a Kitelepítési Emléktáblánál.

Kép
Székely zászló a városházán
Feb 22

Remetei köszönet

Biatorbágy testvértelepülésének a székelyföldi Gyergyóremetének polgármestere Laczkó-Albert Elemér levélben köszönte meg, hogy Biatorbágy kiállt a nemzeti egység mellett és az erdélyi településekkel szolidaritást vállalva városházájára kitűzte a székely zászlót.

Kép
biagazda.jpg
Feb 18

Biogazda Bián

A Dr. Csath Magdolna, közgazdász professzor asszony és Tarjáni István Biatorbágy város polgármestere védnökségével szervezett „Biatorbágy a vállalkozókért, a vállalkozók Biatorbágyért” rendezvénysorozat következő vendége február 21-én este 6 órától Hubai Imre növényvédő mérnök, általános agrármérnök, agrárközgazdász, az Üllőparti Gazdaszövetkezet elnöke, karcagi őstermelő biogazda lesz.

Kép
vizvilagnaprajz.jpg
Feb 18

Rajzolj a vízről!

„2013. a vízi együttműködés nemzetközi éve.” jelmondattal a Biatorbágyi Vízművek Kft. és Biatorbágy Város Önkormányzata gyermekrajz pályázatot hirdet óvódások, alsó tagozatos- valamint felső tagozatos általános iskolások részére. Együtt kell működniük az országoknak, az államvezetőknek, hiszen a víz nem ismer határokat. Együttműködnek a vízügyi szakemberek, amikor gátakat rombol a víz, együttműködnek vízmérnökök, hogy iható vizünk legyen, és otthon a családjainkban is együtt kell működnünk, hogy ne pazaroljuk a vizet.

Feb 15

Oktatási Bizottság 2013.02.18.

MeghÍvó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási Bizottsága 2013. február 18-án hétfőn, 15.00 órai kezdettel ülést tart a Városháza a 112-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Feb 15

Egészségügyi és Szociális Bizottság 2013.02.18.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Egészségügyi és Szociális Bizottsága 2013. február 18. napján, hétfőn 14:00 órai kezdettel ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Székely zászló a városházán
Feb 15

Székely zászló a városházán

Biatorbágy Város Képviselő-testülete a 2013. február 14-i közmeghallgatással egybekötött ülésén döntött a székely zászló kitűzéséről. Ezzel Budafok-Tétény Önkormányzatának felhívásához csatlakozva Biatorbágy is szolidaritást vállalt az erdélyi magyarokért, a magyar nemzeti összetartozás közös ügyéért.

Kép
Biatorbágyi Körkép - 2013. februári szám
Feb 13

Mi újság a közéletben?

Megjelent a Biatorbágyi Körkép februári száma. Benne, tájékoztató a hulladékszállítási díjak emelkedéséről, az adóterhek csökkenéséről, az iskolákról és még sok egyéb közérdekű hírről, történésről.

Kép
Földhivatal
Feb 11

A földhasználati bejelentésről

2013. január elsejével változott a földhasználati kötelezettség bejelentése, miszerint a földhasználónak - aki lehet maga a földrészlet tulajdonosa is - a területnagyságtól függetlenül minden termőföld, valamint mező- és erdőgazdasági művelés alatt álló belterületi föld és zártkert használatát be kell jelentenie, kivéve az erdő művelési ágú terület használatát. A földhasználónak a használat megkezdésétől számított 30 napon belül kell a földhasználatát bejelenteni a földhivatalhoz az erre szolgáló földhasználati bejelentési adatlap formanyomtatvány kitöltésével.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Feb 8

Pályázat szántók haszonbérletére

Biatorbágy Város Önkormányzata (2051 Biatorbágy, Baross Gábor u. 2/a) pályázat útján kívánja haszonbérbe adni a – természetben Biatorbágy, külterületén található - önkormányzati tulajdonú –szántó művelésű ágú - termőföldjeit.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Feb 8

Elhunyt ifjabb Ébner Tibor

Autóbalesetben meghalt ifjabb Ébner Tibor, a Bethlen Gábor utcában lakó fémöntő kisiparos. A hír ilyen szűkszavú, szikár, a mögötte álló ember annál színesebb – ezért fölkavaró. Ifj. Ébner Tibort február 9-én (szombaton) 13.00 órakor a biai temetőben helyezik végső nyugalomra.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Feb 8

Változások az építményadó rendeletben

Biatorbágy Város Önkormányzata 2012-ben felülvizsgálta az 1992-ben bevezetett és 1997-ben módosított 25/1997.(12.31.)Ör. számú az építményadóról szóló rendeletét. A jogszabályt a képviselő-testület a valós élethelyzetekhez igazítva, a lakossági kedvezmények körének kiszélesítésével módosította.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Feb 7

Közmeghallgatás

Tisztelt Biatorbágyi Polgár!

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 2013. február 14-én (csütörtökön) 18:00 órától várja Önt és családját a Faluház nagytermébe közmeghallgatásra.

Kép
Hónap végéig válthatók be az 1 és 2 forintosok
Feb 7

Hónap végéig válthatók be az 1 és 2 forintosok

Február 28-ig van lehetőség az öt éve bevont 1 és 2 forintos érmék névértékükön való beváltására. A jegybank mellett egyes kereskedelmi bankok és a posta kijelölt budapesti és vidéki fiókjai szintén átváltják az érméket.

Kép
Kihelyezett földhivatali ügyfélszolgálat a Lurdy Házban
Feb 6

Ideiglenesen elköltözött a Budakörnyéki Járási Földhivatal

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Budakörnyéki Járási Földhivatal ügyfélszolgálata a 1036. Budapest, Lajos u. 160-162. szám alatti irodaházból átmenetileg új helyre költözött. Személyes ügyfélfogadásra februártól a 1097. Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14. szám alatt található Lurdy Házban kialakított kirendeltségen és a Budakörnyéki Járási Földhivatal ideiglenes székhelyén a 1051 Budapest, Sas u. 19. szám alatt van lehetőség.

Feb 5

Képviselő-testületi ülés 2013.02.07.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. február 7-én (csütörtökön), 16 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) munkaterven kívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Feb 5

Pályázat helyi civilszervezetek támogatására

Biatorbágy képviselő-testülete 2013-ban is támogatni kívánja a városban bejegyzett és helyben működő civilszervezeteket közérdekű, közösségi céljaik megvalósításában. Ezért március 1-i beadási határidővel pályázatot hirdetett az önkormányzati támogatás elnyerésére.