Havi archívum

Kép
Polgárőrség
May 24

Közbiztonsági meghívó

Május 28-án, kedden minden érdeklődőt vár a Biatorbágyi Polgárőrség a Faluházban 18 órakor tartandó közbiztonsági fórumára és vagyonvédelmi ismeretterjesztő tanácsadására. >>>

Kép
KRESZ tábla
May 22

Forgalmi korlátozás

Május 25-én, szombaton - várhatóan 8.30 és 10.00 óra között - a Gyermeknapi Családi Futóverseny miatt a Baross Gábor utca – Ybl köz - Ybl sétány – Szent László utca - Viadukt utca által határolt területen a gépjárműforgalom korlátozva lesz. Az utcai kocogó program szervezői kérik, és előre is köszönik az autósok megértését, valamint, hogy akadálytalan közlekedésükhöz az érintett területet elkerülő útvonalat válasszanak ezen időszak alatt.

Kép
Pecató Sporthorgász Egyesület
May 22

Egy csapat, három bot, hat horog

Baráti társaságok, családok és civilszervezetek részére horgász csapatversenyt rendez a Peca-tó Sporthorgász Egyesület 2013. június 1-jén. A versenyzők részére ez alkalommal horgászengedély NEM kötelező! A halfogó versengésre a nevezési határidő május 24, péntek 24.00 óra >>>

Kép
kertlogo.jpg
May 21

Konyhakertek és balkonok vetélkedése

A jelentkezési határidőt meghosszíbbították 2013.05.31 -ig.
Biatorbágy város polgármestere - csatlakozva „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz – városunkban is meghirdeti a versenyt, amelyre 2013. május 31-éig lehet jelentkezni. További információk a pályázat feltételeiről és részleteiről a mellékletben, illetve a családsegítő honlapján. A nevezéshez szükséges adatlap ugyanezen elektronikus elérhetőségi útvonalakon letölthető, illetve a családsegítőben papíralapon kérhető. >>>

May 17

Képviselő-testületi ülés 2013.05.23.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. május 23-án (csütörtökön), 15 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Kép
Futóverseny
May 16

Most nem szégyen a futás

A Biatorbágyi Futók Kocogók Klubja és a Biatorbágyi Nagycsaládosok Egyesülete a rendszeres testmozgás és a futás népszerűsítése érdekében Gyermeknapi Családi Futás meghirdetésére vállalkozott. A közös kocogás nyitja meg egyben a Városi Gyermeknap „Meseváros” napjának eseményeit is. >>>

Kép
Pünkösdi Nyitott Pincék
May 16

Pünkösdi Nyitott Pincék – május 18.

A biatorbágyi Ürgehegy és Öreghegy borászai pünkösd szombatján 15 pincében és egy pálinkafőzőben várják Biatorbágy polgárait egy-egy pohár borra és egy kis borkísérőre. E napon megnyílik a Kunyik-pince is!

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
May 16

1% segítség a helyi civileknek

Már csak néhány nap van hátra a 2012-es személyi jövedelemadó bevallások benyújtásának határidejéig, május 20-ig. A tapasztalatok szerint az adózók jelentős hányada ilyenkorra, az utolsó napokra hagyja a kötelező papírmunkát. Ezért ismételten ajánljuk figyelmükbe az 1+1%-os önkéntes felajánlás helyi lehetőségeit.

Kép
Széncinege (Parus major), széncinke
May 16

Madarak és Fák Napja

A jeles nap alkalmából Idén is a természet lágy ölén, mégpedig az Iharosi táborban rendezi meg hagyományos vetélkedőjét és ismeretterjesztő előadását május 18-án, szombaton délután a Biatorbágyi Tájvédő Kör Egyesület.

May 10

Oktatási Bizottság 2013.05.13.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási Bizottsága 2013. május 13-án hétfőn, 1500 órai kezdettel ülést tart a Városháza a 112-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

May 10

Egészségügyi és Szociális Bizottság 2013.05.13.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete Egészségügyi és Szociális Bizottsága 2013. május 13-án (hétfőn) 14.00 órai kezdettel ülést tart a városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Tüdőszűrés
May 10

Tüdőszűrés

A 2013. évi tüdőszűrésre május 17 – június 11-ig kerül sor az Egészségházban. Ez a vizsgálat alkalmas a tüdőbetegségek időbeni felismerésére. Minden 18. életévét betöltött lakos tüdőszűrését elvégezzük.

Kép
Friss hírek a város életéről
May 10

Friss hírek a város életéről

Hogyan lesz sült krumpliból osztálykirándulás? Miként kerül Figaró és Michael Flatley a Faluház színpadára? Mit szüretel, aki szemetet vet? Sok más érdekes olvasni való mellett ezekre a kérdésekre is választ kap, aki belelapoz a napokban postaládákba kerülő Biatorbágyi Körkép májusi számába.

Kép
Gyermekbábos találkozó
May 9

Bábszínház egész nap

Május 11-én, szombaton délelőtt 10 órától Pest megyei és budapesti gyermekbábos csoportok részvételével rendezi meg a Faluház a Kezemben a kobakom gyermekbábos találkozót. A bemutatók megtekintése a közönségnek (gyereknek és felnőttnek egyaránt) egész nap díjtalan. >>>

May 9

Elindulunk!

Május 11-én, szombaton tartja hagyományos kerékpáros túráját a Budavidék Zöldút Szövetség. A Zsámbéki-medence 12 településéről induló biciklisek útjai ezúttal Pátyon futnak össze, ahol a Pince-hegy alatti réten változatos programok egész sora ad lehetőséget az aktív kikapcsolódásra. >>>

May 9

Nemzeti Zarándoklat Strasshofba

Az Ács Városért Társaság kezdeményezésére, a Holokauszt Emlékközpont, a MAZSIHISZ, az EMIH és a Keresztény egyházak részvételével a magyarországi deportálások kezdetének 69. évfordulója alkalmából 2013. május 13-án, hétfőn NEMZETI ZARÁNDOKLAT indul különvonattal, melynek végállomása Bécs - Strasshof rendezőpályaudvar.

Kép
Biatorbágyi Vízművek
May 7

Ismeretlenek telefonálnak a vízművek nevében

Az utóbbi napokban több, az otthoni csapvíz minőségének ellenőrzését és vizsgálatát célzó gyanús telefonhívásokról kapott bejelentéseket társaságunk. Az állítólagos „helyi vízművek” részéről kezdeményezett vizsgálatokról a Biatorbágyi Vízműveknek nincsen tudomása, ezért a hasonló telefonhívások esetén óvatosságra intjük a biatorbágyi lakosokat.

Kép
Natura 2000
May 3

Kezdődnek a tavalyi erdő-Natura pályázatok kifizetései, már benyújthatók az idei kérelmek!

Az elmúlt évben az érintett erdőgazdálkodók 2193 kérelmet nyújtottak be, közel 3,5 milliárd forint értékben, ami becslések szerint mintegy 110 ezer hektár magánerdős Natura területet, az összes ilyen terület több mint 50 %-át érinti. A tavalyi kérelmek kifizetései idén május elején megkezdődnek és már most be lehet nyújtani az idei egységes kérelmeket május 15-ig. >>>

Kép
Szelenczy Gabriella, Budakeszi Járási Hivatalvezető Asszony Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízottal
May 3

Újra élen jár Pest megye az országban

Az országban elsőként Pest megyében valósul meg kirendeltségen lévő okmányirodában a 8-tól 20 óráig való nyitva tartás. Budaörsön májustól minden munkanapon reggeltől estig várják az ügyeiket intézni kívánó állampolgárokat.