Havi archívum

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Feb 28

Iskolai felvételi körzethatárok

Kedves Szülők! Közeledik a tankötelessé váló gyermekek beíratásának időszaka. Városunkban négy általános iskola várja a leendő elsősöket. Más településektől eltérően ezek mindegyike sajátos pedagógiai program alapján rendelkezik az általános tanterven felül képzési, oktatási-nevelési kínálattal, ezért Biatorbágyon az önkormányzat, a Biai Református Egyházközség és a Magyar Műhely Alapítvány megállapodása alapján a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ támogatásával, a Pest Megyei Kormányhivatal jóváhagyta, hogy fenntartótól függetlenül valamennyi általános iskolánk az egész város területéről fogadhatja a jelentkezéseket. A gyermekek felvételéről a férőhelyek függvényében az iskolák igazgatói döntenek.

Kép
Andrész Edit és Zoltán
Feb 27

Hagyomány és minőség

Andrész Edit és Zoltán a 1993 óta működő Andrész cukrászdát irányító testvérpár volt február 18-án a Biatorbágy a vállalkozókért, a vállalkozók Biatorbágyért klub vendége. A város egyik legsikeresebb és legnépszerűbb vállalkozásának bemutatkozó estjét a biatorbágyi internetes önkormányzati tévé közvetítette. A felvétel itt újranézhető.

Kép
Somkuti Bulcsú a dobogó tetején
Feb 25

Bulcsúk aranynapja

A február 23.-án megrendezett érdi Benta Kupa judo versenyen a Viadukt csapatából öt gyerek indult. A kétszáz fős mezőny küzdelmei egész napos programot kínáltak, de megérte rászánni a vasárnapot, mert az elhozott két arannyal, két ezüsttel és egy negyedik hellyel a Biatorbágyi fiúk nem vallottak szégyent.

Feb 25

Képviselő-testületi ülés 2014.02.27.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. február 27-én (csütörtökön), 15 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Kép
Hulladékkal az életért
Feb 23

Kupakkal az életért!

Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő, Zsámbék város polgármestere a fővédnöke annak az Ö.T.H.É.T. (Összefogás tisztább, humánusabb, élhetőbb településért) egyesület által indított műanyagkupak gyűjtési kezdeményezésnek, amely egy súlyosan beteg kisgyermek kezelését és gyógyítását szolgálja.

Kép
voroskereszt_logo.jpg
Feb 21

Vöröskeresztes képzés indul

A Magyar Vöröskereszt Pest megyei szervezete március 7-8-án ingyenes képzést tart Biatorbágyon olyan önkéntes jelentkezők részére, akik a megye területén előforduló váratlan katasztrófa helyzetekben pszichoszociális segítségnyújtásra, azaz lelki elsősegély adásra vállalkoznának. Jelentkezési határidő: 2014. február 28. Részletes felhívás és tájékoztató a mellékletben!

Kép
Hantai Simon
Feb 21

Egy biai Rómában

Hantai Simon, az 1922-ben Bián született, majd Franciaországban letelepedett és ott világhírűvé vált festőművész 40 alkotását bemutató kiállítás nyílt az olasz fővárosban. - adta hírül a napokban az MTI. A XX. század egyik legjelentősebb művészeként számon tartott Hantai egyik festménye tartja a legdrágábban elkelt magyar műalkotás rekordját. A Sotheby's aukciós ház egy tavalyi árverésén 2,2 millió eurós áron talált új tulajdonosra egy 1960-ban készült alkotása.

Kép
Vállalkozók Biatorbágyért, Biatorbágy a vállalkozókért: Andrész cukrászda
Feb 18

Édes titkok a családban

A Biatorbágy a vállalkozókért, a vállalkozók Biatorbágyért vállalkozói sorozat február 18-i előadásán a Faluház kiállítótermében, a Hagyomány és minőség, ízlés és elegancia című esten Biatorbágy egyik legsikeresebb és legnépszerűbb vállalkozása, az Andrész cukrászda mutatkozott be. Andrész Edit és Zoltán, a vállalkozást irányító testvérpár mesélt munkájukról, a cukrászda több mint 20 éves múltjáról, jelenéről és terveikről. Az eseményt az internetes Önkormányzati Televízió közvetítette. Az estről készült felvétel már látható a TV archívumában.

Feb 17

Oktatási Bizottság 2014.02.19.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási Bizottsága 2014. február 19-én szerdán, 15.00 órai kezdettel ülést tart a Városháza a 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Feb 17

Közművelődési, Ifjúsági és Sport Bizottság 2014.02.20.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének Közművelődési, Ifjúsági és Sport Bizottsága 2014. február 20-án (csütörtökön) 13:00 órai kezdettel ülést tart a Városháza 112-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Feb 17

Egészségügyi és Szociális Bizottság 2014.02.19.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete Egészségügyi és Szociális Bizottsága 2014. február 19-én (szerdán) 16.30 órai kezdettel ülést tart a városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
vallalkozok_andresz.thumbnail.jpg
Feb 17

Sikeres cukrászok

A Biatorbágy a vállalkozókért, a vállalkozók Biatorbágyért vállalkozói sorozat következő előadása február 18-án, kedden 19.00 órakor lesz a Faluház kiállítótermében. A Hagyomány és minőség, ízlés és elegancia című esten Biatorbágy egyik legsikeresebb és legnépszerűbb vállalkozása, az Andrész cukrászda mutatkozik be. Andrész Edit és Zoltán, a vállalkozást irányító testvérpár mesél munkájukról, a cukrászda több mint 20 éves múltjáról és jövőbeli terveikről. Az eseményt az internetes Önkormányzati Televízió közvetíti. Faluházi meghívó

Kép
KSH
Feb 13

Kérdezőbiztosok

A Központi Statisztikai Hivatal Központi adatgyűjtő főosztályának megbízásából 2014. július 10-ig a lakosság utazási szokásainak feltárása, 2014. december végéig pedig Munkaerő-felmérése lesz Biatorbágyon. Az adatszolgáltatás önkéntes. A megkérdezéseket Statek Kft. igazolvánnyal ellátott összeírók végzik. Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatban a www.ksh.hu internetes oldal nyújt tájékoztatást, illetve munkanapokon 8.00 és 16.30 óra között lehet felvilágosítást kérni a +36 1 345 66 76-os telefonszámon.

Kép
kisvasutl3.jpg
Feb 13

Bozótharc a kisvasútért

Február 15-én, szombat délelőtt a biatorbágyi kisvasútbarátok segítőket várnak a Viadukt és a Madár-forrás közötti régi vasúti nyomvonal tereptisztítására. Szeretnék a bozóttal benőtt területet alkalmassá tenni a keskenynyomtávú sínek lefektetésére, amelyen akár mozdonyos, akár hajtányos szerelvények közlekedhetnek. Az előzményekről alább olvashatnak Tüske Emil tollából.

Kép
Pintér Sándor a rezsifórumon
Feb 12

Biatorbágyon járt a belügyminiszter

Eredményesebb lett a rendőrség munkája, kevesebb lett a bűncselekmény, és gyorsabb az elfogás – jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter Biatorbágyon, egy lakossági fórumon. A miniszter február 10-én, járt városunkban, ahol a Faluházban tartott közös fórumot a rezsicsökkentésről Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselővel. A hír bővebben itt olvasható

Kép
Védelem a katasztrófák ellen
Feb 12

Védelem a katasztrófák ellen

Amióta hatályba lépett a katasztrófavédelemről szóló, 2011. évi CXXVII. törvény, új minősítést és értelmezést nyert a lakosságot érintő katasztrófa fogalma. Megjelentek olyan jelentéstartalmak, amelyek a korábbi időszakban nem kaptak kiemelten fontos értelmezést.

Kép
biatorbagyi_korkep_cimlap_2012.jpg
Feb 10

Tavasz a Körképben

Megjelent, és itt már olvasható a Biatorbágyi Körkép 2014. februári száma. A szokásos rendezvényi beszámolók és a Képviselő-testület legfontosabb döntéseinek közzététele mellett a lap ismerteti az országgyűlési képviselők általános választásával kapcsolatos tudnivalókat, hírt ad az állami hitelátvállalás térségi és helyi vonatkozásairól, már a tavaszt idézve versenyre hívja a kerteket. Arra kéri az otthoni gazdálkodókat, hogy vegyenek részt a Magyarország legszebb konyhakertje mozgalomban, amelyhez városunk idén ismét csatlakozott.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Feb 5

Ismét támogatjuk a helyi szervezeteket

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete anyagilag is támogatni kívánja a településen működő civil szervezeteket, hogy ezzel is segítse közösségek létrejöttét és megerősödését, gazdagítsa a város kulturális kínálatát, sportéletét, teret biztosítson a természet és az épített környezet értékmegóvásának ezzel is javítva az itt élők életminőségét. Ennek érdekében pályázatot ír ki a Biatorbágyon működő civil szervezetek 2014. évi támogatására.