Havi archívum

Kép
vizelvezeto_03.jpg
Jul 25

Eldugult árkok

Kérjük a tisztelt lakosokat, hogy fokozottan ügyeljenek az árkok és átereszek tisztítására és tisztán tartására. A heti rendszerességgel lezúduló nagy tömegű esőzések miatt sajnos sok helyen eldugultak az átereszek, amelyeken nem, vagy nehezen folyik át a csapadékvíz, elöntve ezzel a legközelebbi ingatlant, abban esetleges károkat okozva.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Jul 25

Útfelújítások folytatása

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Felső Fő utca, Felső Pátyi utca, Diófa utca befejezése után folytatja az idei évre betervezett közterületi utak felújítását, pormentesítő helyreállítását.

Kép
nonstop.jpg
Jul 25

Film a non-stop vigasságról

A Füzes-patak partján létesült parkot, sétányokat, kerékpárutakat, valamint a szabadtéri színpad és Fűzfalu építményeket vehették birtokukba a helyiek június 28-29-én, a ZÖLD VÖLGYI SOKADALOM fantázianevű kétnapos sport-, szabadidős és kulturális programon.

Kép
csocsuszda.jpg
Jul 25

A kihívás vára

A kisgyermekes szülők kérésére az önkormányzat döntése alapján háromtornyos kalandvárral bővült a Herbrechtingen téri játszótér. A telepítés a kedvezőtlen időjárás miatt pár nappal tovább tartott az eredetileg tervezettnél, de megérte kivárni.

Jul 24

Oktatási Bizottság 2014.07.25.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási Bizottsága 2014. július 25-én, pénteken, 09.00 órai kezdettel ülést tart a Városháza a 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Hőségriadó
Jul 17

Hőségriadó

Dr. Paller Judit országos tiszti főorvos főorvos 2014. 07. 18-án 00:00-tól 2014. 07. 20-án 24:00-ig II. fokú hőségriasztást rendelt el.

I. Hasznos tanácsok kánikula idejére a hőguta megelőzése és kezelése érdekében fiatal anyukák és kisgyermekek számára...

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Jul 15

Gallyazási munkák közép feszültségű hálózat mentén

Biatorbágy közigazgatási határát érintve (Felső-kődomb-dűlő, Alsó-kődomb-dűlő, Tuskó-szőlő-dűlő) az ELMÜ Nyrt. megbízásából közép feszültségű hálózat mentén gallyazási munkálatokat végez a Farkasfa és Fiai Kft.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Jul 14

Játszótérfejlesztés

Martonné Kovács Márta a Biatorbágyi Polgármesteri Hivatal Beruházási és Vagyongazdálkodási Osztálya munkatársának tájékoztatása szerint a Fő térihez hasonlóan hamarosan megújul a Herbrechtingen téri játszótér is.

Kép
dijatadas1.jpg
Jul 14

Családbarát Biatorbágy

A népesedés világnapján átadták a Családbarát Önkormányzat díjakat. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete ebben az évben Budapest-Hegyvidék, Újkígyós, Gyermely és Biatorbágy vezetésének ítélte oda a címet, hogy elismerje a családok érdekében tett erőfeszítéseiket.

Kép
szinpadkep.jpg
Jul 11

Egy tőről fakadunk

Elkészült az idei városünnep hangulatát idéző kisfilm. Pataki Béla rendező operatőr a négy nap eseményeit három percben eleveníti fel. Osszák meg, e szép emléket, hogy felelevenedhessenek a barátainkkal, családtagjainkkal, a környék lakóival együtt töltött idő élményei, hogy tudják meg mások is, milyen jó itt élni, milyen jó itt lenni!

Kép
szinpadkep.jpg
Jul 11

Egy tőről fakadunk

Elkészült az idei városünnep hangulatát idéző kisfilm. Pataki Béla rendező operatőr a négy nap eseményeit három percben eleveníti fel. Osszák meg, e szép emléket, hogy felelevenedhessenek a barátainkkal, családtagjainkkal, a környék lakóival együtt töltött idő élményei, hogy tudják meg mások is, milyen jó itt élni, milyen jó itt lenni!

Kép
kapszulak.jpg
Jul 11

Mérgező mosókapszulák!

Egyre nő a tisztítószeres gélkapszulákkal összefüggő gyermekbalesetek száma. Tavaly összesen 62 ilyen mérgezési esetet jelentettek, míg idén június végéig már 35 esetről szerzett tudomást az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat. Ráadásul a mérgezések csaknem felét az egy éves, harmadát a két éves korosztály szenvedi el.

Kép
viaduktlepcsosor.jpg
Jul 10

Tilos az Á!

Ismeretlen tettesek ellen indult nyomozás a viadukt lépcsősor megrongálása ügyében. A vandál munka körülményeinek tisztázása folyamatban van. Az építkezést az európai uniós előírások értelmében nem az önkormányzat és nem is a polgármesteri hivatal beruházási osztálya, hanem egy erre a célra létrehozott Kft. felügyeli.

Kép
Hőségriadó
Jul 6

Narancssárga hőségriadó

Az Országos Meteorológiai Szolgálat narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki több területre, többek között a fővárosra és Pest megyére a kánikula miatt. Az elkövetkező napokban a legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb 30-34 fok között valószínű. A tartós hőség mellett nagyon erős, 7,8-as értéket elérő UV-B sugárzás várható.

Kép
juhaszdiszpolgar.jpg
Jul 2

Az első díszpolgár

Első alkalommal került sor díszpolgári cím odaítélésére Biatorbágyon. Az oklevelet a képviselő-testület Juhász Ferencnek, a biai születésű, 86 esztendős, kétszeres Kossuth-díjas költőnek adományozta. Az elismerést Tarjáni István polgármester a Hantai-emlékmű avatóünnepségén nyújtotta át a kitüntetettnek.

Kép
szepporta.jpg
Jul 2

Willingerék szép portája

„Szép porta Biatorbágyért” elismerésben részesült Willinger Antal és felesége az idei Városünnepen. Tóni bácsi és Annus néni a nyolcadik x környékén járó életkoruk ellenére egész évben odafigyelő gondossággal tartják rendben lakóingatlanuk környékét, művelik annak udvarát és kertjét. Ezért az ez évi négy jelölt ingatlan közül – a szakmai zsűri véleményével teljes egyetértésben - a város képviselő-testülete nekik ítélte oda a kulturált kertvárosi lakókörnyezet példaértékű ápolásáért járó emléktáblát és oklevelet.