Havi archívum

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Aug 30

Csengetés előtti torlódások várhatók a közutakon

Szeptember 1-jétől erős torlódásokra lehet számítani a Biatorbágyról a főváros felé kivezető utakon illetve az ezek környezetében található mellékutcákban. A biatorbágyi vasútállomásnál állami beruházásban készülő körforgalom és a parkolók építése miatt félpályás útlezárásra került sor a Dózsa György úton, amely minden bizonnyal befolyásolni fogja az Ország út telítettségét is. A gépjárművel közlekedőknek valószínűleg sok türelemre, megértésre és figyelemre lesz szükségük a becsengetés előtti órákban.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Aug 29

Hamisan vádoltak az iskolaépítést ellenző feljelentők!

Pintér Sándor belügyminiszter 2014. augusztus 22-én tájékoztatta Szabó Szabolcs országgyűlési képviselőt, arról hogy a biatorbágyi iskolaépítéssel kapcsolatos nyomozást a rendőrség lezárta. A Főügyészség – a kapcsolódó valamennyi bizonyító erejű iratot átvizsgálva, széles körű nyomozást folytatva, több tanú kihallgatása után megállapította, hogy nem történt bűncselekmény. A feljelentés ezek szerint hamis vádakon alapult. Tovább>>>

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Aug 26

Szeptemberi becsengetés

Végéhez közeleg a vakáció. Már egy hét sincs hátra a felhőtlennek a legjobb indulattal sem mondható nyárból. A diákok közül ilyenkor van, aki örömmel várja már a társakkal való újra találkozást, s van, aki szívesen állítaná meg az idő kerekét. Az iskolacsengő azonban nem érzeleg, szeptember 1-jén reggel kérlelhetetlenül jelzi az új tanév kezdetét. A városunk iskoláiban tartandó - ezt megelőző - tanévnyitó ünnepségek időpontjai az alábbiakban olvashatóak:

Kép
atadas.jpg
Aug 23

Záporos Szent István-kupa

Dunai Antal, bronz és ezüstcipős, olimpiai arany és ezüstérmes, többszörös gólkirály focista, a Dózsa egykori legendás csatára adta át a Magyar Labdarúgó Szövetség nevében a Kolozsvári utcai új műfüves kispályát, és nyitotta meg az idén alapított Szent István-napi kispályás focikupát Biatorbágyon.

Kép
mti_logo_copy.jpg
Aug 21

Helyreigazított az MTI

Augusztus 19-én, kedden 11.56 perckor az MTI eleget tett annak a helyreigazítási kérelemnek, amelyet Tarjáni István, Biatorbágy polgármestere nyújtott be az irodához. A Magyar Távirati Iroda közölte: Címében és tartalmában is valótlan állítás, hogy Biatorbágyon illetéktelenek körülbelül 168 millió forintot tulajdonítottak el egy iskolaépítés ürügyén, összejátszva a város polgármesterével és a helyi Fidesszel.

Kép
tarjani_istvan_augusztus_20.jpg
Aug 21

Szent István ünnepén

Az alábbiakban Tarjáni István polgármester augusztus 20-i beszédét olvashatják, amely a Szent István-napi városi ünnepségen hangzott el. Az eseményről készült felvétel hamarosan visszanézhető lesz az önkormányzati televízió archívumában.

Kép
fakitermeles.jpg
Aug 21

Tervezett fakitermelés

Biatorbágy és Törökbálint határában közel 120 hektárnyi erdőterület felújítása kezdődött el az elmúlt év decemberében.  A Biatorbágyi Gazdakör helyszíni szemlét kért az erdő kezelőjétől, amit az készségesen teljesített.  A részletekről Kecskés László az önkormányzat Településfejlesztési, Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Bizottságának elnöke számol be.

Aug 19

Oktatási Bizottság 2014.08.25.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási Bizottsága 2014. augusztus 25-én, hétfőn, 15.00 órai kezdettel rendkívüli ülést tart a Városháza a 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Aug 18

Választási közlemény

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 307/E. § (1) bekezdésében foglalt jogkörömben megállapítom, hogy Biatorbágy településen ...

Kép
biatorbagyi_korkep_2014augusztus_cimlap_.jpg
Aug 14

Itthoni Körkép

Megjelent a városi újság, a Biatorbágyi Körkép augusztusi száma. Beszámolókkal, programajánlókkal, hírekkel, felhívásokkal, színes tudósításokkal minden témáról, eseményről, amelyet a biatorbágyiak közhírré teendőnek tartanak.

Kép
Szily-kastély
Aug 11

Gazdi Világtalálkozó szeptember 6-án

Az egykori Biatorbágyi Mezőgazdasági Szakmunkásképző Intézetet diákjai, tanárai, dolgozói, a helyi lakosok is csak Gazdiként emlegették. S bár az iskola tizenéve megszűnt, él még jó néhány diákja, tanára szerteszét a világban, akiknek a Gazdi Gazdi marad örökre, s e szó hallatán jóleső nosztalgiával gondolnak az itt eltöltött időkre. Tovább >>>

Aug 8

Képviselő-testületi ülés 2014.08.11.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. augusztus 11-én (hétfőn), 17 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) rendkívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Aug 6

Rágalmaz a Baloldali Szövetség

Rosszindulatú vádakkal illette augusztus 5-ei sajtótájékoztatóján Szigetvári Viktor az Együtt PM szövetség társelnöke Biatorbágyot. Szigetvári Viktor megint hazudik. A közpénzek lenyúlása a Gyurcsány-Bajnai-kormányok idején volt szokás, amikor színlelt szerződésekkel offshore cégeken keresztül talicskázták ki a közpénzeket az országból, így nem meglepő, ha a tiszta és törvényes eljárásokon a baloldal nem igazodik ki.

Kép
fovarosi_vizmuvek_logo.jpg
Aug 5

Jogellenes vízvezetés

Biatorbágy Város Önkormányzata rendszeresen felhívja a település lakosságának figyelmét a szennyvíz- és csapadékvíz-elvezetés szabályaira és betartásuk fontosságára. A csapadékvíz illegális bevezetése a közműhálózatba aránytalanul terheli a települések közcsatornáit, jelentősen megemelve a víztisztítási kiadásokat. A csapadékvizet jogellenesen a szennyvízhálózatba vezető ingatlantulajdonosok komoly többletköltséggel terhelik a közösség többi tagját.