Havi archívum

Kép
logo.png
Sep 26

ÖTV-ben a Temesvári család

Az önkormányzat 2012-ben Dr. Csath Magdolna közgazdász és Tarjáni István polgármester fővédnökségével hívta életre a „Biatorbágy a vállalkozókért, a vállalkozók Biatorbágyért”elnevezésű klubbot, amelynek célja egyrészt a hazai kis- és középvállalkozások érintő aktualitások megismertetése, másrészt a helyi vállalkozások segítése, termékeik, szolgáltatásaik bemutatása, népszerűsítése. A Czimer húsüzem és az Andrész Cukrászda után, a legutóbbi alkalommal a Temesvári család vállalkozásai kerültek fókuszba. Az estről készült felvétel az önkormányzati televízió archívumában visszanézhető.

Sep 26

Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottsága 2014.09.29.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottsága 2014. szeptember 29-én, hétfőn 15:00 órakor rendkívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

 

Sep 26

Képviselő-testületi ülés 2014.09.29.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. szeptember 29-én (hétfőn), 16 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) rendkívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

 

Kép
itthon_vagy.jpg
Sep 26

„Itthon vagy! Magyarország, szeretlek!”

Szeptember utolsó szombatján, azaz 27-én reggeltől késő estig szinte minden a szőlőről, a mustról, a borról, vagyis a szüretről fog szólni Biatorbágyon. A MustMás névre keresztelt városi szüreti mulatság az „Itthon vagy! Magyarország, szeretlek!” országos rendezvénysorozat részeként várja a biatorbágyiakat.

Kép
szivfa_alatt.jpg
Sep 26

Szíves látás a szívfa alatt

Az önkormányzat fenntartásban működő ifjúsági közösségi tér a tanév kezdetével ismét tárt kapukkal várja az iskolás és középiskolás korú fiatalokat. A srácok hetente három délután két képzett ifjúságsegítő gondoskodó felügyelete mellett tölthetik el itt hasznosan szabadidejüket.

Kép
fotoklub_logo_1.jpg
Sep 26

III. Biatorbágy Fotópályázat

Visszaszámlálás elkezdődött! Közeleg a Biatorbágyi Fotóklub Egyesület nemzetközi fotópályázatának beküldési határideje, azaz szeptember 30.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Sep 26

Öngondoskodás Gizellával

Biatorbágy – idén családbarát címmel kitüntetett – önkormányzatától továbbra is támogatást kapnak a fogyatékossággal élő gyermekeket nevelő családok, valamint az Idősek Klubjának „bejáró” tagjai.

Kép
Zsolt, Levi és Csabi Vilniusban
Sep 22

Szűz karok a VéBén

A Viadukt SE Biaszkander csapata elvesztette VB szüzességét. Csabi (Kollár Csaba) és Levi (Németh Levente) meghívást kapott a válogatott keretbe, én meg úgy gondoltam nem hagyom egyedül őket 1200 km-re az otthonunktól, így velük tartottam a húsz órás autóúton –így kezdi beszámolóját Laczek Zsolt, a biatorbágyi szkanderesek főkapitánya, a Biatorbágyi csapattagok első világbajnoki versenyéről, amelyet idén a litvániai Vilniusban rendeztek szeptember közepén. A beszámoló így folytatódik:

Kép
Zsolt, Levi és Csabi Vilniusban
Sep 22

Szűz karok a VéBén.

A Viadukt SE Biaszkander csapata elvesztette VB szüzességét. Csabi (Kollár Csaba) és Levi (Németh Levente) meghívást kapott a válogatott keretbe, én meg úgy gondoltam nem hagyom egyedül őket 1200 km-re az otthonunktól, így velük tartottam a húsz órás autóúton –így kezdi beszámolóját Laczek Zsolt, a biatorbágyi szkanderesek főkapitánya, a Biatorbágyi csapattagok első világbajnoki versenyéről, amelyet idén a litvániai Vilniusban rendeztek szeptember közepén. A beszámoló így folytatódik:

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Sep 22

Véleményezhető a településfejlesztési koncepciót megalapozó vizsgálat

Biatorbágy lakossága, valamennyi településfejlesztéssel, településrendezéssel összefüggésbe hozható biatorbágyi székhelyű építészeti, mérnöki szakmai érdekképviseleti szervezet és biatorbágyi székhellyel, telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezet, valamennyi Biatorbágyon működő civil szervet, valamennyi Biatorbágyon működő egyház véleményezheti a településfejlesztési koncepciót megalapozó vizsgálatot.

Kép
lovaspaty.jpg
Sep 22

Pátyolgatott lovas oktatás

Biatorbágy képviselő-testületének döntése értelmében a 2014/2015-ös tanévtől az állami fenntartású biatorbágyi általános iskolák negyedik osztályaiban tanulók a „mindennapos testnevelés” keretein belül térítésmentesen vehetik igénybe a Pátyi Lovarda lovas oktatás óráit. Az akkreditált általános iskolai képzést a Kincsem – Nemzeti Lovas Program keretében a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ is támogatja.

Kép
vallalkozoklub.jpg
Sep 22

Temesváriék a fókuszban

Biatorbágy a vállalkozókért - A vállalkozók Biatorbágyért címmel futó fórumokra a neves közgazdász professzor – dr. Csath Magdolna – szervezésével érkeznek olyan vendégelőadók, akik más-más látószögből világítják meg a helyi vállalkozások működésére is hatással lévő gazdasági folyamatokat. Szeptember 23-án (kedd) 19.00 órakor a Faluházban egy Biatorbágyon hosszú ideje eredményes vállalkozókként ismert család tagjai fedik fel a hallgatóság előtt sikerük titkát. A vállalkozói klub következő vendége: a Temesvári család.

Kép
lomb3.jpg
Sep 22

Hogy a szomszéd ne füstölögjön

Az avarégető szezon közeledtével nem árt felfrissítenünk a kerti hulladékok nyílt téri égetésének Biatorbágyon érvényes alapvető szabályait. Az őszi időszakban az égetés szeptember 1-től november 30-ig, hétfőn és pénteken, reggel 8 és este 20 óra között megengedett. Mindemellett égetni nem muszáj! Hiszen a zsákokban összegyűjtött faleveleket – később meghirdetett időpontokban - az önkormányzat október 30. és december 15. között két alkalommal ingyenesen elszállítja.

Kép
egeszsegnap.jpg
Sep 17

Válaszd az egészséget!

A szeptember 20-i városi Egészség-, Esélyegyenlőségi- és Sportnap az idén egy dologban bizonyosan más lesz, mint eddig. A rendezvény ezúttal jó néhány helyi szervezet összefogásával valósul meg, hogy együtt járjanak elöl jó példával az egészséges életmód, az egészségmegőrzés, az egymásra való odafigyelés fontossága mellett kampányolva.

Sep 16

Oktatási Bizottság 2014.09.17.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási Bizottsága 2014. szeptember 17-én, szerdán, 14.30 órai kezdettel rendkívüli ülést tart a Városháza a 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Sep 12

Képviselő-testületi ülés 2014.09.18.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. szeptember 18-án (csütörtökön), 15 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Kép
biatorbagyi_korkep_szeptember_cimlap.jpg
Sep 9

A helyi értékekről

Leleplezett rágalmazók; Iskolapélda; István, a rendteremtő – ezekkel a főcímekkel jelent meg a Biatorbágyi Körkép szeptemberi számának elektronikus változata, amely hamarosan nyomtatásban is olvasható lesz. Azoknak ajánljuk, akiket a szájról-szájra terjedő állhírek helyett, a közérdeklődésre számot tartó, hiteles forrásokból származó, valós tényeken alapuló, ellenőrzött és igaznak talált információk érdekelnek.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Sep 8

Megújuló Táncsics utca

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Táncsics utcai orvosi rendelő előtt illetve környezetében parkoló, járda illetve burkolat felújítási munkálatokat végeztet, majd ennek befejezése után a teljes Táncsics utcai útburkolat felújításra kerül. A kivitelezés 2014. szeptember 8-án kezdődött, és az időjárástól függően legalább három hétig tart majd.

Sep 5

Közművelődési, Ifjúsági és Sport Bizottság 2014.09.09.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének Közművelődési, Ifjúsági és Sport Bizottsága 2014. szeptember 9-én, (kedden) 13:00 órai kezdettel ülést tart a Városháza 112-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Sep 5

Egészségügyi és Szociális Bizottság 2014.09.08.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete Egészségügyi és Szociális Bizottsága 2014. szeptember 8-án (hétfőn) 15.30 órai kezdettel ülést tart a városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Sep 5

Oktatási Bizottság 2014.09.08.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási Bizottsága 2014., szeptember 8-án, hétfőn, 15.00 órai kezdettel ülést tart a Városháza a 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.