Havi archívum

Jan 28

Településfejlesztési Bizottság 2015.01.29.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Településfejlesztési Bizottsága 2015. január 29-én, csütörtökön 14:00 órai kezdettel rendkívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Trabant kombi 601 Fő tér
Jan 26

Wanted

Keressük annak a Trabant 601 típusú, rendszám nélküli gépjárműnek a gazdáját, aki vélhetően 2015. január 25-én vasárnap a délutáni vagy kora esti órákban előre megfontolt szándékkal a város főterére parkolt, majd elhagyta a helyszínt.

Jan 23

Képviselő-testületi ülés 2015.01.29

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. január 29-én (csütörtökön), 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Állampolgári bejelentések
Tájékoztató a lejárt határidejű határozatokról

Jan 23

Oktatási és Kulturális Bizottság 2015.01.26.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási és Kulturális Bizottsága 2015. január 26-án, hétfőn, 14:00 órai kezdettel ülést tart a Városháza a 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Falu Disznótora
Jan 22

Falu disznótora február 7-én

2003 januárjában Szakadáti László ösztönző felhívására néhány önkormányzati képviselő és civil szervezet összefogásával valósulhatott meg először a település múltját, szokásait, disznóvágási hagyományait felelevenítő közösségi rendezvény, a Falu disznótora. Tovább>>>

Kép
kozmeghallgatas.jpg
Jan 22

Felvétel a Közmeghallgatásról

Biatorbágy Város Önkormányzata 2015. január 20-án este 6.00 órától Képviselő-testületi ülés keretén belül közmeghallgatást tartott a Faluház nagytermében. Az eseményt az internetes önkormányzati televízió élő adásban közvetítette. A felvétel itt nézhető vissza.

Kép
Az MTI fotóriporterének felvétele
Jan 20

Célkeresztben Biatorbágy

Biatorbágy a japán Alpine vállalat fejlesztéseinek egyik magyarországi célpontja. A japán Alpine Kft. Európán belül csak Magyarországon folytat termelő tevékenységet. A cég fő profilja az autóiparban használt hangközvetítő berendezések, valamint útbaigazító készülékek és kijelzők készítése, amelyeket elsősorban a kiemelt kategóriájú gépjárműgyártók számára értékesít. A magyar leánycéget 1998-ban alapították Biatorbágyon.

Kép
Gál Zsófia
Jan 20

Iskolázott lovasok

A polgármester javaslatára Biatorbágy Város Képviselő-testülete lehetővé tette, hogy a Biatorbágyi Általános Iskola és a Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Általános Iskola negyedik osztályos tanulói a 2014-2015 tanévben a testnevelési órákon lovas-oktatásban vehessenek részt a pátyi lovardában.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Jan 17

KÖZMEGHALLGATÁS, hogy jó lehessen itt élni.

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. január 20-án (kedden), 18 órakor a Faluház nagytermében (2051 Biatorbágy, Baross Gábor u. 1.) képviselő-testületi ülés keretében közmeghallgatást tart, amelyre tisztelettel meghívom. Kérjük éljen a lehetőséggel, mondja el véleményét, hiszen Biatorbágy csak így lehet közös ügyünk, közös felelősségünk, közös örömeink és sikereink forrása. HIVATALOS MEGHÍVÓ

Jan 16

Településfejlesztési Bizottság 2015.01.20.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Településfejlesztési Bizottsága 2015. január 20-án, kedden 15:00 órai kezdettel ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Jan 16

Oktatási és Kulturális Bizottság 2015.01.19.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási és Kulturális Bizottsága 2015. január 19-én, hétfőn, 13.00 órai kezdettel ülést tart a Városháza a 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Jan 16

Egészségügyi és Szociális Bizottság 2015.01.19.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete Egészségügyi és Szociális Bizottsága 2015. január 19-én (hétfőn) 17.00 órai kezdettel ülést tart a városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Jan 14

Turisztikai kerekasztal

2015. január 15-én, csütörtökön 14.00 órától a Faluházban turisztikai kerekasztal megbeszélés lesz. A szervezők várják mindazokat, akik érdeklődnek a turisztikai lehetőségek, illetve az idegenforgalom gazdaságfejlesztő hatásai iránt. Meghívó és további információ a mellékletben.

Kép
doni_kep.jpg
Jan 13

Koszorú az emlékművön

A Don folyónál több tízezer kötelező katonai szolgálatát teljesítő honfitársunk vesztette életét 1943. január 12-én. A második magyar hadsereg áldozataira emlékezve Biatorbágy Város Önkormányzata koszorút és mécsest helyezett el a Fő téren a II. világháborús szobornál.

Kép
tok_kozseg_cimere.jpg
Jan 12

Tök Községben védőnőt keresnek

Tök Község Önkormányzata a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet határozatlan idejű, teljes munkaidős, közalkalmazotti jogviszonyú védőnői munkakör betöltésére. A munkavégzés helye: Pest megye, 2073 Tök, Fő u 1.

Jan 12

Közmeghallgatás 2015.01.20.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. január 20-án (kedden), 18 órakor a Faluház nagytermében (Baross Gábor u. 1.) képviselő-testületi ülés keretében közmeghallgatást tart, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Jan 8

Képviselői összeférhetetlenség?

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2014. októberi választást követő időszakban két képviselői összeférhetetlenséget feltételező bejelentést is vizsgált – a személyiségi jogok védelme érdekében zárt ülések keretein belül.

Kép
egyenlobanasmod.jpg
Jan 8

Jogi tanácsadás egyenlőtlenséget érzőknek

A megkülönböztetést, és hátrányos különbségtételt elszenvedőknek biztosít ingyenes jogi tanácsadást az Egyenlő Bánásmód Hatóság. Az intézmény feladata az egyenlő bánásmód követelményeinek megsértése miatt benyújtott panaszok kivizsgálása, és az egyenlő bánásmód szempontjainak érvényesítése. Az fordulhat a hatósághoz, aki úgy érzi, hogy – például, neme, életkora, egészségi állapota, családi állapota miatt – jogtalan hátrányos megkülönböztetés éri. További információk: www.egyenlobanasmod.hu .

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Jan 7

Tájékoztató a magán pálinkafőzés megváltozott szabályairól

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy 2015. január 1-től módosult a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény. A módosítás érinti a magánfőzés szabályozását is. A magánfőzés (saját fogyasztásra történő házi párlatfőzés saját tulajdonú desztilláló-berendezésen) szabályozása több tekintetben változik.

Kép
Depónia
Jan 7

Hulladékszállítási rend

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Depónia Hulladékkezelő és Településtisztasági Nonprofit Kft. 2015 évben is az eddig megszokott rend szerint szállítja el a lakossági hulladékot Biatorbágyról. A szolgáltatás általában ünnepnapokon is zavartalan. A karácsony óta lelombozódott fenyőket a cég a kommunális hulladékokkal együtt gyűjti be.

Jan 5

Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottság 2015.01.08.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottsága 2015. január 08-án, csütörtökön 15 óra 30 perckor rendkívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.