Havi archívum

Kép
halalos_baleset.jpg
Feb 28

Halálos baleset

Eddig tisztázatlan okból és körülmények között gázolt el egy személyautó egy másik járműből kiszálló sofőrt 2015. február 28-án 13 óra 20 perc körüli időben Biatorbágyon, a Szabadság úton. A baleset következtében egy 59 éves férfi a helyszínen életét vesztette. A budaörsi rendőrök teljes útlezárás mellett kezdték meg a helyszínelést. A forgalmat a környező mellékutcákra terelték.

forrás: http://police.hu/

Kép
onktvlogo.png
Feb 26

Nézze meg az ember!

Az Önkormányzati Televízió újabb felvételekkel szolgál az érdeklődők számára. Legutóbbi adásaiban lencsevégre vette a Biai Református Iskola Farsangi bálozóit, majd a Biatorbágyi Általános Iskola alapítványa által meghirdetett szülők-nevelők báli forgatagát. A híradások között szerepel a németajkú lakosság kitelepítési megemlékezése, valamint a vállalkozói klub februári meghívottjának, Gombos Katának és Kisgombos meseboltjának története is. Keresse a televíziós archívumban!

Feb 25

Településfejlesztési Bizottság 2015.02.26.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Településfejlesztési Bizottsága 2015. február 26-án, csütörtökön 14 óra 30 perckor rendkívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
brbbank.png
Feb 25

Pénzintézeti visszaélés?

A Magyar Nemzeti Bank több évtizedes visszaélés-sorozatot gyanít a Buda-Cash Brókerháznál, ezért azonnali hatállyal felfüggesztette működési engedélyét, és a brókerházzal összefüggésbe hozható Dél-Dunántúli Regionális Bank (DRB) bankcsoporthoz tartozó négy banknál is korlátozó intézkedéseket, így a betétkifizetés 1 millió forintos korlátozását rendelte el. Mellékletben a végzés, illetve BRB Buda Regionális Bank Zrt. közleménye. A bankhoz kirendelt felügyeleti biztos 2015. február 25. napjára a biatorbágyi fiókintézetek tekintetében is bankszünnapot rendelt el. 

Kép
hirtv.jpg
Feb 24

Biatorbágy a Hír Tv-ben

A Hír televízió Befutó című februári műsorában két biatorbágyi vonatkozású híradás is megjelent. Az adás első részében az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola igazgatója Kiss Mihály nyilatkozott az idén januárban bevezetett Netfit nevű új erőnlétmérési rendszerről. Az intézményvezető biatorbágyi lakos, és nem mellesleg városunk civil tanácsadó testületének tagja. A tévéműsor szerkesztői ellátogattak a pátyi Bellandor Lovasközpontba is, ahol az iskolai tanterv részeként szervezett lovasoktatásról többek között Tarjáni István polgármester és néhány diák véleményére voltak kíváncsiak. A Befutó adása itt nézhető meg.

Feb 20

Képviselő-testületi ülés 2015.02.26.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. február 26-án (csütörtökön), 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
schirilla.jpg
Feb 19

Futással az egészségért

A Gyermekekkel a gyermekekért program keretében - Budaörs és Törökbálint után - 2015.február 24-én futó látogatást tesz Biatorbágyon is Schirilla György sportoló, akinek neve az édesapja jeges Duna átúszási hagyományának követőjeként számunkra sem ismeretlen.

Kép
veradas_foto.jpg
Feb 19

Véradás és térítésmentes szűrővizsgálatok

A Vöröskereszt következő véradónapja 2015. február 25-én lesz Biatorbágyon. Délután fél 4 és este fél 8 között az egészségházba várják a régi és az újonnan jelentkező önkéntes véradókat egyaránt.

Kép
otv.jpg
Feb 19

Új adások az ÖTV-ben

Február elejétől több faluházi eseményt rögzített a biatorbágyi Önkormányzati Televízió. A falu disznótorán kívül a stáb jelen volt a Kávéházi esten, amelyen Nánási Tamás újságíró a fekete arany országába, Kurdisztánba tett tudósítói látogatásáról számolt be. Video készült a Biatorbágyi Általános Iskola 3-4. osztályosainak farsangján, a svábbálon, amelyen a Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Iskola diákjai közreműködtek, valamint a Pászti Miklós művészeti intézmény karneválján is. A legfrissebb felvételek az archívumban tekinthetők meg.

Kép
erdotervezes.jpg
Feb 18

Erdőtervezés lakossági tárgyalása

A Pest Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága meghívót juttatott el Biatorbágy polgármesterének a körzeti erdőtervezés nyilvánosságának biztosítása érdekében. Az igazgatóság a civil szervezetek- és az önkormányzatok képviselőinek egyeztetett időpontban, március 31-ig gödöllői székhelyén biztosít betekintési jogot a körzeti erdőtervbe.

Kép
asboth_edene_gyorgyi_neni.jpg
Feb 17

Köszönet egy életért!

Sajnálattal tudatjuk, hogy életének 92. esztendejében elhunyt Asbóth Edéné az 1923.10. 07-én született Kustán Georgina. Györgyi néni búcsúztatása 2015. február 27-én délután 3 órakor lesz Biatorbágyon a biai katolikus temetőben.

Feb 13

Településfejlesztési Bizottság 2015.02.17.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Településfejlesztési Bizottsága 2015. február 17-én, kedden 15:00 órai kezdettel ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Feb 13

Oktatási és Kulturális Bizottság 2014.02.16.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási és Kulturális Bizottsága 2015. február 16-án, hétfőn, 13:00 órai kezdettel ülést tart a Városháza a 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Feb 13

Egészségügyi és Szociális Bizottság 2015.02.16.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete Egészségügyi és Szociális Bizottsága 2015. február 16-án (hétfőn) 17.00 órai kezdettel ülést tart a városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
disznotor.jpg
Feb 12

Disznótoros hangulatképek

Pataki Béla cinematográfus, vágó az idei disznótor néhány hangulatos pillanatát kapta lencsevégre legutóbbi film naplójában. A 2015. február 7-én kora hajnalban kezdődő előkészületektől a tor délutáni csúcspontjáig. Az etűd, amelyben a város apraja-nagyja szerepel itt tekinthető meg.

Kép
peronforgatas.jpg
Feb 12

Peron híradó

Garamszegi Zsolt, a Faluház ifjúsági klubjának vezetője, nem mellesleg zenetanár, triatlonista és amatőr fotós, januárban Pataki Béla cinematográfus vágóval összefogva filmforgatást hirdetett a Peronban. Azokat a fiatalokat szólította meg, akik szívesen vettek volna részt az Ahogy Ti látjátok Biatorbágyot című filmhíradó elkészítésében.
A film itt, illetve a Peron Facebook-oldaláról érhető el. Jó mozizást!

Kép
korkep_2014.jpg
Feb 11

Veszi a lapot?

Kinek emelnek szobrot március 15-én? Milyen hatással van az új útdíj bevezetése a város közlekedésére? Mennyibe kerül, és mikorra épülhet meg a viadukt alá tervezett körforgalom? Mit tehetünk, ha gáz van, avagy a gázszolgáltató kikapcsolással fenyeget? Hogyan került egy hótrabi a város főterére? Milyen sikereket értek el a Viadukt Sportegyesület szakosztályai? Hogyan és milyen pálinkát lehet főzni a jövőben? Ki aranyozta be városunk zenei életét? Mikor szemetelhetünk 2015-ben? Kikhez fordulhatunk közjogi ügyekben? Ha ezekre, és hasonló kérdésekre szeretne választ kapni, olvassa a Biatorbágyi Körképet!

Feb 11

Közmeghallgatás: Német Nemzetiségi Önkormányzat

A Német Nemzetiségi Önkormányzat Biatorbágy 2015. február 17-én, kedden, 18:00 órakor a Ristmann Pál Német Nemzetiségi Általános Iskola épületében közmeghallgatással egybekötött ülést tart, amelyre tisztelettel meghívom.

Kép
A Trabant készítői
Feb 10

Meglettek a hótrabi gazdái

Kerestük azokat a személyeket, akik vélhetően 2015. január 25-én vasárnap a délutáni vagy kora esti órákban előre megfontolt szándékkal a város főterére varázsoltak egy Trabant 601 típusú hóautót. A felhívás megjelent Biatorbágy honlapján, illetve a Facebookon is. Az eredmény nem maradt el. Sikerült fellelni az „elkövetőket”, akik szívesen tettek beismerő vallomást.

Kép
hagyoeletmukicsi.jpg
Feb 8

Elhunyt Hagyó József

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Hagyó József atyát magához szólította az Úr! Hagyó József (1932-2015) élete, emberi-, papi tevékenysége méltán nevezhető példaértékűnek. Az atya lelki üdvéért mindkét biatorbágyi katolikus templomban és Etyeken is imádkoztak az egyházközség tagjai.

Feb 6

Településfejlesztési Bizottság 2015.02.10

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Településfejlesztési Bizottsága 2015. február 10-én, kedden 16 óra 30 perckor rendkívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Feb 6

Képviselő-testületi ülés 2015.02.10.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. február 10-én (kedden), 17.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) rendkívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.