Havi archívum

May 22

Településfejlesztési Bizottság 2015.05.26.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Településfejlesztési Bizottsága 2015. május 26-án, kedden 16 órai kezdettel rendkívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

May 22

Képviselő-testületi ülés 2015.05.27.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. május 27-én (szerdán), 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
konyv1.jpg
May 21

Váratlan könyves siker

Az előre tervezettnél korábban és a vártnál jóval sikeresebben záródott a Fidelitas Biatorbágyi Csoportja által kezdeményezett könyvgyűjtés. A magyarlakta testvérvárosainkban Alistálon, Gyergyóremetén és Nagydobronyban működő iskolák, óvodák, bibliotékák részére több mint négy köbméternyi kötetett adományoztak a biatorbágyiak. A szervezők ezúton is köszönik az eddigi felajánlásokat, egyben megkezdték a könyvek válogatását, rendszerezését, és szállításra előkészítését.

Kép
Előrejelző térkép
May 19

Narancsos eső

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Repülésmeteorológiai és Veszélyjelző Osztály előrejelzése szerint 2015. május 20-án Pest megye területén felhőszakadás várható, azaz intenzív záporokból, heves zivatarokból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat. Ezért 2. fokozatú (Narancs) riasztás lesz érvényben. Az aktuális veszélyjelzések folyamatosan nyomon követhetők az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Kép
konyhakert.preview.jpg
May 18

Magvetők figyelem!

Meghosszabbították a legszebb konyhakertek verseny jelentkezési határidejét. Az új dátum 2015. május 30. A Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz életkortól függetlenül várja minden biatorbágyi zöldség- és gyümölcstermesztő kertművelő jelentkezését a Faluház! Filmes felhívás!  További információ:

May 15

Településfejlesztési Bizottság 2015.05.19.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Településfejlesztési Bizottsága 2015. május 19-én, kedden 15:00 órai kezdettel ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

May 15

Oktatási és Kulturális Bizottság 2015.05.18.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási és Kulturális Bizottsága 2015. május 18-án, hétfőn, 13:00 órai kezdettel ülést tart a Városháza a 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

May 15

Egészségügyi és Szociális Bizottság 2015.05.18.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete Egészségügyi és Szociális Bizottsága 2015. május 18-án (hétfőn) 17.00 órai kezdettel ülést tart a városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
teveskep.jpg
May 15

Közszolgálat képesen

Biatorbágy Város Önkormányzata 2010-ben a televíziós technika és az internet segítségével nyilvánossá – a világhálón keresztül bármikor, bárhonnan elérhetővé és visszanézhetővé – tette a települést vezető Képviselő-testület döntéseit, a városfők tanácskozásainak internetes közvetítésével és archiválásával. Ez a lépés teremtette meg egy olyan közszolgálati televízió csíráját, amely immár nem csak az irányítók elhatározásait, hanem a közérdekű hétköznapi eseményeket, történéseket is képes rögzíteni, majd közössé tenni és megőrizni az utókornak.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
May 14

Ha már egyszer vállalkozik ...

Városunk önkormányzata a biatorbágyi gazdaság fellendítésének ügyéért téritésmentes felületet biztosít a helyi vállalkozásoknak a www.biatorbagy.hu/szolgaltatasok internetes felületen, hogy piacukat bővíthessék. Mindemellett 2012-ben elindult a „Biatorbágy a vállalkozókért, a vállalkozók Biatorbágyért” fórum, amelynek keretében neves előadók adnak tájékoztatást, tanácsokat a vállalkozói szféra résztvevői számára. Az idei városünnepen az önkormányzat további lehetőséget biztosít a cégeknek a nyilvános megjelenésre. A felhívás részleteiről az alábbiakban tájékozódhatnak.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
May 13

Pályázati lehetőség Összefogással

Az önkormányzat idén is meghirdette az Összefogás Építési Alap 2 millió forintos keretéből nyújtható támogatási pályázatát, amelynek célja a civil társadalom megerősítése, a közösségek megerősítése, a meglévő infrastrukturális hiányosságok kiküszöbölése, valamint a város közterületeinek költséghatékony fejlesztése. A pályázatok beadási határideje 2015. június 11.

Kép
Veszélyes hulladékgyűjtés
May 11

Veszélyeshulladék - gyűjtés

2015. május 16-án, szombaton délelőtt 9.00-13.00 óráig veszélyeshulladék gyűjtés lesz a Szentháromság tér 6. szám alatt, a katolikus templom mellett a Sándor-Metternich kastély udvarán. A biatorbágyi lakcímkártyával rendelkezők az ellenőrzött átvevőhelyen térítésmentesen adhatják le a veszélyesnek minősülő feleslegessé vált tárgyaikat.

Kép
voroskereszt_logo.jpg
May 11

Adj vért! Adj életet!

A Vöröskereszt biatorbágyi helyi szervezete VÉRADÁS-t szervez 2015. május11-én hétfőn a biatorbágyi Egészségházban 15.30–19.00 óráig. Ehhez kapcsolódóan az Egészséges Biatorbágyért Közhasznú Egyesület és az EUROPMED Biatorbágy Egészségház szervezésében INGYENES SZŰRŐVIZSGÁLATOK lesznek az Egészségházban.

Kép
traffipax.jpg
May 8

Nincs kegyelem: traffipax

Biatorbágyon is üzembe helyezték az új traffipaxokat. A VÉDA nevezetű intelligens közúti rendszerhez csatlakozó mobil kamerák egyelőre négy alapfunkcióval rendelkeznek: haladási sebességmérés, forgalomszámlálás, torlódásfigyelés és rendszámfelismerés. A rendőrség tájékoztatása szerint városunkban elsősorban a főközlekedési útvonalakon – Nagy utca, Szabadság út, Ország út – valamint a lakó-pihenő övezetekben –Kossuth utcák, Rákóczi utca, Nyugati lakópark – várható ezentúl folyamatos ellenőrzés.

Kép
korkep_2015majuscimlap.jpg
May 8

Nyomás alatt a Körkép

A Biatorbágyi Körkép valóságos- és átvitt értelemben is nyomás alatt áll. Már zakatolnak a nyomdagépek, hogy májusi száma hamarosan papír alapon is megjelenhessen, illetve örvendetes hír, hogy egyre több információ, visszajelzés, levél, hírközlési kérés érkezik a szerkesztőségbe, ami azt jelzi, hogy az olvasók igénylik és várják a lapot.

Kép
Tüdőszűrés
May 4

Tüdőszűrés

A 2015. évi tüdőszűrésre május 15-től június 11-ig kerül sor az Egészségházban. A vizsgálat alkalmas a tüdőbetegségek időbeni felismerésére, ezért elvégzése ajánlott.

Kép
Pedagógiai szakszolgálat nyílt napot tart
May 4

Nyílt nap a pedagógiai szakszolgálatnál

Kedves szülők!

Tájékoztatjuk önöket, hogy a pedagógiai szakszolgálat 2015.05.14-én nyílt napot tart 9-12 óráig a biatorbágyi feladatellátási helyen (Biatorbágy, Szabadság út 8).