Havi archívum

Kép
gpont.jpg
Apr 29

Folytatódik az optikai jelátviteli rendszer építése

A Magyar Telekom Nyrt. megbízásából a Huawei Technologies Hungary Kft. Gigabites passzív optikai hálózat (GPON) fejlesztési tevékenységet végez Biatorbágy város területén. A hálózatfejlesztés során Biatorbágy belterületén új elektronikus hírközlési rendszer kerül kiépítésre a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság engedélyével.

Kép
voroskereszt_logo.jpg
Apr 27

Véradás és ingyenes szűrővizsgálatok

A Magyar Vöröskereszt biatorbágyi alapszervezete 2016. május 2-án (hétfőn) fél 4-től 19.00 óráig véradó napra várja az önkéntes donorokat. A véradásra 18 éven felüliek személyi igazolvánnyal, TAJ és lakcímkártyával jelentkezhetnek az Egészségházban (Biatorbágy, Mester utca 2.).
A véradás ideje alatt az Egészséges Biatorbágyért Közhasznú Egyesület (EBKE) és az Europmed Kft. ingyenes szűrővizsgálatokat biztosít az érdeklődők számára.

Kép
hargita.jpg
Apr 27

A Hargita Biatorbágyon

Gyergyóremete és Biatorbágy testvérvárosi kapcsolatának 15. évfordulója alkalmából – magyarországi turnéja keretében – május 4-én, szerdán 19.00 órától Biatorbágyon lép fel a Hargita Székely Nemzeti Népi Együttes.

Apr 22

Településfejlesztési Bizottság 2016.04.27.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Településfejlesztési Bizottsága 2016. április 27-én, szerdán 16:00 órai kezdettel munkaterven kívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Apr 22

Képviselő-testületi ülés 2016.04.28.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. április 28-án (csütörtökön), 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Veszélyes hulladékgyűjtés
Apr 20

Térítésmentes veszélyeshulladék-gyűjtés

2016. április 23-án, szombaton 8.00-13.00 óráig a Szily–Fáy-kastély üzemi területén (Kálvin tér 4.) a biatorbágyi polgárok lakcímkártyájuk felmutatásával térítésmentesen adhatják le a veszélyes hulladékot, valamint a felni nélküli használt gumiabroncsokat. Átvételkor a szolgáltató ellenőrzi a rakományokat, és csak a valóban veszélyes hulladékot (festékmaradék, akkumulátor, felni nélküli használt autógumi, elektronikai gép, vegyszer) veszi át. Lomot, sittet, gyógyszert, fáradt olajat, egyéb kommunális hulladékot nem.

Apr 15

Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottság 2016.04.20.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottsága 2016. április 20-án, szerdán 15:00 órai kezdettel munkaterv szerinti ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Apr 15

Egészségügyi és Szociális Bizottság 2016.04.18.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete Egészségügyi és Szociális Bizottsága 2016. április 18-án (hétfőn) 17.00 órai kezdettel ülést tart a városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Apr 15

Oktatási és Kulturális Bizottság 2016.04.18.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási és Kulturális Bizottsága 2016. április 18-án, hétfőn, 13:00 órai kezdettel ülést tart a Városháza a 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Apr 15

Településfejlesztési Bizottság 2016.04.19.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Településfejlesztési Bizottsága 2016. április 19-én, kedden 15:00 órai kezdettel munkaterv szerinti ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Apr 11

Támogatott civil élet

A képviselő-testület az idén is pályázati úton támogatja a városban működő civil egyesületeket, alapítványokat. Ezzel is segítséget adva számukra, hogy munkájukkal gazdagítsák a város kulturális kínálatát, sportéletét, eredményesen működjenek a természeti és épített értékek megóvása, az egészségügy, az ifjúsággal való törődés vagy közösségi életünk egyéb más területein. Végső soron, hogy önkéntesen végzett tevékenységükkel mindannyiunk életminőségét gyarapítsák.

Kép
korkep_aprilisi_cimlap.jpg
Apr 6

Körképben a Tópark

Megjelent a Biatorbágyi Körkép újság elektronikus, áprilisi száma. A nyomtatott kiadványt április 12-én kedden lehet először kézbe venni. A lap Híd rovatának kiemelt témája az a Tópark néven ismerhető ingatlanfejlesztői beruházás, amely tíz évvel ezelőtt, 2006-ban kapott városunk akkori önkormányzati vezetőitől engedélyt az építkezésre.

Kép
tuz.thumbnail.jpg
Apr 6

Vigyázat tűzveszély!

Az enyhébb tavaszi időjárás bekövetkeztével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és tűzmegelőzés alapvető szabályaival.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Apr 6

Árammérő leolvasói állás

A Díjbeszedő Holding Zrt. leolvasási főosztálya fogyasztásmérő-leolvasó munkatársakat keres Biatorbágyon, illetve vonzáskörzetében elektromos fogyasztásmérők leolvasására.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Apr 6

Éjszakai útlezárások Budapesten

Április 6-án és 7-én éjjel többször is teljesen lezárják a fővárosban a Budaörsi utat a Pannonhalmi út, valamint a Sasadi út kereszteződése környékét - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán a Magyar Távirati Irodával.

Apr 5

Képviselő-testületi ülés 2016.04.07.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. április 7. napján (csütörtök), 17:00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) rendkívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Apr 5

Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottság 2016.04.07.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottsága 2016. április 7-én, csütörtökön 16:00 órai kezdettel munkaterven kívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Apr 5

Közmeghallgatás: Német Nemzetiségi Önkormányzat Biatorbágy

A Német Nemzetiségi Önkormányzat Biatorbágy 2016. április 11-én, hétfőn, 17:30 órakor, Ristmann Pál Német Nemzetiségi Általános Iskola (Karinthy F. u. 4.) épületének 1. emeleti aulájában közmeghallgatással egybekötött ülést tart, amelyre tisztelettel meghívom.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Apr 5

Értékvédelmi pályázat

Biatorbágy Város Képviselő-testülete a helyi értékvédelem alá tartozó épületek, épületegyüttesek, külső homlokzatának felújítása, rekonstrukciója valamint a természeti és táji értékek fenntartása érdekében végzett munkák költségeit pályázati úton elnyerhető támogatással segíti. A pályázatok benyújtási határideje 2016. május 1. napja.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Apr 5

A civil összefogás segítése

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete idén is meghirdeti Összefogás Építési Alap pályázatát a település éves költségvetésében meghatározott 2 millió forintos forrás erejéig. A kiírás célja a civil társadalom megerősítése, a közösségek kialakulásának elősegítése, az infrastrukturális hiányosságok kiküszöbölése.

Kép
nav_logo.jpg
Apr 1

Kedvezmények a 2015-ös szja-bevallásban

Aki tavaly év közben nem nyilatkozott arról, hogy milyen kedvezményekkel csökken a személyi jövedelemadója illetve az adóalapja, nem késett le semmiről. Az elmaradt lépés a május 20-ig beadandó szja-bevallásban pótolható és az év közben nem érvényesített adókedvezmény igénybe vehető. A legtöbben az első házasok kedvezményét, a családi kedvezményt és a súlyos fogyatékosság kedvezményét érvényesítik a bevallásban.