Havi archívum

Kép
vizmuvek.jpg
Jun 30

Csatornaépítés a Május 1. utcában

A Fővárosi Vízművek Zrt. 2016. július 4-ével a Május 1. utcában – a Szabadság út és Deák Ferenc utca közötti szakaszon – szennyvízcsatorna hálózati felújítást és fejlesztést végez. A rekonstrukció során új csatorna fővezetéket fektetnek le, valamint lecserélik az ingatlanok csatornabekötéseit. A munkálatok várhatóan három hétig tartanak. Ezen időszakban a Fővárosi Vízművek a lakók és a közlekedők türelmét és megértését kéri.

Kép
Depónia
Jun 29

Késnek a szemétdíj számlák

Az elmúlt esztendőkben az állam több jogszabályt is hozott a közszolgáltatások árának mérséklése érdekében. A „rezsicsökkentés” során a biatorbágyi lakosok hulladékelszállíttatási költségei csaknem felére estek vissza.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Jun 28

A Kolozsvári utcai sportcentrum használati rendjéről

A Kolozsvári utcai sportpálya az építkezés befejezése után a hét minden napján 6.00-21.00 óráig lesz nyitva. A futópálya és a gumi multifunkciós pálya a lakosság számára térítésmentesen vehető igénybe, de a létesítmény használatának alapvető feltétele a „Viadukt Sportkártya” kiváltása.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Jun 28

Munkaszüneti nap

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatom Önöket, hogy 2016. július 1-jén pénteken, Köztisztviselők Napja alkalmából a Polgármesteri Hivatal zárva tart, az ügyfélfogadás szünetel.
Szíves megértésüket köszönjük!

dr. Kovács András jegyző

Kép
Hőségriadó
Jun 27

Nehogy megüsse a hőguta

Hasznos tanácsok a kánikula ideiére a hőguta megelőzése és kezelése érdekében. Az utóbbi években többször figyelhető meg rendkívüli, gyakran hosszantartó meleg időjárás hazánkban. A kánikula bárkinek okozhat egészségi panaszokat (fejfájás, szédülés), vagy kellemetlen tüneteket, rosszullétet, de vannak különösen veszélyeztetett csoportok. Ilyenek például a csecsemők és a kisgyermekek, a 65 évnél idősebbek, vagy a szívbetegségben és magas vérnyomás betegségben szenvedők.

Kép
csanyi.jpg
Jun 27

Emlékezzünk Csányi Józsefre

83 éves korában rövid betegség után elhunyt Csányi József, a biatorbágyi kötődésű kiváló sportember, a DVTK egykori játékosa, szakosztályvezetője, másodedzője, utánpótlás edzője. A tehetséges futbalista1933. július 10-én született Bián, majd 7 éves korában családjával Balassagyarmatra költözött, ahonnan a világháború után tért vissza.

Jun 24

Településfejlesztési Bizottság 2016.06.29.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Településfejlesztési Bizottsága 2016. június 29-én, szerdán 16:00 órai kezdettel munkaterven kívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Jun 24

Egészségügyi és Szociális Bizottság 2016.06.28.

Meghívó

 

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete Egészségügyi és Szociális Bizottsága 2016. június 28-án (kedden) 17.00 órai kezdettel rendkívüli ülést tart a városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Jun 24

Képviselő-testületi ülés 2016.06.30.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. június 30-án (csütörtökön), 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
hosegriado0.hosegriado.jpg
Jun 23

Hőségriadó

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján 2016. június 24-től (péntek) július 26-ig (vasárnap)másodfokú hőségriasztást adott ki.

Kép
dsc_0149.jpg
Jun 22

Judo verseny a Biatorbágyon

A Viadukt SE judo szakosztályának beszámolója:
A rövid nyári szünet előtt még egy utolsót versenyeztünk, ráadásul mi rendeztük. Jöttek hozzánk Veszprémből, Százhalombattáról, Budakesziről, Törökbálintról, Pátyról, Veresegyházáról, Budaörsről, Gödöllőről és Dunaharasztiból.

Kép
Juhász Ferenc
Jun 21

Élő búcsú Juhász Ferenctől

2016. június 21-én 18.00 órától, egy hónapon át tekinthető meg a „Juhász Ferenc ÉLŐ-BÚCSÚ - emlékkiállítás a Kieselbach Galériában Budapesten. (1055 Budapest, Szent István Krt. 5.) A szokatlan tematikájú tárlat elsősorban szimbolikus főhajtás a 20. század második felének egyik legjelentősebb magyar költője előtt, de egyben sajátos kísérlet is az irodalom és a festészet közös bemutatására.

Jun 17

Településfejlesztési Bizottság 2016.06.21.

MEGHÍVÓ


Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Településfejlesztési Bizottsága 2016. június 21-én, kedden 15:00 órai kezdettel munkaterv szerinti ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Jun 17

Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottság 2016.06.22.

MEGHÍVÓ


Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottsága 2016. június 22-én, szerdán 15:00 órai kezdettel munkaterv szerinti ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.


Napirend

Jun 17

Oktatási és Kulturális Bizottság 2016.06.20.

MEGHÍVÓ


Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási és Kulturális Bizottsága 2016. június 20-án, hétfőn, 13:00 órai kezdettel ülést tart a Városháza 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Jun 17

Egészségügyi és Szociális Bizottság 2016.06.20.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete Egészségügyi és Szociális Bizottsága 2016. június 20-án (hétfőn) 17.00 órai kezdettel ülést tart a városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend
 

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Jun 15

Pályázati felhívás Családfakutatás

Biatorbágy Város Német Nemzetiségi Önkormányzata a kitelepítés 70. évfordulójához kapcsolódóan
Családfakutatás – Családfakészítés
címmel pályázatot hirdet a Biatorbágyon élő németajkú családok őseinek, gyökereinek megismerése, felkutatása céljából.

Kép
korkep_2016_junius_julius_cimlap.jpg
Jun 12

Mi újság?

Megjelent a Biatorbágyi Körkép újság június-júliusi összevont száma. A településünk életének legfontosabb eseményeit, történéseit leíró lap HÍD rovatában ezúttal többek között Bia és Torbágy Aranylakodalmáról, az Összetartozás napjáról, valamint a TóPark szellemváros kapcsán megrendezett lakossági fórumról olvashatnak beszámolókat.

Kép
kozmuvelodesert_dijatado.jpg
Jun 12

Közművelődésért díj Biatorbágynak

A Magyar Népművelők Egyesületének elnöksége kiemelkedő közművelődés-fejlesztő tevékenységéért „Önkormányzatok a közművelődésért” díjban részesítette Biatorbágy Város Önkormányzatát.

Kép
humanitarius_telepules.jpg
Jun 12

Emberbarát önkormányzat

A Magyar Vöröskereszt által kiírt országos pályázaton idén Biatorbágy érdemelte ki a Humanitárius Település címet.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Jun 8

Hamarosan Városünnep

Bia és Torbágy egyesítésének ötvenedik, valamint a Gyergyóremete testvértelepülésünkkel kötött szerződés tizenötödik évfordulójának jegyében Biatorbágy a 2016. június 17. és 19. közötti hétvégén tartja Városünnepét. A pontos programról minden háztartásba eljutó szórólap tájékoztat majd. Amely itt már letölthető.

Kép
gpont.jpg
Jun 7

Informatikai fejlesztéstől feldúlt a város

Lakossági kérésre ismét közzé tesszük, hogy a Magyar Telekom Nyrt. megbízásából a Huawei Technologies Hungary Kft. Gigabites passzív optikai hálózat (GPON) fejlesztési tevékenységet végez Biatorbágy város területén. A hálózatfejlesztés során Biatorbágy belterületén új elektronikus hírközlési rendszer kerül kiépítésre a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság engedélyével.