Havi archívum

Kép
Csúszok
Dec 30

Jeges szilveszter?

Vészesen fagy a Biai Szelíd-tó. Néhányan már december 30-án rámerészkedtek, holott a jégréteg vastagsága még nem volt megfelelő. Felhívjuk a korcsolyázni vágyók figyelmét, hogy saját testi épségük és a szabálykövető sportolni vágyók érdekében tartsák be az előírásokat! Az önkormányzat, a tógazda és a Biai Jegespengék hoki egyesület 2010 óta fennálló megállapodása szerint a környék legnagyobb természetes jégpályáján, a 3-as számú tavon, amennyiben a jég már elég vastag, hétvégenként délelőtt 10.00 órától sötétedésig – megfelelő körültekintéssel, a környezet tisztaságára ügyelve, saját felelősségére – bárki csúszkálhat. A tó téli használatáról a mellékelt együttműködési szerződés nyújt bővebb tájékoztatást.

Kép
oszton.jpg
Dec 28

Állati ösztön

A biatorbágyi állatvédők felhívása:
Megkérünk minden háziállat tulajdonost, hogy szilveszterkor legyen kivételes figyelemmel kedvenceire. A tűzijátékok, petárdák zajára az állatok többsége félelemmel és meneküléssel reagál, ezért különösen fontos, hogy ilyenkor jól zárható, védett „búvóhelyet” készítsünk számukra. A szabadban tartott cicák, kutyák nyakörvére tegyenek jól olvasható – névvel, címmel, telefonszámmal ellátott – azonosító jelet, ezzel is segítve az állatvédők munkáját és kis kedvenceik hazajutását.

Kép
lakastuz.jpg
Dec 27

Tűz a borházban

Kigyulladt egy hetven négyzetméteres lakóház egy helyisége, valamint a mellé épített könnyű szerkezetes tíz négyzetméteres melléképület teljes egészében égett hétfő délután Biatorbágy külterületén. A törökbálinti, érdi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók két vízsugár segítségével oltották el a lángokat, akadályozták meg a tűz továbbterjedését. A borházként is üzemelő épület helyiségei füsttel telítődtek, azonban az ingatlan lakható maradt, így lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, személyi sérülés nem történt.
Foto: BM OKF médiaszerver/PMKI Törökbálint Őrs

Kép
Korcsolyázási lehetőség a Szelíd-tavon
Dec 23

Korcsolyázás a tavon

Korcsolyázásra alkalmas jégréteg alakult ki a biai halastavon. Az önkormányzat, a tógazda és a Biatorbágyi Jegespengék hoki egyesület 2010 óta fennálló megállapodása szerint a környék legnagyobb természetes jégpályáján, a 3-as számú tavon hétvégenként délelőtt 10.00 órától sötétedésig – megfelelő körültekintéssel, a környezet tisztaságára ügyelve – bárki csúszkálhat. A szerződés a mellékletben. Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az esetleges balesetért minden korcsolyázó (jéghasználó) saját maga viseli a felelősséget!

Kép
028.jpg
Dec 21

Hosszabb zöld

Biatorbágy Város Önkormányzatának kérésére 2016. december közepén átprogramozták a közlekedési lámpákat a Dózsa György út és az 1-es főközlekedési útvonal kereszteződésében. A változás a reggeli csúcsidőszakban éreztetheti hatását, amikor meghosszabbodott a zöld jelzések időtartama, segítve ezzel a gépjárműforgalom kijutását a településről.

Kép
boros_laszlo.jpg
Dec 21

Elhunyt Boros László

Őszinte részvéttel tudatjuk, hogy életének 70. esztendejében tragikus hirtelenséggel elhunyt Boros László, akit szakácsként, mezőőrként, önkormányzati alkalmazottként és önkéntes tűzoltóként is sokan ismertek és szerettek a településen. Boros László végső búcsúztatása december 30-án, 14.00 órakor lesz a Biai katolikus temetőben.

Kép
caritasbia_logo_piros.jpg
Dec 21

Tonnányi adomány

A Torbágy Római Katolikus Plébánia Karitász Csoportjának önkéntesei két ádventi szombaton gyűjthettek élelmiszer-adományokat a helyi rászorulók számára a biatorbágyi Príma Áruház előterében. A vásárlók figyelmét lelkes, vidám fiatalok hívták fel a lehetőségre. A második nap végére összesen közel 1100 kg élelmiszer gyűlt össze, amely 180 családhoz jut el karácsonyig.

Dec 13

Oktatási és Kulturális Bizottság 2016.12.14.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási és Kulturális Bizottsága 2016. december 14-én, szerdán, 1500órai kezdettel rendkívüli ülést tart a Városháza a 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Kép
S10 vonat
Dec 13

Plusz vonatok

Biatorbágy szempontjából kedvezően változott a vasúti menetrend. Decembertől Munkanapokon négy új vonatpár beállításával napközben is félóránkénti eljutást biztosítanak az S10 jelzésű személyvonatok Tatabánya vasútállomás és a főváros között. Ezen plusz vonatok Budapest-Déli pályaudvarról 8:50, 9:50, 10:50 és 11:50 órakor, míg Tatabánya vasútállomásról 10:10, 11:10, 12:10 és 13:10 órakor indulnak.

Dec 12

Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottság 2016.12.14.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottsága 2016. december 14-én, szerdán 15:00 órai kezdettel munkaterven kívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Dec 12

Képviselő-testületi ülés 2016.12.14

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. december 14. napján (szerdán), délután 16:00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) rendkívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Dec 10

Tűz a Szarvas-hegyen

Csámpai Attila tűzoltó törzszászlós, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei szóvivője tájékoztatta az önkormányzatot, hogy december 9-én, péntek délután kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy ötven négyzetméteres hétvégi ház Biatorbágyon, a Szarvas-hegyen.

Kép
biatorbagyi_korkep_cimlap.jpg
Dec 7

A szeretet ideje

Áldott, békés karácsonyt és boldog új esztendőt kíván minden olvasójának a Biatorbágyi Körkép kiadója és szerkesztősége! Tankóné Bíró Mónika – az idén hetven éves Torbágyi Református Egyházközség lelkipásztora – a szívekhez szóló írásában így fogalmaz: Közösség csak úgy jöhet létre, ha időt szánsz a másik emberre, százszázalékosan rá figyelsz. Nincs, nem jöhet létre szeretet ott, ahol az együttlétből hiányzik az egymásra szánt figyelem és az egymásnak szentelt minőségi idő.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Dec 2

Állásukra pályáztak a vezetők

Biatorbágy Város Önkormányzata álláspályázatot írt ki a Biatorbágyi Karikó János Könyvtár, a Juhász Ferenc Művelődési Központ, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat intézményvezetői munkaköreinek betöltésére. A beérkezett anyagokat külső szakértők szakmai segítségével az illetékes önkormányzati bizottságok, valamint a képviselő-testület véleményezte.