Havi archívum

Kép
Nemzeti Összetartozás Napja
May 31

Egymáshoz tartozunk

A pünkösdi ünnepre való tekintettel Biatorbágy Város Önkormányzata ez évben június 1-jén, csütörtökön 18.00 órától rendezi meg a Nemzeti Összetartozás Napja elnevezésű megemlékezést, amelynek helyszíne a Dózsa György úti Trianon szobor. Az eseményen testvértelepülésünk Gyergyóremete polgármestere Laczkó-Albert Elemér mond beszédet, közreműködnek a Gyergyóremetei Néptánccsoport táncosai, valamint a Köllő Attila által vezetett Biatorbágyi Népdalkör.

Kép
bialogoszines.jpg
May 31

Pályázati felhívás

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Önkormányzat vagyonáról, a vagyongazdálkodás és a vagyonhasznosítás szabályairól 21/2012. (IX.14.) önkormányzati rendelete 29. §-a alapján nyilvános pályázatot hirdet a tulajdonában lévő 2051 Biatorbágy, Gárdonyi köz 2. 186 hrsz-ú belterületi ingatlan  értékesítésére az alábbiak szerint.

Kép
bialogoszines.jpg
May 30

Felhívás!

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Polgármesteri Hivatal 2017. június 8-án (csütörtökön) zárva tart. Megértésüket köszönjük!

dr. Kovács András jegyző és Tarjáni István polgármester

Kép
telepuleskozpontlakossagiforum.jpg
May 24

Tervezés alatt Biatorbágy központja

Milyenné váljon Biatorbágy településközpontja a következő évtizedekben? Erre a kérdésre keresi a választ a városvezetés az itt élő állampolgárok véleményének figyelembevételével. Május 23-án a Juhász Ferenc Művelődési Központban rendezett Lakossági Fórumon közlekedési- és tájépítész szakemberek mutatták be azt a koncepciótervet, amely a gondolkozás, véleményezés alapja lehet. A Rumi Imrének a város főépítészének kezdeményezésére elindított hosszú távú program első üteméhez az önkormányzat 2017. június 16-áig várja a hozzászólásokat. A koncepció dokumentációja itt található. A Lakossági Fórumról készült televíziós felvétel innen nézhető vissza.

Kép
atletika_tabor_2017_cr.jpg
May 22

Atlétika tábor

A Viadukt SE atlétika szakosztálya idén első alkalommal hirdeti meg atlétika táborát, 7-13 éves (2004-2010 között született), mozgást kedvelő gyermekek részére. Időpont: 2017. augusztus 14-18. (8-17 óra). További információk.

May 22

Településfejlesztési Bizottság 2017.05.23.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Településfejlesztési Bizottsága 2017. május 23-án, kedden 15:30 órai kezdettel rendkívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

May 22

Oktatási és Kulturális Bizottság 2017.05.25.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási és Kulturális Bizottsága 2017. május 25-én, csütörtökön, 1400órai kezdettel rendkívüli ülést tart a Városháza 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

May 19

Képviselő-testületi ülés 2017.05.25.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. május 25-én (csütörtökön), 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
biatorbagy_varos_es_taj_kapcsolata_cimlap.jpg
May 18

Biatorbágyi mestertervek

2006-ban a Szent István Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési Karán hallgatói mesterprojektek témája volt Biatorbágy. Városunk főépítészének Rumi Imrének javaslatára az egyetemi oktatók vezetésével az építészek terveket készítettek a város és táj kapcsolatának szorosabbá fűzésére. A tervek egy része egy kiadványban is megjelent, amely itt elérhető.

Kép
kozmeghallgatas.jpg
May 17

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2017. május 23-án, kedden, 18:00 órakor, a Juhász Ferenc Művelődési Központ nagytermében lakossági fórumot tart, melyre tisztelettel meghívom. A lakossági fórum témája: Biatorbágy városközpont környezetrendezési tervének tervezői bemutatása A tervek letölthetők innen.

Kép
1956_emlekev_logo_rgb.jpg
May 17

Megújult a Szentháromság tér

1956. október 26-án a haza függetlenségét, a budapesti forradalmat támogató Kossuth-címert avató nagygyűlést egy harckocsi váratlan megjelenése szakította félbe és megrongálta a biai országzászló környezetében lévő földműves szövetkezet (ma: élelmiszer bolt) és a plébánia épületét.

Kép
tudo.jpg
May 15

Tüdőszűrés

A 2017. évi tüdőszűrésre május 15-től június 13-ig kerül sor az Egészségházban. A vizsgálat alkalmas a tüdőbetegségek időbeni felismerésére, ezért elvégzése ajánlott.
A tüdőszűrés helye: Egészségház II. emelet (2051 Biatorbágy, Mester u. 2.) További információ a mellékletben.

Kép
ev_praxisa_foto2.jpg
May 12

Kié lesz az év praxisa?

Közös örömünkre szolgálhat, hogy három biatorbágyi érintettje is van „Az év praxisa a Kárpát-medencében” idei pályázati kiírásának.
Az internetes versengés első körében ott található Dr. Juhász Zsuzsanna gyermekorvos, Dr. Koncz Erika háziorvos, valamint kárpátaljai testvértelepülésünkről, Nagydobronyból, Dr. Baksa Géza járási főorvos neve is.

May 12

Településfejlesztési Bizottság 2017.05.16.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Településfejlesztési Bizottsága 2017. május 16-án, kedden 15:30 órai kezdettel munkaterv szerinti rendes ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

May 12

Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottság 2017.05.17.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottsága 2017. május 17-én, szerdán 15:00 órai kezdettel munkaterv szerinti ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

May 12

Oktatási és Kulturális Bizottság 2017.05.15.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási és Kulturális Bizottsága 2017. május 15-én, hétfőn, 1300órai kezdettel ülést tart a Városháza 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

May 12

Egészségügyi és Szociális Bizottság 2017.05.15.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete Egészségügyi és Szociális Bizottsága 2017. május 15-én (hétfőn) 17.00 órai kezdettel ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Kép
biatorbagyi_korkep_2017_majus_cimlap.jpg
May 11

Biatorbágyi Körkép

A helyi lap májusi számából a legfontosabb közérdekű információkra hívjuk fel a figyelmet: a házi kutak regisztrálási kötelezettségéről, a kéménysepréssel összefüggő szabályozások változásáról, a kerti hulladék nyílt téri égetésének május 31-i befejező dátumáról, a vízmérők leolvasási gyakoriságának változásáról. 

Kép
remete.jpg
May 11

Remete a Székely Fesztiválon

Testvértelepülésünk Gyergyóremete polgármestere Laczkó-Albert Elemér meghív minden kedves biatorbágyi lakost a 2017. május 12-14-én tartandó III. Székely Fesztivál eseményre, ahová Gyergyó-szék mint díszvendég érkezik. Az esemény a budapesti Millenáris parkban lesz. 

Kép
zebra.png
May 10

Zebra az úton

 

Május 11-én 9.00-13.00 óráig a „Közlekedési Kultúra Napja” alkalmából Biatorbágyon megújul a Kolozsvári utca gyalogátkelőhely. A Kolozsvári úti sportlétesítményben tartott rendezvények, iskolai testnevelés órák okán az átkelőhelyen jelentős a gyermekek gyalogos forgalma. A zebra biztonságosabbá tételét, láthatóságának javítását a UNITRAFFIC Forgalomtechnikai, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. vállalta magára. A kivitelezés alatt a Szabadság úti főközlekedési útvonalon a gépjárművel közlekedők forgalomkorlátozásra számíthatnak.

Kép
viragpiackep.jpg
May 5

Lakossági virágpiac

Idén sem marad el a Biatorbágy szépítését célzó lakossági palántavásár. Az önkormányzat támogatásával nyíló egynapos virágpiacon egy-egy palánta ára 70 Ft, az egy fő által maximálisan megvásárolható mennyiség 50 tő. További információért kattintson ide.

Kép
bvzoldut.png
May 4

Zöldutas kerekezés, tizedszer

A Budavidék Zöldút Szövetség, melynek városunk is tagja, május 6-án tartja hagyományos biciklis kirándulását. A szervezők szeretettel várják a régi „motorosokat” és az újonnan útra kelőket egyaránt a reggel 9-kor, a művelődési ház elől induló kerékpáros túrára, amelynek úti célja Budajenő.