Havi archívum

Kép
patyfelhajto.jpg
Dec 19

ÚJ FELHAJTÓ AZ AUTÓPÁLYÁRA PÁTYON

Csenger-Zalán Zsolt térségünk országgyűlési képviselője az alábbi hírrel örvendeztette meg a Facebook közösségi oldal felhasználóit. A hivatalos értesítést az önkormányzat még nem kapta meg, de repesve várja!

Kép
bialogoszines.jpg
Dec 13

Tájékoztató az iparűzési adóelőleg kiegészítési (feltöltési) kötelezettségről

Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (továbbiakban: Art.) 2. számú melléklet II/A/2/c) pontja szerint - a társaságiadó-előlegnek az adóévi várható fizetendő adó összegére történő kiegészítésére kötelezett, naptári évvel azonos üzleti évet választó vállalkozónak - az adóévre már befizetett helyi iparűzési adóelőlegek összegét a várható éves fizetendő adó összegére az adóév december 20. napjáig ki kell egészíteni.

Kép
karacsonyfatuz.jpg
Dec 12

Konténertűz a Szily-kastélyban

Karácsony veszélyei címmel tartanak nyílt oktatást és katasztrófavédelmi bemutatót az Érdi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság munkatársai 2017. december 16-án, szombaton, 11:00 órától a Biatorbágy Kálvin tér 4. szám alatti Szily-kastély udvarán. A nap szenzációjának ígérkezik, amikor egy konténerben berendezett lakásban belobbant karácsonyfatüzet fékeznek meg. A részletes meghívó és program a mellékletben olvasható.

Dec 12

Képviselő-testületi ülés 2017.12.14

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. december 14. napján (csütörtökön), délután 16:00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) rendkívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Kép
16_tantermes_iskola_latvanyterv.jpg
Dec 11

Döntés az iskoláról

A Kormány az 1927/2017. (XII. 8.) határozatában döntött a Biatorbágyi Általános Iskola beruházás megvalósításáról. Kabinet egyetért azzal, hogy a beruházás a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. ütemének keretében a 2017., 2018. és 2019.

Kép
biatorbagyi_korkep_2017december_2018januar_cimlap.png
Dec 11

Biatorbágy lapja

Áldott, szeretetteljes karácsonyi ünnepet és boldog, sikeres új esztendőt kíván minden kedves olvasójának a Biatorbágyi Körkép kiadója és szerkesztősége. A lap ez évi utolsó száma itt már olvasható és hamarosan eljut minden helyi háztartásba is.

Kép
iskola1.jpg
Dec 9

Iskola a határon

„A biatorbágyiak régi álma valósul meg hamarosan! A kormány döntött arról, hogy az alig egy hónapja elhatározott szakgimnáziumon túl, mintegy 2,2 milliárdból új, 16 tantermes általános iskolát is épít Biatorbágyon.” Írta közösségi oldalára Csenger-Zalán Zsolt, térségünk országgyűlési képviselője. Biatorbágy Város Képviselő-testülete a 2017. december 14-ére összehívott rendkívüli ülésen tárgyal a kormánydöntés további részleteiről. Addig is ajánljuk figyelmükbe a Völgyhíd televízió Csenger-Zalán Zsolttal készített interjúját.

Kép
bialogoszines.jpg
Dec 5

Pályázati felhívás

Biatorbágy város Képviselő-testülete pályázatot hirdet az állati hulladék ártalmatlanítására, kóbor állatok begyűjtésére. A pályázati felhívás itt megtekinthető.

Kép
Advent
Dec 4

Vigyázzunk Adventkor!

Advent a karácsonyi felkészülés és a várakozás időszaka. Ilyenkor ráhangolódunk az ünnepekre és minden héten eggyel több gyertyát gyújtunk. A díszes gyertyák és a könnyen meggyulladó ünnepi dekorációk miatt ebben az időszakban minden évben megemelkedik a lakástüzek száma. Az adventi készülődés alkalmával sem szabad elfeledkeznünk a biztonságról annak érdekében, hogy az ünnep tényleg gondtalan legyen.