Havi archívum

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Nov 29

Póttűzifa jogosultak figyelmébe!

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a kormány által kezdeményezett reszicsökkentési program kiegészítése csak az arra korábban már jogosultságot szerzett és tüzifát igénylő biatorbágyi polgároknak nyújt lehetőséget további tűzifa mennyiség átvételére. Amint arról korábban már hírt adtunk, az érintetteket az önkormányzat tértivényes levélben értesíti erről a lehetőségről. Az átvételre jogosító igazolásokat 2019. november 28-án adtuk postára, így annak megérkezése néhány munkanapon belül várható.

Kép
kvpkep.jpg
Nov 29

Biatorbágy Környezetvédelmi Programja

Biatorbágy Önkormányzata felülvizsgálta környezetvédelmi programját és megkezdte annak következetes megvalósítását. Ennek néhány eleme: a Fővárosi Vízművekkel együttműködve sikeresen bővítette a szenyvíztelep befogadóképességét. Zárt, kamerákkal megfigyelt hulladékgyűjtőt létesített a Turista úti illegális szemétlerakó megszüntetésére, valamint kamerákkal figyeli az egyéb veszélyeztetett külterületi pontokat. A Budakörnyéki Közterület-felügyelettel együttműködve megszervezte a településen „elhagyott”, használaton kívüli gépjárművek elszállítását, tárolását. Beindította a Biatorbágy komposztál programot.

Kép
tuzifa-rendeles-kistarcsa-budapest.jpg
Nov 28

Lehetőség rezsicsökkentési póttűzifa igénylésre

Városunk önkormányzata mindazoknak a biatorbágyi lakosoknak, akik a kormányzati téli rezsicsökkentés keretében tűzifát igényeltek lehetőséget kínál további, háztartásonként 5.500,- Ft értékű, 33 cm-es térítésmentes hasított tűzifához jutáshoz.

Kép
megvalosult_a_magyar_kormany_tamogatasaval_bga_alap.jpg
Nov 28

Magyarnak lenni szülőföldemen

2016-ban útjára indított Magyarnak lenni szülőföldemen testvértelepülési pedagógiai konferenciasorozat ez évi állomásának házigazdája Biatorbágy volt szeptember utolsó napjaiban. Gyergyóremetéről, Nagydobronyból és Alistálról harmincnyolc kolléga érkezett hozzánk, akikhez biatorbágyi gyermekintézményeinkből közel nyolcvan pedagógus csatlakozott a Bethlen Gábor Alapkezelő és a Nemzeti Kulturális Alap 1 150 000 forintos pályázati támogatásával megvalósuló rendezvény programjai során. Az első nap délelőttjén a vendéglátás iskoláink, óvodánk, bölcsődénk feladata volt.

Kép
bursa.jpg
Nov 27

Bursa Hungarica tájékoztató

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottsága 2019. november 25. napján megtartott ülésén elbírálta a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatra benyújtott pályázati anyagokat és 19/2019. (XI.25.) számú határozatával meghozta döntését a támogatott pályázók személyéről és a részükre nyújtott támogatások összegéről. Az ösztöndíjpályázat keretében kizárólag a nyújtott támogatások összesített adatai („A” és „B” típusú támogatottak szerinti bontásban) hozhatók csak nyilvánosságra. Ezzel összhangban a pályázat eredményeivel kapcsolatosan az alábbi tájékoztatást nyújtom:

Nov 22

Képviselő-testületi ülés 2019.11.28.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2019. november 28-án (csütörtökön), 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Nov 21

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2019.11.26.

  MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2019. november 26. kedden, 16 órai kezdettel munkaterv szerinti ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Nov 21

Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2019.11.25.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2019. november 25-én, hétfőn, 1600órai kezdettel ülést tart a Városháza 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Kép
viabusz.jfif
Nov 20

ViaBusz, éjszakai hazabusz

Biatorbágy Város Önkormányzata több évtizedes lakossági igénynek tett eleget, amikor 2019 augusztusában elindította a helyi közösségi közlekedés ViaBusznak nevezett midibusz járatait. A közlekedésszervezők első lépcsőben azokat a belterületi lakótömböket kapcsolták be a munkanapi közösségi közlekedésbe, amelyeket sem a MÁV, sem a Volán járatok nem szolgálnak ki. Szintén régóta jelent problémát – elsősorban a biatorbágyi fiataloknak és örökifjaknak – hogy szombaton és vasárnap hajnalban a fővárosból csak korlátozottan juthatnak haza a Volán és a MÁV közösségi járműveivel.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Nov 14

Új kihívások előtt

Dr. Kovács András Biatorbágy Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának jegyzője 2019. november 30-i határidővel új munkahelyre távozik a hivatalból. Erről a november 11-i rendkívüli testületi ülésen tájékoztatta az új képviselő-testületet. A felvétel itt nézhető vissza.

Nov 14

Önkormányzati ügyek. Mindenkinek. Bárhonnan.

A sorban állás a múlté, intézze ügyeit mostantól online! Az online elérhető Önkormányzati Hivatali Portál nemcsak magánszemélyeknek, hanem a vállalkozásoknak is megkönnyíti a mindennapjait. Az e-ügyintézési felületen keresztül az ország bármelyik pontjáról, gyorsan és kényelmesen intézhetők az önkormányzati ügyek. Az elektronikus ügyintézést választók így nemcsak a sorban állás miatti bosszankodástól kímélik meg magukat, hanem támogatják a papírmentes és környezetkímélő ügyintézést is.

Kép
eugy.png
Nov 14

Intézze önkormányzati ügyeit elektronikusan!

Kényelmes és gyors megoldás nyújt a bárhonnan elérhető Önkormányzati Hivatali Portál. Házasságkötés, gyermekszületés, építkezés, autóvásárlás, vállalkozásindítás, mind-mind fontos és örömteli, ugyanakkor kétségtelenül hivatalos ügyintézéssel is járó események. Januártól már minden magyarországi településen, így nálunk is elérhető az Önkormányzati Hivatali Portál szolgáltatás, amelyen keresztül online, akár a saját nappalinkból is kényelmesen és gyorsan intézhetők az önkormányzati hivatali ügyek a hét minden napján. Így életünk kisebb-nagyobb eseményei és azok adminisztrációs feladatai is sokkal könnyebbé válnak.

Kép
komposztlada.jpg
Nov 12

Biatorbágy komposztál program

Biatorbágy Város Önkormányzata elindítja a „Biatorbágy komposztál” nevű programot. Az akció célja a kerti zöldhulladék helybeni hasznosítása, a lakosság ösztönzése a természetbarát, egyéni- és települési szinten is költséghatékony hagyományos termőföld-megújítási megoldások alkalmazására. A csatlakozási szándékot a mellékletben található jelentkezési lappal lehet jelezni.

Kép
bialogoszines.jpg
Nov 12

Csütörtökön zárva az egészségház

Tisztelt Biatorbágyi Lakosok! Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy az Egészségházban létesítendő  RÖNTGEN  berendezés üzembe helyezéséhez szükséges áram ellátás fejlesztése miatt,  az ELMÜ az általa kijelölt napon (11.14.)  elektromos hálózat bővítést végez. A fentiek miatt 2019. 11. 14-én (csütörtök) az Egészségház ZÁRVA lesz. Pénteken a megszokott munkarendben várjuk Önöket. Megértésüket köszönjük

Kép
biatorbagyi_korkep_2019_november_cimlap.jpg
Nov 12

Újságoljuk!

A Biatorbágyi Körkép novemberi száma elektronikusan itt már olvasható. Az újság címlapján az új iskola alapkövébe rejtett időkapszula elhelyezésének pillanata látható. A grandiózus épület kivitelezését – amint ezt dr Czepek Gábor az állami vagyongazdálkodásért felelős miniszteri biztos beszédében említette – több évig tartó tervezési és egyeztetési folyamat előzte meg, amely az ilyen és ehhez hasonló nagyszabású beruházásoknál természetesnek mondható.

Kép
bialogoszines.jpg
Nov 12

Felhívás!

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2019. november 13-án, szerdán a jegyzői (és aljegyzői) ügyfélfogadás elmarad. Megértésüket köszönjük!

Kép
ktules.jpg
Nov 11

Megalakultak az önkormányzat bizottságai

2019. november 11-én, rendkívüli ülésen határozott Biatorbágy Város Képviselő-testülete a döntés előkészítésben nagy szerepet játszó szakmai bizottságok és tanácsnokok elnevezéséről, valamint személyi összetételéről. 2019 novemberétől két bizottság és három tanácsnok segítheti a képviselői munkát.

Nov 8

Képviselő-testületi ülés 2019.11.11.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2019. november 11-én (hétfőn), 16.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) rendkívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Nov 6

Egyirányúsítás!

Felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét, hogy a Kolozsvári utcának a Füzes utca, Géza fejedelem utca közötti szakaszára csak a Füzes utca felől lehet behajtani. Az egyirányúsítást a Kolozsvári utcai Sportcentrum használatával összefüggő perbeli egyezség írta elő. A Géza fejedelem utcáról, a lezáráshoz legközelebb, a Gábor Áron utcán át lehet a Szabadság utat megközelíteni. Forgalmi ábra a mellékletben.