Forradalmi megemlékezés

Tájékoztató

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy  az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére szervezett ünnepség  fáklyás felvonulás része az időjárás miatt elmarad, a torbágyi iskolaépületben, a biai iskolaépület tornatermében fél 6-tól az ünnepi műsorok megtartásra kerülnek, és fél 7-kor a Faluházban lépnek föl a Herbrechtingen téri és Fő téri ünnepség  szereplői, majd 7 órakor a Faluház nagytermében folytatódik a megemlékezés.

Mindenkit szeretettel várunk!

MEGEMLÉKEZÉS az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulójáról 2013. március 14, 17.30-tól programok a város két helyszínén, majd ünnepi műsor a Faluházban. Gyülekezők:

1. Szentháromság tér / az Országzászló újraavatása, közreműködik a Biatorbágyi Népdalkör
2. Biatorbágyi Általános Iskola torbágyi épületénél / Fellépnek a Czuczor Gergely Iskola diákjai

18.30-tól ünnepi műsor a Faluház nagytermében. Az egybegyűlteket Koleszár Kázmér képviselő köszönti. Ünnepi beszédet mond: Dr. Hermann Róbert történész,  a Magyar Tudományos Akadémia doktora. A Biatorbágyi Általános Iskola tanulóinak zenés, irodalmi összeállítása, felkészítő tanár Willinger Ágnes, közreműködik Bolyki András. Az ünnepi műsor „díszlete”: "Az 1848/49 szabadságharc plakátokon" - kiállítás az Országos Széchenyi Könyvtár Plakát- és Kisnyomtatványtárának anyagából a nagyterem előterében.