Lapozzon bele!

A Biatorbágyi Körkép márciusi lapszámából: A település közéletével foglalkozó Híd rovat középpontjában ezúttal a Közmeghallgatás, és annak sokakat érintő napirendi pontja, a város költségvetése, pénzügyi terve áll. Szépül a város címmel az európai uniós támogatású településközpont fejlesztés jelenlegi építkezéseiről olvashatnak.

A Rabok ruházzák a rendőröket cikkből kiderül, hogy ma már az elítéltek 75 százaléka végez termelő munkát a börtönökben, akik többek között rendőrségi egyenruhákat varrnak. 

Általános iskoláink életéről ad hírt az Üzenőfüzet rovat. Szülők, leendő iskolások figyelem! A beiratkozások ez évben országosan április 28-29-30-án lesznek. Addig mind a négy Biatorbágyon működő általános iskola lehetőséget nyújt pedagógiai programjának és diákjai mindennapi életének megismerésére.
Ugyanígy az iskolák életére ad rálátást a Pezsgő rovat amely a diákok farsangi műsoraiba nyújt betekintést.

Immár nem tilos a kerti hulladék égetése. A február 1-jétől május 31-ig, valamint a szeptember 1-jétől november 30-ig terjedő időszakban, a hétfői és a pénteki napokon, reggel 8 órától este 8 óráig, feltéve, hogy ezek a napok nem esnek munkaszüneti vagy ünnepnapokra az önkormányzat feloldotta az országosan elrendelt égetési tilalmat. Figyelem! Kerti hulladék az ág, a gally, a lomb, a fa- és egyéb nyesedék, a kaszálék, a növénytermesztéssel összefüggésben keletkezett hulladék, a gyökérmaradvány, a szár, a levél és az egyéb növényi maradványok. Az olajos rongy, a gumicsizma, a tejfölösdoboz és egyéb – fel nem sorolt – hulladék nem kerti hulladék, így azoknak az égetése továbbra is tilos.

A Védekezzünk a parlagfű ellen háromrészes cikksorozat a pollenjeivel allergiát okozó növény felismeréséhez és terjedésének megakadályozásához nyújt képszerű segítséget Bíró Krisztina agrármérnök, grafikus segítségével.

Egy 230 éve, 1784-ben Bián született hadtudósnak a Magyar Tudós Társaság első hadtudományi rendes tagjának állított emléktáblát a Magyar Hadtudományi Társaság, amelynek avatására Tarjáni István polgármester is meghívást kapott.

A Hírek közérthető módon adja közzé a város képviselő-testületének döntéseivel (határozataival, rendeleteivel) összefüggő tudnivalókat, valamint a település olyan egyéb információit, amelyek igaznak bizonyultak, és méltán tarthatnak számot a közérdeklődésre. Itt is felhívjuk a figyelmet arra, hogy településünk számos közhasznú tevékenységet folytató szervezete támogatható a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásával, amelyek csupán 1 percnyi figyelmet kérnek.

Az olvasói véleményeket, – akár a nemtetszési visszajelzéseket is – illetve a megjelentetésre szánt közérdekű híreket szívesen fogadja a szerkesztőség a sajto@bitorbágy.hu elektronikus, vagy a Biatorbágyi Körkép, 2051 Biatorbágy Baross Gábor u. 2/a postai címen.
 

Csatolmány Méret
Biatorbágyi Körkép 2014. március (5 MB) 5 MB