Tavaszi alapozás

A 2011-ben a városvezetés rendeletet alkotott az Összefogás Építési Alap létrehozásáról. Tavaly az ebből a keretből igényelt támogatásokkal több sikeres kisközösségi fejlesztés is megvalósult városszerte. Ezért a képviselő-testület úgy döntött, hogy a pályázatot 2014-ben is meghirdeti.

A rendszer lényege, hogy legalább három családból álló kisközösségek támogatást kérhetnek és kaphatnak lakókörnyezetük önkéntes alapon vállalt szépítéséhez, fejlesztéséhez. Az önkormányzat – sikeres pályázat esetén – az anyag és annak szállítási költségeit állja, s ezenfelül műszaki tanácsadással segít. Az idén kétmillió forint áll rendelkezésre az alapban.

A pályázatot Biatorbágy Város Képviselő- testületének címezve a polgármesteri hivatal (2051 Biatorbágy, Baross Gábor u. 2/a) ügyféltájékoztatóján 2014. május 8-án 16.00 óráig lehet benyújtani, illetve postai úton 2014. május 9-én éjfélig lehet feladni, zárt borítékban. A pályázat elbírálásának határideje 2013. május 16.

A pályázat részletes feltételei, valamint a pályázati űrlapok letölthetőek a város honlapjáról, illetve személyesen kérhetőek a polgármesteri hivatal ügyféltájékoztatóján.