Pedagógusi elismerések

Az idei pedagógusnapon a tankerületi igazgató, Hoyos Sándorné, valamint Tarjáni István polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. E jeles eseményen Hernádi Gyuláné – iskolánk korábbi tanítója és igazgató-helyettese – vas diplomát vehetett át abból az alkalomból, hogy 65 éve szerezte meg pedagógusi oklevelét. Az elismerés emberi és szakmai megalapozottságát a székeikből felálló kollégák tisztelgő vastapsa erősítette meg. A Török Henrik Pedagógus-díjat a képviselő-testület idén Kiss-Baranyiné Szilágyi Dórának, a Biatorbágyi Általános Iskola rajztanárának adományozta.

Kiss-Baranyiné Szilágyi Dóra szegeden a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola, rajz-matematika szakán végzett 1993-ban. Pályája elejétől művésztanárként dolgozik. Jelenleg a Biatorbágyi Általános Iskolában és a budakeszi „Délutáni Rajziskola”-ban is tanít. Iskolánkban szakkör keretében külön foglalkozásokat tart a rajz és a festészet iránt nyitott tanulók számára. Eredményesen kelti fel a diákok érdeklődését a képzőművészet iránt, komoly tehetséggondozó munkát végez és az alkotáshoz szükséges igényes alapanyagok biztosítására is mindig gondja van. A foglalkozásokon komoly alkotómunka zajlik, tanítványai évek óta jó eredménnyel szerepelnek megyei és országos versenyeken. Alkotóművészként első, 1995-ös önálló kiállítása óta számos magyarországi és külföldi tárlaton jelent meg műveivel. Biatorbágyon a Faluházban 2012 áprilisában volt látható önálló kiállítása. A Keszi-Art Képzőművészeti Egyesület aktív tagja, nyaranta az orgoványi nemzetközi művésztelep résztvevője.


Munkássága kitűnő példa az iskolán belüli és azon kívüli alkotó tevékenység gyümölcsöző összekapcsolódására. Kötelező feladatinak ellátásán túl, jelentős többletmunkával, lelkesedéssel és nem utolsó sorban művészeti-szakmai hozzáértéssel járul hozzá az oktatás színvonalának emelkedéséhez.