Jó itt élni, jó itt lenni

Befejeződtek a funkcióbővítő városfejlesztés nevű program építési munkái Biatorbágyon. A KMOP-2009-5.2.1/B kódszámú, közel egymilliárd forint uniós pályázati forrásból támogatott projekt elemeit több lépésben vették, illetve vehetik birtokukba a biatorbágyiak.

A polgármesteri hivatal bővítése. A Biatorbágyi Városünnep rendezvénysorozat egyik eseményeként 2014. 06. 21-én, szombaton 13.00 órakor került átadásra az önkormányzat új ügyfélszolgálati tere. A hivatalbővítés lehetővé teszi a helyi polgárok eddiginél korszerűbb és barátságosabb kiszolgálását. Az ügyféltérben kialakításra kerülő játszósarok pedig a gyermekekkel érkezőknek nyújt majd könnyebbséget. Az önkormányzat reméli, hogy a most elkészült épületrészben a későbbiekben okmányirodai funkciókat ellátó kormányablak is működhet.

Helyi identitást erősítő programok. 2014. 06. 22-én a Biatorbágyi Városünnep vasárnapjának délelőttjén, a Torbágyi templom belső terének restaurálása miatt a Füzes Patak partja adott helyet a háromszáz éve újjáalapított Torbágyi katolikus egyházközség 9.00 órakor kezdődő miséjének, majd az úrnapi körmenetnek. Az Öntöde utca és Fekete köz közé eső szakaszon 11.00 órától avatták fel a német anyanyelvűek 1946-os elűzésének mementójára állított szoborkompozíciót. Lelkes Márk szobrászművész alkotása a Német Nemzetiségi Önkormányzat és Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének együttműködésével, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készülhetett el.

Non-stop vigasság. A Füzes-patak partján létesült parkot, sétányokat, kerékpárutakat, valamint a szabadtéri színpad és Fűzfalu építményeket vehetik birtokukba a helyiek 2014. 06. 28-29-én, a NON-STOP Zöld Völgy fantázianevű kétnapos sport-, szabadidős és kulturális programon, amelynek megnyitója 2014. 06. 28-án, szombaton 10.00 órakor lesz. A rendezvénysorozat célja a projekt helyszíneinek átadása, bemutatása és népszerűsítése. A szervezők 2014 perc, azaz 33 óra 34 percnyi folyamatos kispályás focibajnoksággal kapcsolódnak a futball világbajnoksághoz, illetve a Mozgás Éjszakája országos programhoz is. Az eseményre közel hetven csapat, többek között a színész-, a média- és a parlamenti válogatott kapott meghívást. Az aktuális világbajnoki mérkőzéseket a sörsátort kivetítőjén nézhetik a vendégek. A foci mellett színes, minden korosztályt megszólító, magas színvonalú kulturális program is várja a város lakóit és Biatorbágyra látogatókat. A különlegesen izgalmas zöld völgy látványos tereptárgyakkal népesül be. Cirkuszi sátor, mutatványos bódék, fa körhinta, bábos céllövölde, ugráló vár csalogatja ide a nagyérdeműt két napon át foci előtt, után és alatt egyaránt. A templom alatti „arénában” érdekes misztériumjáték lesz. A part-színpadon szombaton Éliás Gyula és zenekara, vasárnap a Back to Black zenekar ad koncertet, a gyerekeket pedig Róka Szabolcs várja zenés mesékkel. A zöld völgy legújabb látványosságait, a viaduktra vezető lépcsősortól a torbágyi országzászlóig bringó hintón és kerékpáron is be lehet járni. Jó itt élni, jó itt lenni.