Helyreigazított az MTI

Augusztus 19-én, kedden 11.56 perckor az MTI eleget tett annak a helyreigazítási kérelemnek, amelyet Tarjáni István, Biatorbágy polgármestere nyújtott be az irodához. A Magyar Távirati Iroda közölte: Címében és tartalmában is valótlan állítás, hogy Biatorbágyon illetéktelenek körülbelül 168 millió forintot tulajdonítottak el egy iskolaépítés ürügyén, összejátszva a város polgármesterével és a helyi Fidesszel.

Valójában Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő testülete 2011 májusában döntött egy új iskola felépítésének szükségességéről, mely döntés alapján szabályos közbeszerzési eljárás lefolytatását követően Biatorbágy már jogerős építési engedéllyel rendelkezik, és jelenleg zajlik a kiviteli tervek elkészítése, mely előfeltétele a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás lefolytatásának, és az alapján az iskolaépítési munkálatok megkezdésének.

Az eljárások lebonyolításában és a tervezésben résztvevő szakemberek számára csak az eddig elvégzett tényleges feladatuk valós teljesítése után és jogszerűen történtek kifizetések, melyek összege valójában lényegesen kevesebb, mint a közleményünkben említett teljes szerződéses érték.

A feladat komplexitását - a beruházás közintézményi jellegén túl - fokozza, hogy olyan, az Önkormányzat tulajdonában álló ingatlanon épül az új iskola, amely műemléki védettség alatt áll, valamint, hogy néhányan, akik a tervezett iskolaépítést ellenzik, a beruházási folyamat minden szakaszában, minden lehetséges fórumon fellebbezést nyújtottak be a hatóságokhoz, amivel lassítják a megvalósítást.