Hamisan vádoltak az iskolaépítést ellenző feljelentők!

Pintér Sándor belügyminiszter 2014. augusztus 22-én tájékoztatta Szabó Szabolcs országgyűlési képviselőt, arról hogy a biatorbágyi iskolaépítéssel kapcsolatos nyomozást a rendőrség lezárta. A Főügyészség – a kapcsolódó valamennyi bizonyító erejű iratot átvizsgálva, széles körű nyomozást folytatva, több tanú kihallgatása után megállapította, hogy nem történt bűncselekmény. A feljelentés ezek szerint hamis vádakon alapult.

A Biatorbágyon tervezett új iskola építését minden lehetséges módon megakadályozni szándékozó érdekcsoportok 2012-ben ismeretlen elkövető ellen tettek feljelentést a rendőrségen. 168 millió forint értékű hűtlen kezelés tárgyában indíttattak bűncselekményi nyomozást a Pest Megyei Főügyészség felügyelete mellett, majd a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályán.

A hatóság a nyomozást 2013. március 8-án lezárta, mivel az iskolaépítéssel kapcsolatos szerződések megkötése, az előkészítési folyamat, és az elvégzett munkák után történt tényleges kifizetések jogszerűen, törvényesen és bűncselekményt kizáróan történtek.

Az új iskola megépítését – minden demokratikus jogi lehetőséget kihasználva – késleltetni, és végső soron megakadályozni kívánó feljelentők részére a nyomozást megszüntető határozat kézbesítésre került. Biatorbágy önkormányzata minderről nem kapott értesítést, mivel az ismeretlen elkövető ellen indított feljelentés kapcsán a hatóság nem találta érintett félnek az ügyben.

Biatorbágy polgármesterét és önkormányzatának többségi vezetését a baloldali Együtt PM szövetség, valamint több médium és Facebook oldal is rágalmazta e hamis vádakra alapozott feljelentés ürügyén. Híreiket feltételezhetően a feljelentők által működtetett Civil Facebook oldalról vették át.

Az Magyar Távirati Iroda és a Heti Világgazdaság online oldala már helyreigazító közleményben visszavonta hamis állításait…

A Biatorbágyi új iskola építési engedélyét a hatóság jóváhagyta. Az engedély 2014. elején jogerőre emelkedett, jelenleg a kivitelezési tervek készítése zajlik, hamarosan pedig a tényleges építkezés is megkezdődhet.

Városunk gyermekeinek jövője a tét! 

Csatolmány Méret
nyomozas_megszuntetese.pdf (91.74 KB) 91.74 KB