Véradó nap és ingyenes szűrővizsgálat

A Vöröskereszt helyi szervezete véradást szervez szeptember 5. pénteken, 15.30-tól 19.00 óráig a biatorbágyi Egészségházban. Véradónak 18 éven felüliek jelentkezhetnek személyi igazolványukkal, lakcím igazoló- és TAJ-kártyájukkal. Ugyanezen a napon, ugyanott térítésmentes csontsűrűség mérésen is részt vehetnek a biatorbágyi lakosok 13.00 és 19.00 óra között. A fájdalommentes és mindössze 5-7 perces vizsgálatot az Egészséges Biatorbágyért Közhasznú Egyesület (EBKE) biztosítja az 50 év feletti nőknek és férfiaknak egyaránt.

Az önkormányzat jelentős támogatásával működő, és az Egészséges Biatorbágyért Programot koordináló egyesület orvosai ajánlják, hogy az érintett korosztályból minél többen éljenek a felkínált lehetőséggel, hiszen a csontritkulás, azaz a csontok tömegének kóros csökkenése az életkor előrehaladtával fokozódik és súlyos szövődményekkel, leggyakrabban csonttöréssel járhat.Az oszteoporozis (csontritkulás) a menopausában levő nőket és az andropausában levő férfiakat érinti leginkább, azaz már az 50-55 éves korosztály is veszélyeztetettnek számít!

A vizsgálat térítési díja magán gyógyászati intézményekben 5-10 ezer forint, ezért érdemes élni a most meghirdetett térítésmentes szűrővizsgálattal.

Az EBKE tevékenységéről bővebben itt tájékozódhat: www.ebke.hu