Toborzás -Nyitva a katonai pálya ajtaja

Folyamatos a toborzás a honvédségnél; a szervezet több beosztással várja az önként jelentkező pályázókat. A Magyar Honvédség az ország egyik legnagyobb munkáltatójaként van jelen a régió munkaerőpiacán, kiszámítható, biztos jövőt jelent az elhivatottaknak. A sereg az idei évben is több száz munkavállaló jelentkezését várja elsősorban lövész, díszelgő, illetve – „C” kategóriás gépjárművezetői engedély megléte esetén – gépjárművezetői munkakörökbe, de a bátrak akár ejtőernyős vagy búvár beosztásokba is beadhatják pályázatukat.

Felmérések szerint a Magyar Honvédség társadalmi presztízse magas szintű, a katonák társadalmi megítélése rendkívül pozitív. A napi élet szempontjából talán még fontosabb, hogy a honvédség megbízható munkáltató, a munkahelyek és járandóságok vonatkozásában stabil.

A katonai pálya egy biztos munkahelyet, stabil egzisztenciát nyújt, jól kiszámítható és nyomon követhető pályaképpel.
Vonzó lehet az a tény is, hogy a Magyar Honvédség kiemelt figyelmet fordít a munkavállalók fizikai és egészségügyi helyzetére, életminőségére. Elég csak a heti 3-5 óra testnevelést, a rendszeres és ingyenes orvosi szűrővizsgálatokat, kezeléseket, valamint a rekreációs lehetőségeket figyelembe venni. Vonzerőt jelenthet a külszolgálat lehetősége – extra jövedelem és tapasztalatszerzés, mely az állomány számára elérhető lehet. Fontos eredmény, hogy a katonák a kormány döntésének megfelelően 2015 júliusától átlagosan 30 százalékos béremelésre számíthatnak.

A jelentkezés feltételei: betöltött 18. életév, magyar állampolgárság, bejelentett belföldi lakóhely, legalább 8 általános iskolai végzettség és büntetlen előélet. A jelentkezők sikeres egészségügyi, pszichológiai és fizikai alkalmassági vizsgálatot követően kezdhetik meg katonai szolgálatukat.

 

Jelentkezni folyamatosan lehet a Központ részéről kijelölt kapcsolattartónál:
Érsok Béla őrnagy
Toborzó Részleg Vezetője
Telefon: +36/1-225-87-78
e-mail: budapest.toborzo@regiment.hu

Cím:
Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság
1. Katonai Igazgatási Központ
Toborzó részleg
1123 Budapest, Alkotás u. 23-25.