Támogatott civil élet

A képviselő-testület az idén is pályázati úton támogatja a városban működő civil egyesületeket, alapítványokat. Ezzel is segítséget adva számukra, hogy munkájukkal gazdagítsák a város kulturális kínálatát, sportéletét, eredményesen működjenek a természeti és épített értékek megóvása, az egészségügy, az ifjúsággal való törődés vagy közösségi életünk egyéb más területein. Végső soron, hogy önkéntesen végzett tevékenységükkel mindannyiunk életminőségét gyarapítsák.

A 2016. évi kiírásra beérkezett 24 érvényes pályázat között, mindösszesen közel 34 millió forint önkormányzati támogatás került felosztásra. A legmagasabb összeg, 14 millió, a nyolc önálló szakosztállyal működő Viadukt Sportegyesület támogatására jutott az idén is. A sorból kiemelkedik még a biatorbágyiak közbiztonságára vigyázó, megkülönböztetetten fontos feladatot ellátó polgárőrség tevékenységének segítésére juttatott 7 millió, illetve az önkéntes tűzoltóknak juttatott 1 millió 860 ezer forintos támogatás. Az egyes civil szervezetek által a pályázaton elnyert összegek a képviselő-testület határozatai között olvashatóak.

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 83/2016. (III.31.) határozata a Biatorbágyon működő civil szervezetek pályázat útján történő 2016. évi támogatásáról.
 
Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 84/2016. (III.31.) határozata a Biatorbágy területén működő civil szervezetek együttműködési megállapodás alapján történő 2016. évi támogatásáról