Fórumon a Tópark fejlesztés

2016. Május 24-én, kedden 18.00 órától a Faluház nagytermében lakossági fórum volt a Tópark projekt 2010 óta hátrahagyott betontorzójának tervezett továbbépítése és befejezése ürügyén.

A városunk közigazgatási területén 2010 óta tájsebként éktelenkedő szellemvárost – az egykor építészeti Oszkár-díjjal jutalmazott TóPARK-álom maradványát – a magyar tulajdonú Lavinamix cégcsoport kívánja hasznosítani. Biatorbágy képviselő-testülete 2016. március 31-i ülésén döntött arról, hogy „A Tópark-projekt hatása Biatorbágy város településfejlődésére, az önkormányzat működtetési feltételeire.” címmel független szakértői hatástanulmányt készíttet, amelyet ismertetni kíván a lakossággal.

Biatorbágy a lehetséges negatív következményeket szeretné elkerülni egy – a korábbi lakóterület fejlesztések során nem alkalmazott – településrendezési szerződés megkötésével, amelyet a város és a befektető kölcsönösen elfogadhatónak tart. A lakossági fórumról a Közösségi Televízió készítette és tette közzé az innen elérhető felvételt.