PSA szűrés

Biatorbágy Város Önkormányzata számára kiemelt fontosságú lakosainak egészségmegőrzése. Az Egészséges Biatorbágy Program keretében az elmúlt évben mammográfia szűrés valósult meg - az idei évben pedig a 50 év felett férfiakra figyelünk. Szánjon néhány percet az egészségére, vegyen részt urológiai szűrővizsgálaton!

Mi ez a vizsgálat?

A vérből történő PSA meghatározás segítséget nyújthat a prosztatarák korai diagnózisához.
Különösen fontos, ha a felmenők közül valakinek volt prosztatarákja, már 50 éves korban el kell kezdeni az évenkénti szűrést.

Hogyan zajlik a vizsgálat?

A PSA vizsgálat lényegében egy vérvételt jelent, ez önmagában nem elegendő a prosztata átfogó vizsgálatára, szükség van a fizikai vizsgálatra is, amely során az urológus orvos megtapintja a prosztatát, ellenőrzi annak méretét, alakját és ultrahangos vizsgálatot végez.

A vizsgálat beutaló nélkül, térítésmentesen vehető igénybe!

A szűrés június-július hónapban keddenként (június 11., 18., 25. és július 02.) délután 18-19 óra között az Egészségházban diszkrét, kulturált körülmények között, kényelmesen történik dr. Bátory András urológus főorvos közreműködésével.  A vizsgálat során vérvételre is sor kerül.  

A várakozás elkerülése érdekében a bejelentkezés ajánlott: személyesen az Egészségházban (Biatorbágy Mester u. 2.), telefonon munkaidőben a 06 23 534 560 számon, emailben az egeszseghaz@biatorbagy.hucímen.

A prosztatarák alattomos betegség: a szűrés életet menthet!

Jöjjön el, szeretettel várjuk!

Biatorbágy, 2019. május 29.

Tarjáni István sk.
polgármester