Új iskola épül Biatorbágyon

Biatorbágy egyik évtizedes adósságán enyhíthet az az iskolaépület, amelynek alapkövét 2019. november 11-én, délelőtt tette le Tarjáni István Biatorbágy polgármestere, dr. Czepek Gábor az állami vagyongazdálkodásért felelős miniszteri biztos, dr. Pafféri Zoltán társasági portfólióért felelős helyettes államtitkár, valamint két alsó tagozatos kisdiák.

Biatorbágyon az 1970-es években, azaz közel 50 éve adtak át új iskolaépületet. Habár az elmúlt években a Szily–Fáy és a Sándor–Metternich-kastélyok felújítása során több mint 24 új tanteremmel bővültek a közoktatási intézmények, a település még így sem tudott lépést tartani a tanulói létszámnövekedéssel.

Ezért is jó hír a biatorbágyiaknak, hogy a Kormány határozatai alapján a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. ütemének keretében, a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. beruházásában megkezdődött az új iskola építése. A Tamás Gábor tervei alapján megvalósítandó nyolcezer négyzetméteres épületen belül 16 tanterem, szaktantermek, szertárak, tantestületi szobák, tornacsarnok, öltözők, főzőkonyha, étkező, szociális- és egészségügyi helyiségek találhatók majd. A kivitelezésére a beruházó közbeszerzési eljárás keretében a FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt-vel kötött szerződést. Az iskola a 2051 Biatorbágy, Kálvin tér 4. szám felől, a Szily-kastély üzemi bejáratán keresztül megközelíthető 452/4 és 452/3 helyrajzi számú önkormányzati tulajdonú ingatlanokon valósul meg. Az építő által vállalt kivitelezési határidő 550 munkanap, azaz ideális esetben 2022 szeptemberétől indulhat el itt a tanítás. Az eseményről Biatorbágy közösségi televíziója a Völgyhíd TV készített összefoglalót, amely itt tekintehető meg.