Újságoljuk!

A Biatorbágyi Körkép novemberi száma elektronikusan itt már olvasható. Az újság címlapján az új iskola alapkövébe rejtett időkapszula elhelyezésének pillanata látható. A grandiózus épület kivitelezését – amint ezt dr Czepek Gábor az állami vagyongazdálkodásért felelős miniszteri biztos beszédében említette – több évig tartó tervezési és egyeztetési folyamat előzte meg, amely az ilyen és ehhez hasonló nagyszabású beruházásoknál természetesnek mondható.

A Tamás Gábor tervei alapján megvalósuló nyolcezer négyzetméteres épületben 16 tanterem, szaktantermek, szertárak, tantestületi szobák, tornacsarnok, öltözők, főzőkonyha, étkező, szociális- és egészségügyi helyiségek találhatók majd.
November 30-tól ismét tilos településünkön a kerti hulladékok nyílt téri égetése.
A kertekben keletkezett zöldhulladékot a lakosság számára térítésmentesen december 7-én gyűjti be a hulladékkezelő.
Az önkormányzat a költségvetésében elkülönített környezetvédelmi alap terhére komposztálóládákat vásárol, és ezeket ingyenesen a lakosság rendelkezésére bocsátja, ösztönözve a városlakókat a zöldhulladék otthoni kezelésére. A „Biatorbágy komposztál” program részleteiről a város honlapján, közösségi oldalán és a hivatal ügyfélszolgálatán olvasható majd bővebb információ.