Rendkívüli jogrend

Rendkívüli jogrendet és veszélyhelyzetet hirdet a kormány az ország teljes területére. Településünket ez a művelődési ház nyilvános rendezvényei tekintetében érinti. A Juhász Ferenc Művelődési Központ nagytermébe szervezett rendezvények a veszélyhelyzet fennállásáig elmaradnak. A kormány további döntései alább olvashatók:

Beutazási tilalmat rendelnek el az Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból érkező polgárok számára. Kivételt az ezen országokból érkező magyar állampolgárok jelentenek, esetükben azonnali hatósági karantént rendelnek el. Hatósági határozat írja elő, hogy a lakóhelyét az illető két hétig nem hagyhatja el. A szlovén, valamint az osztrák schengeni határon ehhez határellenőrzést kell bevezetni, ez március 11-én éjfélig megtörténik. A vonatokat, buszokat, repülőket ezen országokból leállítják, csak a magyar állampolgároknak biztosított a bejutás.
Az egész ország területén megtiltják a 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását. Ezen rendezvények esetében a rendezők és szervezők felelőssége, hogy betartassák a tilalmat.
Az állampolgároknak a lejáró okirataikat a veszélyhelyzet fennállásáig nem kell megújítaniuk.
Az egyetemeken intézménylátogatási tilalmat rendeltek el. A határtalanul program osztálykirándulásait felfüggesztik. A kéthetes külföldi nyelvtanulási programot egy évvel elhalasztják.
A döntések visszavonásig érvényesek. A következő napokban és órákban kormányrendeletek jelennek meg, amelyek egyértelműen tisztázzák a részleteket.