BuBa hírek

Megkezdődött a Budapest-Balaton kerékpárút építése. Biatorbágyon első ütemben egy nem építési engedélyhez kötött szakaszon, a Szent László utcának a Vasút és a Viadukt utcák közötti részén végeznek útjavítást, burkolatfelújítást.

Az érintett lakókat közvetlenül a kivitelező, a STRABAG Általános Építő Kft. értesíti, amennyiben közlekedési akadályok merülnek fel. Erre a tervezet ütemezés szerint 2020. március 26-án kerülhet sor, amikor kiegyenlítő aszfaltréteget terítenek az útra, illetve szintbe helyezik a csatornahálózat fedőlapjait. Ezen munkák idejére a területet elzárják a gépjárműforgalom elől.
Jelenlegi információink szerint a kerékpárút további – építési engedélyhez kötött – biatorbágyi nyomvonala több részre bontva készül el. Külön épül a Törökbálintról a régi vasúti töltésen haladó, a Viadukton átvezető, a Szentlászló – Vasút utcákat érintő bevezető szakasz, külön a biai Nagy utca, Rákóczi utca kereszteződéstől az Etyek felé kivezető szakasz, és külön a Szabadság út – Szentháromság tér – Nagy utca nyomvonal. Az állami beruházás Biatorbágyot érintő további építési ütemezéséről egyelőre még nincs döntés.