Havi archívum

Kép
Gyümölcsmúzeum
Jan 29

Gyümölcsmúzeum

A Pilisi Parkerdő Zrt. 2011 tavaszán a Budakeszi Erdészet területén egy régi, hagyományos gyümölcsfajtákból álló, közel 3 hektáros fajtagyűjteményt létesített. A gyűjteményben egyelőre négy faj – alma, körte, szilva és cseresznye – fajtái szerepelnek az ország különböző tájairól és a határainkon túlról. A kezdeményezés célja a fajták fenntartása, bemutatása, leírása.

Kép
bialogoszines.jpg
Jan 28

Hulladékszállítási tájékoztató

2012 év végén a Saubermacher-Bicske Kft. jelezte, hogy 2013 januárjától a környező településeken alkalmazott áraikhoz igazítva újabb jelentős mértékű díjemelést kívánnak érvényesíteni városunkban. Biatorbágy Város Képviselő testülete ehhez a díjemeléshez azonban – a lakosság érdekeire tekintettel – sem 2012. december 19-i, sem december 28-i rendkívüli testületi ülésén nem járult hozzá.

Jan 28

Egészségügyi és Szociális Bizottság 2013.01.31.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Egészségügyi és Szociális Bizottsága 2013. január 31. napján 14:30 órai kezdettel rendkívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.
 

 

Jan 25

Oktatási Bizottság 2013.01.28.

Meghívó

Biatorbágy Város Képviselő-testületének Oktatási Bizottsága 2013. január 28-án, hétfőn, 17:00 órai kezdettel rendkívüli ülést tart a Városháza tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Jan 25

Képviselő-testületi ülés 2013.01.31.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. január 31-én (csütörtökön), 15 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
nagy_fhxg_10_sertes.jpg
Jan 23

A FALU DISZNÓTORA

Közeleg a nagy nap! Január 26-án, szombaton 8 órától a Faluház udvarán Földházi Zoltán mutatja be a disznópörzsölés, forrázás, bontás hagyományos fogásait. 9 órától állhatnak kamera elé Kádár Ferkó Fotószínházában. 8-16 óráig Babuka játszóház és kézműves foglalkozások kicsiknek és nagyoknak. 13 órától a Biatorbágyi Népdalkör énekel. 13.30-tól a Böllér Band muzsikál. A disznótoros étkeket baráti áron kínálják civil szervezetink a pénztárban kapható „böllérfillér” ellenében. Kínálat: friss tepertő, pecsenye, flekken, orjaleves, hurka, kolbász, sváb és székely káposzta, körmös csülökpörkölt, hájas tészta, tea, forralt borok! Házigazda: Néder Norbert.

Jan 18

Egészségügyi és Szociális Bizottság 2013.01.21.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Egészségügyi és Szociális Bizottsága 2013. január 21. napján, hétfőn 14:00 órai kezdettel ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Jan 18

Oktatási Bizottság 2013.01.21.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási Bizottsága 2013. január 21-én hétfőn, 15.00 órai kezdettel ülést tart a Városháza a 112-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
nemetkitelepites.jpg
Jan 18

Német kitelepítettek emléknapja

A magyar Országgyűlés január 19-ét, a magyarországi németek elhurcolásának emléknapjává nyilvánította. 1946-ban ezen a napon vette kezdetét a magyarországi svábok kitelepítése a második világháborúban győztes hatalmak döntése nyomán.

Kép
Vidékfejlesztési Minisztérium
Jan 18

A földhasználati nyilvántartásról

2013. január 1-jével megváltoztak, illetve 2013. február 1-jével változni fognak a földhasználati nyilvántartási eljárásra vonatkozó szabályok. A termőföldről szóló törvény 2013. február 1-jével kötelező adatszolgáltatást ír elő a földhasználati nyilvántartásba már bejegyzett földhasználók számára. A magánszemély földhasználónak a személyi azonosítóját (személyi szám) és az állampolgárságát, gazdálkodó szervezet földhasználónak pedig a statisztikai azonosítóját (törzsszám) kell bejelentenie az ingatlanügyi hatóság felé.

Kép
veszelyaruszallitas.jpg
Jan 18

Áruszállítási korlátozás

Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltsége vezetőjének felhívása:
Az extrém időjárási körülmények megszűnéséig terjedő időszakban, a veszélyes áruk szállítását lehetőség szerint korlátozni, illetve átütemezni szíveskedjen annak érdekében, hogy nagy biztonsággal elkerülhetőek legyenek a veszélyes áru szállítás kapcsán bekövetkező esetleges balesetek.

Kép
veszelyes_uzem.jpg
Jan 18

Veszélyes üzemeknek!

Közlemény a küszöbérték alatti / a veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemek részére. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján 2013. január hó. 20-ig rendkívül hideg idő, helyenként intenzív havazás és erős hófúvás várható, a hőmérsékleti minimumok - 10 C fok körül alakulnak.

Kép
katasztrofavedelem.jpg
Jan 18

Rendkívüli időjárás

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltsége tájékoztatja a lakosságot, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat péntektől 1. fokú riasztást adott ki Pest megye területére is. Az előrejelzések alapján nagyjából 10 cm-t meghaladó hórétegre lehet számítani január 18-án a pénteki nap folyamán. Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy folyamatosan figyeljék az időjárási előrejelzéseket, tájékozódjanak az utak állapotáról mielőtt útra kelnek, és közlekedjenek óvatosan, kellő körültekintéssel! Ha elakadnának, hívják a 105-ös telefonszámot.

Kép
A Magyar Kultúra Napja 2013.
Jan 17

A Magyar Kultúra Napja Biatorbágyon

A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én a Himnusz születésének 190. évfordulóján. Ezen jeles napra emlékezve január 19-én szombaton a Biatorbágyi Faluház egésznapos családi programokkal várja  a hagyomány, a művészet és a kultúra kedvelőit.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Jan 17

Felhívás valamennyi földhasználó számára

Ez év március végéig valamennyi ingatlanügyi hatóságnál regisztrált földhasználónak be kell jelentenie személyi azonosítóját és állampolgárságára vonatkozó adatait, illetve gazdálkodó szervezet földhasználó esetében pedig a statisztikai azonosítóját.

Kép
karifa.jpg
Jan 17

Fenyőfa begyűjtés

Értesítjük a lakosságot, hogy ez évben a karácsonyi fenyőfák begyűjtése január 26-án, szombati nap folyamán lesz, ezért kérjük, hogy a fákat lehetőleg már 25-én este tegyék ki ingatlanjaik elé. A fák összegyűjtését külön megállapodás alapján végző Saubermacher Kft. jelezte, hogy a korábbi évekhez hasonlóan a nagyobb méretű fákat csak kb. 1 m-es darabokra vágva tudja elszállítani.

Jan 15

Képviselő-testületi ülés 2013.01.17.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. január 17-én (csütörtökön), 16 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) munkaterven kívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
_20120216143923.jpg
Jan 11

Autót roncsolhat a hókotró

Előfordulhat, hogy a hótól, jégtől megtisztítandó közterületen a hó- és síkosság mentesítő járművek kárt tesznek a parkoló autókban. Az utak járhatóvá tétele és a kellemetlenségek elkerülése okán, Biatorbágy Város Önkormányzata kéri az ingatlantulajdonosokat, hogy gépjárműveik leállításakor legyenek figyelemmel a hókotrókra, ne akadályozzák azok elhaladási lehetőségét.

Kép
Biatorbágyi Vízművek
Jan 11

Nem változnak a vízdíjak

A Biatorbágyi Vízművek Kft. tájékoztatja ügyfeleit, hogy a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény* átmeneti rendelkezései alapján 2013. január 1-jétől a miniszteri ár-rendelet megszületéséig mind lakossági, mind pedig nem lakossági ügyfelei számára változatlanul a 2012. február 1-jétől alkalmazott ivóvíz- és csatornaszolgáltatási díjak érvényesek.