Havi archívum

Kép
viabuszlogo.jpg
Mar 29

Újra fizetős a ViaBusz, nem tréfa

2021. április 1-jével ismét fizetni kell a ViaBusz használatáért. Az átmeneti ingyenes igénybevételi lehetőséget azért ajánlotta fel az önkormányzat, mert a papíralapú jegyárúsítás szünetelt. Április 1-jétől a ViaBUsz végállomásán lesznek elérhetők a papír alapú jegyek a MÁV pénztár nyitvatartási idejében (6.00 – 10.15, 10.35 – 14.15, 14.40 – 17.40) között. A 2021. március 8-a előtt vásárolt, a térítésmentes időszak alatt érvényes menetjegyek, havi és éves bérlek lejárati dátuma 1 hónappal automatikusan meghosszabbodik, azok a lejárat idejét követő hónap azonos napjáig érvényesek. Bővebb felvilágosítás a ViaBusz honlapján és közösségi oldalán.

Kép
vaganyzari_inform.jpg
Mar 19

Vágányzári információ

Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2021. április 5-től 2021. április 25-ig Ferencváros – Budapest-Kelenföld állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 1 Budapest –Hegyeshalom vasútvonalon április 6 -25. között a Budapest – Győr [–Szombathely/Sopron] viszonylatú IC és a 9318 sz. vonatok Budapest-Keleti helyett Budapest-Déli kiindulási, illetve célállomással közlekednek (az IC 911 sz. vonat április 5 – 24. között), kivéve az IC 919 sz. vonatot, mely április 6-25. között csak Budapest-Kelenföld állomásig közlekedik. Április 6 -25. között a délutáni G10-es vonatok Budapest-Keleti helyett Budapest-Kelenföldről indulnak, a vasárnapi napokon közlekedő [Szombathely] – Győr – Budapest mentesítő vonatok útvonala pedig Budapest-Kelenföld állomásig rövidül. Tatabánya – Kimle-Károlyháza állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt egyes vonatok menetrendje néhány napon módosul. A vasútvonal részletes vágányzári menetrendje megtalálható itt.

Kép
covidteszt.jpg
Mar 18

Covid oltópont lett az Egészségház

A COVID 19 járvány megfékezése érdekében, a védekezés rendszerébe bekapcsolódva 2021. március 11-től a biatorbágyi Egészségházat oltópontként jelölte ki a Pest Megyei Kormányhivatal népegészségügyi feladatkörében eljáró Érdi Járási Hivatal. Az oltás szervezése, az oltóanyagok elosztása, az oltási sorrend meghatározása központilag történik; mindenki egyénileg kap értesítést arról, mikor, hova kell mennie! Az oltások beadása valószínűsíthetően március 18-tól történik. Tájékoztató a mellékletben.

Kép
ovodai_beiratkozas.jpg
Mar 17

Óvodai beiratkozás 2021

A Biatorbágyi Benedek Elek Óvodában a 20/2012. (VIII. 31.) Emmi rendelet 20. § (1) bekezdésének alapján a 2021/2022-es óvodai nevelési évre történő beiratkozás időpontja 2021. április 20-23. 8.00-17.00 óra között került meghatározásra.
További információk itt találhatóak és a mellékletekben.

Kép
iskolai_beiratkozas.jpg
Mar 16

Általános iskolai beiratkozás

Az általános iskolai beiratkozás rendjét a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (továbbiakban: Nkt.) 50. §(7) bekezdése, valamint a nevelési- oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 2012012. (VIII/.31.) EMMI rendelet 22. § (1)-(4) bekezdései alapján a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala az alábbiak szerint határozza meg. A 2021/2022. tanévre történő általános iskolai beiratkozásra az alábbi időpontokban kerül sor: 

  • 2021. április 15-én 8-18 óra között
  • 2021. április 16-án 8-17 óra között

A szülő köteles a tanköteles korba lépő (2015. augusztus 31-ig született) gyermekét a lakóhelye , ennek hiányában tartózkodási helye szerint illetékes, kötelező felvételt biztosító vagy a választott iskola első évfolyamára beíratni. Nem szükséges személyesen megjelenni, biztosított az elektronikus jelentkezés lehetősége.

Kép
Kokárda2
Mar 15

Március 15-re emlékezve

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idei évfordulóját Biatorbágy is a veszélyhelyzeti szabályok megtartásával ünnepelte. Az itt megtekinthető városi megemlékezést még az iskolák bezárása előtti utolsó napon rögzítette a Völgyhíd Televízió. A szónok Mohácsy István képviselő, az önkormányzat ifjúsági tanácsnoka volt. A műsorban Strack Orsolya és Kovács Gábor Norbert tanítványai, a Pászti Miklós Művészeti Iskola Barackvirág néptánccsoportjának tagjai léptek fel.

Kép
dr._hajdu_boglarka_2.jpg
Mar 12

Ügyintézés a hivatalban

Dr. Hajdu Boglárka Biatorbágy város jegyzője a Völgyhíd Tv-nek azokról a védelmi intézkedésekről nyilatkozott, amelyeket a közigazgatásról szóló kormányhatározat értelmében vezetett be az önkormányzat hivatala. A jegyzőasszonnyal készült interjú itt tekinthető meg. Személyes ügyintézésre, előzetes bejelentkezés alapján csak anyakönyvi és egyes szociális ügyekben van lehetőség. Minden egyéb ügykört elektronikus úton intéz a hivatal.

Kép
buszberlet.jpg
Mar 11

Jegyek, bérletek érvényessége

A Polgármesteri Hivatalban az érvényes kormányrendelet értelmében átmenetileg szünetel a papír alapú ViaBusz jegyek értékesítése, ezért a vészhelyzeti szigorítások feloldásáig, várhatóan MÁRCIUS 21-IG A VIABUSZ INGYENESEN VEHETŐ IGÉNYBE. A március 8-áig megvásárolt, a szigorítások idejére (is) szóló havi és éves bérletek érvényessége automatikusan meghosszabbodik az ingyenesség idejével. A pontos hosszabbítási időről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

Kép
villanykorte.jfif
Mar 10

Lesz villany

Az Elektromos Művek a jelenlegi szigorítások melletti zavartalan áramszolgáltatás érdekében elhalasztja a március 16, 17, 18-ára tervezett karbantartási munkákat, amelyek nagyrészt a Patak utcai trafóállomásról táplált, beépítésre nem szánt területek (Kutyahegy, Öreghegy, Ürgehegy) ingatlanjait érintették volna. A szolgáltató közvetlenül is értesíti a fogyasztókat a karbantartás elmaradásáról és tervezett új időpontjáról.

Kép
viabuszlogo.jpg
Mar 8

Átmenetileg nem kell jegy a ViaBuszra

A hatályos kormányrendelet értelmében a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán a ViaBusz jegyek árusítása szünetel. 2021. március 8-án hétfőtől várhatóan a veszélyhelyzeti szigorítások feloldásáig a helyi ViaBusz járatai jegy nélkül is igénybe vehetők.

Kép
biatorbagyi_korkep_2021._marcius_cimlap.jpg
Mar 7

Biatorbágyi Körkép március

A márciusi Körképben, amely ide kattintva olvasható, számos témával találkozhat az olvasó. Dr. Cserniczky Tamás többek között arról ír, hogy bármelyik vakcina jobb megoldás, mint a fertőzés. Az oltóanyagok körüli mesterségesen szított félreértéseket tisztázni kell.
Elkészült a BuBa Biatorbágyon áthaladó szakaszának közlekedésbiztonsági vizsgálata. A tervezett nyomvonal biztonságosnak tekinthető -nyilatkozta Tarjáni István polgármester

Kép
vasutstrategia.jpg
Mar 5

Vasúti fejlesztések

Elkészült a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia, amely a fővárost és agglomerációját érintő elővárosi kötöttpályás közlekedés fejlesztéséről szóló, átfogó, hosszú távú célokat határozza meg. A tervezet dokumentumai megismerhetők a www.budapestvasut2040.hu oldalon. Az oldalon nem csak a Stratégia véleményezésére nyílik lehetőség, hanem a most induló, tervezett fejlesztésekhez is lehet javaslatokat fűzni egy részletes kérdőív segítségével.

Kép
viabuszlogo.jpg
Mar 5

ViaBusz menetrendváltozás

2021.március 8-án, hétfőtől a helyi közösségi közlekedés ViaBusz járatainak a menetrendje a mellékletben írtak szerint változik. A járatok délelőtt 6.20 óra és 10.20 óra között, délután pedig 14.20 és 18.20 óra között óránként, minden óra 20 perckor indulnak a vasútállomástól. A változás az oktatási intézmények működésére vonatkozó hatályos jogszabályok miatt lép érvénybe és visszavonásig tart.

Kép
vaganyzari_inform.jpg
Mar 5

Vágányzári információ

Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2021. március 15-től 28-ig Szárliget – Tatabánya állomások, valamint az Osztrák Vasút területén végzett pályakarbantartási munkák miatt a 1 Budapest – Hegyeshalom vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Egyes vonatok a Közforgalmú menetrendben meghirdetett időadatokhoz képest lényegesen korábban vagy később indulnak. A módosított menetrend megteknthető itt.