Havi archívum

Kép
penzes_laszlo_ev_rendore.jpg
Apr 30

Pénzes László az év rendőre

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere, április 24-én a Rendőrség Napján Pénzes László címzetes rendőr főtörzszászlósnak Év Rendőre Miniszteri Díjat adományozott. A Budaörsi Rendőrkapitányság Biatorbágyon szolgálatot teljesítő körzeti megbízottja a közrendvédelmi kategóriában nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenységéért kapta ezt az elismerést.

Apr 28

Biatorbágyi Értéktár Bizottság 2021.05.06.

Meghívó

BiatorbágyVáros Önkormányzat Értéktár Bizottsága 2021. május 6-án (csütörtök) 9.00 órai kezdettel ülést tart ONLINE, SKYPE-on keresztülamelyre tisztelettel meghívom. Az értekezletre történő bekapcsolódáshoz a linket 2021. május 6-án 8.50 óráig fogjuk kiküldeni a meghívottak e-mail címére. A linkre kattintva tudnak csatlakozni az értekezlethez.

Apr 27

Biatorbágyi Értéktár Bizottság 2021.03.17.

Meghívó


Biatorbágy Város Önkormányzata Értéktár Bizottsága 2021. március 17-én (szerda) 10.00 órai kezdettel ülést tart ONLINE, SKYPE-on keresztül amelyre tisztelettel meghívom. Az értekezletre történő bekapcsolódáshoz a linket 2021. március 17-én 9.50 órakor fogjuk kiküldeni a meghívottak e-mail címére. A linkre kattintva tudnak csatlakozni az értekezlethez.

Kép
rendorseg-logo.jpg
Apr 23

A rend őreinek napja

Április 24-én a Rendőrség napján köszöntsük együtt a bűn üldözőit, hétköznapi biztonságunk őrangyalait! Szolgálnak és védenek, figyelnek és készek a beavatkozásra. Szeretnél biztonságban élni, de nem szeretnéd, ha minden léptedet figyelnék? Jogos, de valljuk be, eléggé ellentmondásos kívánságok ezek. Sokan sokféleképpen ítélik meg a rend őreinek, a bűn üldözőinek mindennapi munkáját. Bárhogy is forgatjuk a szót, az aktuális jogszabályok szerinti rend megőrzése sokkal inkább értünk, mintsem ellenünk való. Biatorbágyon a körzeti megbízotti iroda és a helyi polgárőrség mindenki által ismerhető munkatársai vigyáznak ránk. Köszönet nekik védelmi munkájukért!

Kép
bolcsode.jpg
Apr 23

Bölcsődék-napi Gólyahír

2010-től ünneplik a kisdednevelők a bölcsődék napját április 21-én. 1852-ben ezen a napon nyílt meg az ország első bölcsődéje Pesten. A 2012-ben alapított biatorbágyi Gólyafészek Bölcsőde gyermeknevelői ezen dátumhoz legközelebb eső szabadnapjukon élnek azzal a lehetőséggel, hogy közösségük szakmai napját megtartsák. Sajnos a Covid 19 járvány miatt ezt az eseményt idén is el kell halasztaniuk, ám reményeik szerint a most épülő új bölcsődeszárny hivatalos megnyitása után 2021 augusztus végén lesz módjuk ismét szabadon ünnepelni.

Kép
eghazlogo.jpg
Apr 20

Új és ismétlő védőoltások az Egészségházban

Biatorbágy Egészségháza a COVID 19 vírus elleni területi oltópontként működik. Április 22-én csütörtöktől, 25-én vasárnapig a márciusban már Pfizer szérumban részesültek vehetik fel ismétlő oltásukat. Őket ezúttal nem értesítik külön, hanem – a korábban megbeszéltek szerint – az oltási igazolásukon szereplő dátumon ugyan azon az órában és perceben várják, mint amikor az első kezelést kapták. Akinek az első oltásra 13 óra 40 percre volt időpontja, arra most is 13:40-kor számítanak az oltási igazoláson szereplő napon. Az oltóponton 2021. április 21, 22-én a frissen értesített személyek első oltása Moderna vakcinával történik. Fontos: az oltáshoz szükséges a Társadalombiztosítási azonosító jelet tartalmazó hatósági igazolvány, valamint a lakcímkártya. További részletek a mellékletben.

Kép
Vágányzár felújítási munkálatok miatt
Apr 20

Vágányzári menetrend

Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2021. május 2-től 2021. május 3-ig Tatabánya – Tata állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 1 Budapest – Hegyeshalom vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint, valamint több esetben a Közforgalmú menetrendben meghirdetett időadatokhoz képest lényegesen korábban közlekednek.  A vasútvonal részletes vágányzári menetrendje megtalálható itt.

Kép
via2.png
Apr 19

Véleményezés lezárva

A helyi közösségi közlekedés, a ViaBusz útvonalhálózatának és menetrendjének bővítési elképzeléseit 2021. április 16-áig lehetett véleményezni. A fejlesztők a beérkezett javaslatokra tekintettel véglegesítik terveket, majd elkészítik a döntéselőkészítő dokumentációt Biatorbágy Város Önkormányzata számára. A szakértők ezúton is köszönik a vitaanyaghoz fűzött hozzászólásokat. A szolgáltatás a képviselő-testület döntésétől függően legkorábban 2021 szeptemberétől egészülhet ki kétirányúsítással és betétjáratokkal.     

Kép
vaibuszujrateljes.jpg
Apr 19

ViaBusz teljes menetrenddel

Tájékoztatjuk az utasokat, hogy a Biatorbágy közösségi közlekedésének ViaBusz járatai 2021. április 19-től ismét normál menetrendben közlekednek. A sofőrök védelme érdekében a fel-és leszállás csak a hátsó ajtón lehetséges. A járművön maszk viselete kötelező. Hír itt.

Kép
vaganyzari_inform.jpg
Apr 16

Vágányzári információ

Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2021. április 26-tól 2021. április 30-ig Veszprém – Ajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 1 Budapest – Győr vasútvonalon a 4958 és 4909 sz. vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A vasútvonal részletes vágányzári menetrendje megtalálható itt.

Kép
egyszazalek.jpg
Apr 9

Egyszázalékkal a civilekért

Itt a személyi jövedelemadó bevallások benyújtásának időszaka. Kérjük ne feledje, hogy adójának 1 százalékát felajánlhatja Biatorbágyon működő közhasznú civil szervezeteknek is. A 2021-ben támogatásra jogosultak listája alább olvasható. Kérjük éljen a lehetősséggel és erősítse a helyi civil szervezeteket!

Kép
deponia_logo.jpg
Apr 8

Elnapolva a veszélyeshulladékok gyűjtése

Az idén április 24-ére tervezett lakossági veszélyeshulladék begyűjtés és elszállítás a járványügyi helyzetre tekintettel elmarad. Az esemény a helyi hulladékkezelést végző Depónia Kft.-vel egyeztetve egy későbbi, valószínűsíthetően kora őszi, időpontban valósulhat meg. Az önkormányzat kéri a lakosság szíves megértését.

Kép
kshadat.jpg
Apr 7

A statisztikai hivatal lakossági felmérése

A Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői felméréseket végeznek a munkaerő-, az utazási szokások és a háztartások információs és kommunikációs technológiai eszközhasználata tárgykörökben. A járványügyi helyzetre tekintettel az adatszolgáltatóknak felajánlják a telefonon keresztüli válaszadást, valamint egyes adatgyűjtések esetében kérik, hogy a kérdőívek weben történő önkitöltési lehetőségét részesítsék előnyben.