Havi archívum

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Jul 29

Pályázat közhasznú építésre

2021. szeptember 1-jéig újra megnyílt az Összefogás Építési Alap belterületi pályázata. Pályázatot nyújthat be minden legalább három különböző helyrajzi számon nyilvántartott ingatlan tulajdonosaiból összeálló közösség, amely a köz érdekeit szolgáló beruházást szeretne megvalósítani településünk belterületi részének közterületén. A kiírás pályázatonként legfeljebb 1 millió forintos költségvetésű beruházásokat támogat, amelyből 15 százaléknyi részt a befektetett munkájukon felül megvalósítóknak kell vállalniuk. Bővebb információ a részletes kiírásban.

Kép
viabuszlogo.jpg
Jul 29

ViaBusz megálló áthelyezés

A Sándor utca átépítése miatt a ViaBusz Kálvin téri megállója ideiglenesen átkerül a jelenlegi Volán megálló mögé, a Kálvin tér 2 számú ingatlan elé. Az időszakos áthelyezés nagyjából egy hónap időtartamra szól. Kérjük az utazóközönség megértő türelmét!

Kép
viabusz.jpg
Jul 26

HÉJ, add tovább! Indul az éjszakai járat!

Döntött a testület a Hétvégi Éjszakai Járatok újraindításáról. A „hazabuszok” már e hét végétől szombaton és vasárnap hajnalban igénybe vehetők, azaz 2021 július 30-án és 31-én hajnali 1.50 órakor, majd 3.00 órakor indulnak Budapest Etele térről Biatorbágyra. A szolgáltatás a lakosság részére továbbra is térítésmentes. A ViaBusz különjáratokon a Biatorbágyi Polgárőrség biztosítja a zavartalan, biztonságos utazást.

Kép
viabusz.jpg
Jul 22

Újraindulhat az éjszakai bulibusz

Hamarosan dönthet a képviselő-testület arról, hogy újraindítja-e a biatorbágyi ifjúság és (örök ifjúság) éjszakai hazajutását segítő hétvégi különjáratot, amely 2020 márciusában a veszélyhelyzeti szigorítások miatt szűnt meg. A buszok üzemeltetője kész a leállás előtti menetrenddel ismét beindítani a szolgáltatást. A buszok pénteken és szombaton éjfél után szombat és vasárnap hajnali 1.50 és 3.00 órakor indultak Budapest Etele térről és Biatorbágy autóbuszfordulóig közlekedtek. A járatot az önkormányzat a biatorbágyiaknak térítésmentesen biztosította.

Jul 22

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2021.07.26.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2021. július 26., hétfőn, 15 órai kezdettel munkaterven kívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Jul 22

Képviselő-testületi ülés 2021.07.26.

MEGHÍVÓ

 

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2021. július 26. napján (hétfőn), 16.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) munkaterven kívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

 

Napirend:

Jul 19

Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2021.07.22.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2021. július 22. napján, csütörtökön, 1500 órai kezdettel rendes ülést tart a Városháza 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

 

Kép
sandorelkerulo.jpg
Jul 15

Átmeneti forgalmi rend változás

Biatorbágy Város Önkormányzata kiemelt feladatának tekinti a Kálvin tér és környéke közlekedésének rendezését, különös tekintettel az oktatási-, nevelési intézmények forgalmi rendjére. Az oktatási szünetet kihasználva a változás első lépéseként 2021. július 20-án megkezdődik a Sándor utca felújításának előkészítése. Július 26-tól pedig előreláthatólag közel egy hónapig a Sándor utcát elzárják a gépjárműforgalom elől.

Kép
patriapince.jpg
Jul 14

Helyi értékvédelmi támogatás

Az önkormányzat ebben az évben is pályázatot írt ki a helyi jelentőségű építészeti és természeti értékek védelme érdekében. Az igénylés feltételei, szabályai és módja itt érhető el. Egy pályázó maximum 2.000.000,- Ft összegre pályázhat. A benyújtás határideje 2021. augusztus 15. Elbírálás 2021. október 1-jéig.

Kép
gallyazasjpg.jpg
Jul 13

Gallyra megy az áramszünet

Az ELMŰ megbízásából gallyazni fogják a fákat a BIAT-Halastó nevű 20 kV-os elektromos hálózat nyomvonalán. A nyomvonal a mellékelt térképen megtekinthető (bordó színű Halastó feliratú vonal). A munkavégzés tervezett napjai és helyszínei:
július 15: Meggyfa utca, Karinthy Frigyes utca, Dózsa György út
július 16: Március 15. utca, Fő tér, Jókai Mór utca, Szabadság út 77-99
július 21: Kamilla utca, Tulipán utca
július 22: Tavasz utca, Szent László utca
 

Kép
aram.jpg
Jul 13

Áramszünet a településközpontban

2021. július 16-án, pénteken 8.00 és 14.00 óra között Biatorbágy központjában az Elektromos Művek hálózati karbantartást végez, ezért a Polgármesteri Hivatal közigazgatási szünetet tart. Az Egészségházban a járóbeteg szakrendelések elmaradnak. A Központi Orvosi Ügyelet az áramszünet alatt is működik, bejárata az új betegfogadó előtér felől közelíthető meg. A munkálatok érintik továbbá a Juhász Ferenc Művelődési Központ szolgáltatásait is. Az ELMŰ az áramszünetről minden érintett ingatlant előre értesített.

Kép
vaganyzari_inform.jpg
Jul 9

Vágányzári információ

Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2021. július 23-tól 2021. július 25-ig Herceghalom–Mosonmagyaróvár állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1Budapest–Hegyeshalom vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. 

Kép
deponia_logo.jpg
Jul 8

Új hulladéknaptár

Biatorbágyon a „Hulladékgyűjtés és kapcsolódó szolgáltatások” tárgyában kiírt közbeszerzési eljárás elbírálása értelmében továbbra is a DEPÓNIA Hulladékkezelő és Településtisztasági Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság látja el a hulladékkezeléssel kapcsolatos közfeladatokat. Az új szerződéssel kapcsolatos változásokról a mellékelt tájékoztató és hulladéknaptár nyújt bővebb információt.

Kép
deponia_logo.jpg
Jul 8

Hulladékszállítási fennakadás a Pecatónál

Biatorbágy város hulladékkezelője jelezte az önkormányzat felé, hogy a kéttengelyes gyűjtőjárművük meghibásodása miatt Biatorbágy Pecató településrészen a mai napon (2021. 07. 08. csütörtök.) délután, vagy holnap pénteken délelőtt szállítják el a háztartási hulladékokat.

Kép
it.jpg
Jul 6

„IT” karbantartási szünet

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy az önkormányzat számítógépes szerverének karbantartása miatt 2021. július 9-én, péntek 14.00 órától a város nyilvános információs technológiai (IT) rendszereinek (honlap, telefon) működésében kimaradások, fennakadások várhatók. A felülvizsgálat a tervek szerint 5 –10 órát vesz igénybe. Megértésüket előre is köszönjük!

Kép
erkel-ferenc-kamarazenekar.jpg
Jul 2

Nyáresti szerenádra hívogató

Az Erkel Ferenc Kamarazenekar – Biatorbágy hangja – július 4-én, vasárnap 19.00 órától könnyed, nyáresti muzsikára invitálja a komolyzenei élményre vágyókat a Juhász Ferenc Művelődési Központba. A meghívásnak július 3-án, több helyszínen is hangot adnak. Lesták Bedő Eszter, Kálló Eszter és Bolyki András ízelítő meglepetészenéléssel bátorítják majd az embereket, hogy látogassanak el, az amúgy ingyenes koncertre. A szombati „flashmobok” várható időpontjai és helyszínei. 9.30. termelői piac / 10.00. Kisgombos Könyvesbolt / 16.00. Serház / 16.30. Nikoletta cukrászda / 17.00. Andrész cukrászda / 17.30. La Veneta cukrászda / 18.00. Herbrechtingen játszótér.