Ivóvíz- és szennyvízhálózati ellenőrzések Biatorbágyon

A közműves ivóvízellátásról és a közműves szennyvízelvezetésről szóló 38/1995. (IV.5.) Kormányrendelet* értelmében az elválasztó rendszerű szennyvízelvezető műbe csapadékvizet, illetőleg a csapadékvíz-elvezető műbe szennyvizet juttatni nem szabad.

Az elválasztott rendszerű csatornahálózaton az illegális vízbekötések miatt csapadék hatására nagymértékben megnő a befolyó szennyvíz mennyisége: ez megközelítheti, illetve szélsőséges esetben meg is haladhatja a szennyvíztisztító telep maximális befogadó képességét, ami súlyos környezetkárosítást eredményezhet.

Ennek megelőzése érdekében társaságunk Biatorbágy egész területén folyamatos és célirányos ivóvíz- és szennyvízhálózat ellenőrzést végez a csapadékvíz illegális módon, közcsatornába történő elvezetésének felderítésére.

Biatorbágy Nagyközség Képviselő-testülete 13/2005. (11.15.) Ör. sz. rendelete** alapján az illegálisan közterületi szennyvízcsatornába vezetett szennyvíz-mennyiség, csapadékvíz-mennyiség után az ingatlan tulajdonosa, illetve használója 5 évre visszamenőleg és a törvényes állapot megteremtéséig a csatornahasználati díj ötszörösét köteles megfizetni.

Kérjük, ellenőrizze, hogy a csapadékvíz elvezetése megfelelő módon, azaz elválasztottan történik-e ingatlanán!

Ha Ön vagy az ingatlan korábbi tulajdonosa, esetleg új építésű ingatlan esetén a kivitelező a csapadékvizet a közcsatornába vezette, kérjük, a bekötést haladéktalanul szűntesse meg!

Biatorbágyi Víz- és Csatorna Szolgáltató Kft.