Újabb nagy lépés az új általános és művészeti iskola építésének előkészítésében

Biatorbágy Város Képviselő-testülete a 2010. február 18-án tartott képviselő-testületi ülésen elfogadta a Disznólápa-patak mellé tervezett Oktatási- és Sportkomplexum létesítéséhez szükséges dokumentumok módosítását.

A városvezetés 2008-ban fogadta el újabb Oktatásfejlesztési koncepcióját, amelyben döntött az oktatási és sportkomplexum beruházásának feladat- és ütemtervéről. Az ütemterv első lépéseként a létesítmény területére vonatkozó módosításokat jelölte meg a testület, hogy megteremtsük a jogi alapját a beruházás megvalósításának. A településszerkezeti tervben szereplő tartalék lakóterületet minősítette át a képviselő-testület azért, hogy ott önkormányzati intézmények: új általános iskola és művészeti iskola, hozzájuk csatlakozó sportlétesítmények és közösségi terek, esetleg óvoda és bölcsőde stb. épüljenek meg.
A tervezési terület a város északnyugati szélén, a Disznólápa-patak mentén található, közel 15 ha területen, amely ideális mikroklímával és páratlan természeti adottságokkal rendelkezik, mind a környezetet, mind a kilátást illetően. A nagy szabad terület igazán komplex területhasznosítást tesz lehetővé, amely egy telekre, „zöldben úszva” csoportosítja az alapvető oktatási-, kulturális- és sport funkciókat, ezek együttműködő kapcsolatát is megteremtve. A nagy telek lehetővé teszi, a tömegvonzó létesítmények alkalmankénti kiszolgálását biztosító bőséges parkolási terület kialakítását is. A szabályozási terv elfogadásával lehetővé vált a telek belterületbe vonása.
Az oktatási és sportkomplexum előkészítése következő ütemeként építészeti tervpályázat kiírására kerül sor az iskolaépületek tervezőjének kiválasztására.


Rajzi munkarészek: