Tájékoztató a Biatorbágyi Vízművek Kft. idei beruházásairól

A Biatorbágyi Vízművek Kft. az átemelők 2009-ben megkezdett felújítását folytatva idén további lépéseket kíván tenni annak érdekében, hogy a szennyvíztisztító működése minél kevésbé zavarja Biatorbágy lakosságát.

Az idei felújítási program célja az üzemeltetési körülmények optimalizálása, többek közt a szaghatások csökkentése, a kiöntések megszűntetése, valamint a zaj és a rezgés minimalizálása. A munkálatok a Pátyi úti és a Kinizsi utcai átemelőkkel, valamint a végátemelővel kezdődnek. A Szent István úti csatornázatlan ingatlanok szennyvizének elvezetéséhez szükséges gerinc-csatorna kiépítése már megkezdődött. A Biatorbágyi Vízművek keresi a megoldást, a házi kisátemelőkkel csatlakozott fogyasztók üzemeltetési nehézségeinek megszűntetésére is.

Biatorbágy város szennyvíztisztító telepe a tavalyi évben megközelítette terhelhetőségének maximumát. A közeljövőben a befolyó szennyvíz mennyisége várhatóan tovább növekszik majd, ezért a Biatorbágyi Vízművek előkészítette a megfelelő mértékű bővítés leggazdaságosabb kivitelezésének terveit.

 

Kapcsolódó hírek: