Országos 3. helyezés a tehetségkutató versenyen

A Biatorbágyi Általános Iskola tanulói sikeresen szerepeltek az Apáczai Kiadó által meghirdetett Apáczai Csere János Tehetségkutató Komplex Természettudományi Tanulmányi Verseny országos döntőjében, ahol Koleszár Balázs, Németh Christofer és Rabl Imre a 3. helyezést érték el.

Városunk általános iskolája több éve vesz részt államilag meghirdetett és támogatott, nem államilag szervezett, de nívós szaktárgyi versenyeken, amelyeket alapos, egész évben átívelő felkészülés, tanórai és szakköri munka előz meg.
A 2010. március 27-én, szombaton megrendezésre kerülő országos megmérettetést iskolai verseny előzte meg, mint első forduló, majd a kiírásnak megfelelően megyei verseny következett. Az országos versenyre tovább jutók feltételei között szerepelt, hogy településükre jellemző nemzetiségi viseletben jelenjenek meg és rendelkezzenek korszerű informatikai eszközökkel. A 30 csapat részvételével zajló országos versenyen a Biatorbágyi Általános Iskola 8. osztályos tanulóiból álló háromfős csapat biológiából a megszerezhető legtöbb pont mellett a 3. helyezést is elvitte. Felkészítő tanárok: Fülöp Ottilia (fizika); Gór Andrásné (biológia és földrajz); Kantár Emese (informatika); Vásárhelyi Júlia (kémia). A természettudományos verseny eredménye ezért kedves nekünk, mert ez az országos megmérettetésben a gyermekeket is dicséri, meg az iskolánkban folyó munka elfogulatlan értékelését is – nyilatkozta Benkő Cs. Gyuláné az általános iskola igazgatónője.
A hosszú évek kitartó munkája, diákok szorgalma meghozta a várt eredményt és ez úton is gratulálunk az elért 3. helyezésért.

 

Kapcsolódó hír: