Vöröskeresztes verseny a Biatorbágyi Általános Iskolában

2010. március 27-én, szombaton délelőtt Budaörs – Érd - Százhalombatta területi Vöröskeresztes versenynek immár hagyományosan adott otthont a Biatorbágyi Általános Iskola a biai Sándor Metternich Kastélyban.

A versenyt Dr. Zelen Péter, a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének – országos elnökségi tagja nyitotta meg.
A feladatokat Mikó Roland a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei koordinátora, Kalászné Margittai Adrien és Mészáros Ferencné a Magyar Vöröskereszt Budaörs – Érd – Százhalombatta területi vezetői, Szanyi József a Magyar Vöröskereszt Biatorbágyi Alapszervezetének szervezője, Mészáros Katalin védőnő, és a zsűri elnökeként Karap János az Országos Mentőszolgálat képviseletében oldatta meg a gyermekekkel.
Iskolánként több csapat is indult Budaörsről, Érdről, Százhalombattáról, Herceghalomból, Biatorbágyról is két kategóriában:

A versenyen résztvevő csapatok elsősegélynyújtásban szerzett elméleti és gyakorlati tudásukról tettek bizonyságot a különböző állomásokon. A csecsemőgondozás területén indulók pedig a csecsemőkkel való ápolás, gondozás, gondoskodás területén jeleskedtek mind elméleti, mind gyakorlati feladatok megoldásában.

A jó hangulatú versenyen a Biatorbágy Város Képviselő-testületét Koósné Lévai Ildikó képviselte. A vöröskeresztes versenyt az önkormányzat 200.000,- forinttal támogatta és a helyezést elért diákok között Kun László: Biatorbágy sportja (1903-2002) c. könyvét osztották ki. A Biatorbágyi Általános Iskola részéről Benkő Cs. Gyuláné igazgatónő, Bunth Erzsébet igazgatóhelyettes, Kirch Gáborné és Gór Andrásné tanárok segítették a gyermekek élményszerzését.


A Biatorbágyi Általános Iskola tanulói által elért eredmények:

Elsősegélynyújtás 1. helyezés; továbbjutottak a megyei versenyre

Csapat: Kubinyi Zsolt, Nacsaszta Mercédesz, Horváth Sándor, Buzás Bálint torbágyi tanulók
Felkészítőjük: Ficsorné Schläffer Ágnes védőnő

Csecsemőgondozás 3. helyezés

Csapat: Tóth Boglárka 7.d; Izsó Alexandra 7.d; Ficsor Fruzsina 7d. biai tanulók
Felkészítőjük: Ficsorné Schläffer Ágnes védőnő

Köszönjük a védőnők áldozatos munkáját, és gratulálunk az elért eredményhez!

 

Kapcsolódó hír: