Sikerek a Pászti Miklós Művészeti Iskolában

Komoly eredményeket érnek el városunk művészeti iskolájának növendékei országos és regionális versenyeken. Legutóbb április 17-én a Törökbálinton megrendezésre kerülő IX. Regionális Szolfézsverseny szereztek hírnevet a Pászti Miklós Művészeti Iskolának.

Április 17-én Törökbálinton a Szőnyi Erzsébet Zeneiskolában került sor a IX. Regionális Szolfézsverseny megrendezésére. A versenyen Vizi Dávid és Vizi István I. helyezést, Bolyki Dávid II. helyezést, Debiec Anna és Debiec Bálint III. helyezést ért el.
Felkészítő tanáruk Vadász Zsuzsa.

Március 13-án Érden, a Lukin László Alapfokú Művészetoktatási Intézményben rendeztek Regionális Csellóversenyt, amelyen három növendék indult és ért el helyezést.
Forró Mátyás a II. korcsoportban 2. díjat, Bolyki Blanka és Lakatos Sára a III. korcsoportban 1.díjat kapott. Lakatos Sára produkcióját maximális pontszámmal értékelte a zsűri.
A versenyen eredményes felkészítő munkájáért Bolykiné Kálló Eszter tanári díjban, John Olívia korrepetítori díjban részesült.

Lakatos Sára ebben az évben fejezi be zeneiskolai tanulmányait és februárban felvételizett a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába, ahol szeptembertől középiskolásként tökéletesítheti tudását. Bolyki Blanka szintén felvétel nyert a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola által meghirdetett konzultációs sorozatra.

Márciusi sikerek itt nem értek véget, ugyanis a Nyíregyházán megrendezett XII. Országos Zongoraversenyen Vizi Dávid az 1. helyezésen kívül a zsűri Edu-Art különdíját is elhozta.
Tanárnője, Vadász Zsuzsa kiváló felkészítő munkájáért tanári díjat kapott.
A megmérettetésen 47 zeneiskola 85 zongoristája vett részt.
„Dávid negyedik éve tanul iskolánkban Vadász Zsuzsa tanárnő irányítása alatt. Az előző években is sokféle versenyen bizonyította tehetségét (Ferenczi verseny, Bartók verseny), az októberben általunk rendezett Papp Lajos Zongoraversenyen pedig maximális pontszámmal kapott első díjat.
Büszkék vagyunk Dávidra és tanárnőjére egyaránt és örülünk, hogy sok év közös munkája most ilyen látványosan is meghozta gyümölcsét.” - nyilatkozta Korbuly Klára a művészeti iskola intézményvezetője.
A helyezés rangját és jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, mint az előző évek, évtizedek során itt feltűnt győztesek névsora (Bogányi Gergely, Krausz Adrienn, Simon Izabella, Balatoni Péter, Karsai Márk).

Gratulálunk a felkészítő tanárok munkájához, és a diákok szép eredményeihez.