Szerkezetkész a TóPARK első üteme

A TóPARK beruházás Biatorbágyra eső része elérte a szerkezetkész állapotot. A Walker and Williams Investment Group S.A. Luxembourg (WWIG) ingatlanbefektetési csoport ebből az alkalomból bokrétaavató ünnepséget tartott a közel Váci utcányi épületegyüttes egyik épületében.

Biatorbágyon kezdődött meg a TóPARK ingatlanberuházás első üteme, amely mára elérte a szerkezetkész állapotot. Ebből az alkalomból tartotta bokrétaavató ünnepségét az ingatlanbefektetési csoport, amelyen meghívott vendégként vett részt Dr. Palovics Lajos polgármester.

Milliárdos beruházás
 
Az első etap teljes beruházási költsége
138 millió euró, míg a teljes,
2020-ra elkészülő, komplex
városközpont beruházási költsége
meghaladja a 2,4 milliárd eurót (több
mint 350 milliárd forintot), jövőbeni
értéke pedig eléri a 4,8 milliárd eurót.

A TóPARK összesen 180 hektáron valósul meg az „Aranyháromszög” néven is emlegetett területen, amelyet három kulcsfontosságú autópálya (M0-M1-M7), és az elővárosi vasút vonala övez. A városközpont-fejlesztés keretében, irodák, éttermek és apartmanok mellett Magyarország legnagyobb bevásárló- és szórakoztatóközpontja fog épülni Biatorbágyon, a TóPARK Shopping Mall, mintegy 89.000 m2-en. Az első ütem szerkezetkész állapota után kezdődik meg a következő hetekben a homlokzatépítés, a külső közmű kiépítése, a gépészeti és elektromos szerelési munkák, a nyílászárók behelyezése és a tetőszigetelés. Az épületek kivitelezése mellett folyamatban van az első közvetlen autópálya-csomópont építése is, amely az M1 autópályáról közvetlenül a TóPARK Párizsi utcához vezeti a forgalmat.

A 2009-ben ingatlanszakmai Oscar-díjjal is jutalmazott - CNBC Arabiya International Property Awards „World’s Best” - városközpont-típusú fejlesztés várhatóan 13 év alatt valósul, amely irodáknak és üzlethelyiségeknek is otthont ad. Felépül Európa leghosszabb fedett sétálóutcája és helyet kap Közép-Európa legmodernebb kiállítási központja is.