Országos Értékvadászat pályázat

Értékvadászat címmel országos versenyt hirdetett iskolák, intézmények, civil szervezetek, valamint magánszemélyek számára az országos Tájérték Kataszter (TÉKA) megvalósítására létrejött konzorcium.

A pályázat célja, a TÉKA projekt keretében különböző társadalmi csoportok mozgósítása, tevékeny értékőrző, értékmentő együttműködésre ösztönzése. A csapatok feladata egyrészt a település értékeinek feltárása, dokumentálása, másrészt hogy egy legfeljebb három oldalas koncepciót nyújtsanak be a település értékeinek fenntartható megőrzésére vonatkozóan. Munkájuk eredményét a települési önkormányzatok számára is el kell juttatniuk.

A győztes csapat két éjszakás közös kirándulást nyer egy nemzeti parkba, illetve további, többszázezer forint értékű jutalom is gazdára talál majd. A konzorcium tagja a Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti Kara, a Földmérési és Távérzékelési Intézet (FÖMI), a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal és a Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálat.

 

További információ a pályázati kiírásban »