Megváltozott a szelektív hulladékgyűjtés rendje

A Saubermacher-Bicske Kft. az önkormányzattal kötött szerződés alapján, Biatorbágyon már csak 6 helyen teszi lehetővé a szelektív hulladékgyűjtő szigetek elhelyezését, a korszerűbb eljárásnak számító házhozmenő szelektív hulladékgyűjtés bevezetése miatt.

Az elavult módszernek számító szelektív hulladékgyűjtő szigetek számának csökkentésében állapodott meg a hulladékkezeléssel foglalkozó Saubermacher-Bicske Kft. az önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződésben. Ennek megfelelően a szelektív hulladékgyűjtő szigetek száma a felére csökkent, így ezt folyamatosan felváltja a 2009. február óta bevezetésre került házhozmenő szelektív hulladékgyűjtés, amely jelentősen megkönnyíti a környezettudatosan élő lakosok gyűjtését.

Szolgáltató a település közterületein 6 helyen, 4 edényzetből álló szelektív hulladékgyűjtő szigetet üzemeltet. A szigetek a következő közterületeken találhatók:

  • Viadukt lakóparkSzelektív hulladékgyűjtő szigetek Biatorbágyon
  • Fő u. 68.
  • Ybl Miklós sétány, üzletközpont mögött
  • Bajcsy-Zsilinszky. u. 7.
  • Nagy u. - Szabadság u. sarok (Kastély Csemege előtt)
  • Kolozsvári u. – Géza fejedelem u. (Sportpálya mellett)

 

Házhozmenő szelektív hulladékgyűjtés

A lakosok a „Házhozmenő szelektív gyűjtés” szolgáltatás révén otthonukban gyűjthetik az ún. sárga zsákban a csomagolási hulladékot vegyesen, amelyet kéthetenként (páratlan hetek) szedik be a gyűjtőautók a háztartásoktól a gyűjtési napokon.
Ez azt jelenti, hogy kitisztítva elhelyezhető így az üvegen kívül (balesetveszély) a műanyag csomagolások, a társított italos kartonok és fém csomagolások. További tájékoztatást a zsákon található felirat ad.
A vegyes háztartási papírhulladékot (pl.: reklámújságok, összehajtott karton, stb.) – a lakosok által – kötegelve, vagy papírdobozban szintén különgyűjtve, kéthetenként (páros hetek) szedik be a gyűjtőautók a háztartásoktól a gyűjtési napokon.
A „Házhozmenő szelektív hulladékgyűjtés” keretében Biatorbágy lakossága az éves ürítési számnak megfelelő ingyen zsákot vehet át a szolgáltatótól. Azon lakosok részére, akiknek ennél több zsákra van szüksége, a Szolgáltató 2010-ben 116,-ft+áfa/db áron biztosít szelektív hulladékgyűjtésre rendelt zsákokat, a jelenlegi zsákárusító helyeken.

 

Kapcsolódó link: