Közlemény

A Füzes honlapon és Varga László Oktatási és Kulturális Bizottság elnöki előterjesztésében foglaltakhoz képest sem az „Örülünk, hogy megszülettél” emlékplakett átadáson, sem a Pászti Miklós Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vagy az Általános Iskola évzáróján nem történt, nem hangzott el választásra, szavazásra szóló felhívás.

Koósné Lévai Ildikó köszöntőjében a Képviselő-testületnek a biatorbágyi gyermekekkel kapcsolatos munkájáról és terveiről beszélt, magam pedig a Pászti Miklós Alapfokú Művészetoktatási Intézmény évzáróján megköszöntem az iskola tanulóinak, tanárainak eredményes munkáját, amelyet az igazgató, illetve a tantestület különböző jutalmakkal, továbbá dr. Lelkes Péter ez évben alapított díjának, magam pedig 1993 óta folyamatosan adományozott díjaimnak átadásával ismertünk el. 

Köszöntő beszédemben amellett, hogy kitértem, hogy díjaimat az ünnepségen megjelenő Hámory Tamás, a Hámory Imre díj névadójának fia az általam adományozott jutalmakat jelentős mértékben kiegészítette, csak arra utaltam, hogy ez a sikeres és népszerű intézmény megérdemelné a jó elhelyezést, amelyre a Képviselő-testület a terveket elkészítette és minden felmerült bizonytalanság ellenére ennek érdekében folytatja a munkát. A beszédben senki részéről nem hangzott el a Képviselő-testületben képviselőt, polgármestert jelölt szervezetek egyikének neve sem, amint nem hangzott el választásra, szavazásra buzdítás sem.

Varga László, illetve a Füzes honlapon név nélkül író szerző ismételten valótlanságot állít Koósné Lévai Ildikóról és személyemről, magyarul hazudik. Ezeket az egész Képviselő-testület – különösen pedig – a hosszú évek óta díjazásban részesülő tanulók nevében visszautasítom. A különböző szorgalmi és tantárgyi díjakban részesült tanulók pedig akkor, amikor a díjat kapják, különben sem választópolgárok még.

Az általános iskola és a művészeti iskola új elhelyezésére vonatkozó rendeletek és határozatok, többségi szavazattal jogszerűen meghozott döntések. Ezeket akkor is kötelességem volna végrehajtani és kommunikálni, ha nem értenék vele egyet. Ugyanakkor meggyőződésem, hogy mind a biatorbágyi gyermekek örvendetesen növekvő létszáma, mind pedig a minél igényesebb és eredményesebb nevelés-oktatásra törekvés miatt erre a fejlesztésre mielőbb szükség van.

 

Dr. Palovics Lajos
Polgármester