Rendkívüli képviselő-testületi ülés

Meghívó

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 2010. július 27-án (kedden), 17 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) munkaterven kívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom. (A polgármester 2010. július 8-i ülésen már jelezte ennek szükségességét.)
A 2010. július 26-ára összehívott képviselő-testületi ülésen a FIDESZ-KDNP képviselők nem jelentek meg, melynek folytán a képviselő-testület határozatképtelenség miatt nem tudta megkezdeni munkáját.
Tekintettel arra, hogy olyan kérdések szerepelnek napirenden, amelyekben a döntés meghozatala nem tűr halasztást a képviselő-testület ülését ismételten összehívom a fent megjelölt időpontra.

Napirend
1.) A Biatorbágy, Dózsa György út 10. sz. ingatlan előtt bekövetkezett káreseményről, a vis maior pályázat benyújtása kapcsán kiírt hiánypótlásról.
Előadó: Polgármester
A határozati javaslat elfogadásának hiányában az Önkormányzat elesik közel kétmilllió forint pályázati támogatástól.
2.) Biatorbágy Város Önkormányzatának tulajdonában lévő szennyvíztisztító telep kapacitásának bővítéséről, a bővítéssel összefüggő kérdésekről
Előadó: Polgármester
A határozati javaslat elfogadásának hiányában az Önkormányzat elesik 286.761.000 Ft támogatás lehetőségétől. A beruházást tisztán saját forrásból kell megvalósítania Biatorbágy Önkormányzatának.
3.) Biatorbágy 4512 hrsz-ú ingatlan önkormányzati tulajdoni hányadának elidegenítéséről
Előadó: Polgármester
A határozati javaslat elfogadásának hiányában az Önkormányzat minimálisan 10.417.810 Ft  bevételtől esik el. Tájékoztatom a képviselő-testületet, hogy a 2010. évi költségvetésben mintegy 50 millió Ft összegű bevétellel tervezett ingatlanértékesítésből a FIDESZ-KDNP képviselői eddig a bevételi terv teljesítésére vonatkozó valamennyi javaslat elfogadását megakadályozták.
4.) A helyi önkormányzati választásokkal összefüggő kérdésekről:
A választási bizottságok tagjainak, póttagjainak megválasztásáról
(zárt ülés)

Előadó: Helyi Választási Iroda vezetője
Amennyiben a képviselő-testület nem fogadja el a javaslatot a HVI vezetőjének  a területi választási bizottságtól kell kérnie a választási bizottságok tagjainak kinevezését. Ez a szégyen az elmúlt 20 évben nem érte Biatorbágy városát.
5.) Biatorbágy Város Önkormányzata intézményeiben dolgozók részére melegétel étkezési utalvány és üdülési utalvány beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárás elbírálásáról (zárt ülés)
Előadó: Bíráló Bizottság elnöke
Amennyiben a 2010. július 28-ára kiírt eredményhirdetésig a közbeszerzés kérdésében nem születik döntés a közbeszerzési törvény szerint milliós nagyságrendű büntetéssel sújthatják önkormányzatunkat.
A döntés hiányában nincs lehetőség arra, hogy a jogosultak (óvónők, tanárok, köztisztviselők, egészségügyi alkalmazottak) melegétkezési utalványukat megkapják.

 

Kapcsolódó anyag:

Pótanyag:

 Biatorbágy, 2010. július 26.

Dr. Palovics Lajos
polgármester

Csatolmány Méret
mh20100727_.pdf (439.21 KB) 439.21 KB